BREAKING NEWS

Më shumë të shëruar sesa raste të reja! Ministria e Shëndetësisë publikon bilancin çfarë ka ndodhur në 24 orët e fundit

Më shumë të shëruar sesa raste të reja! Ministria e
x

Ekonomia

Zbardhen listat e Kadastrës, ja 173 emrat në të gjithë vendin që marrin lejet e legalizimit

Zbardhen listat e Kadastrës, ja 173 emrat në të gjithë

Agjencia Shtetërore e Kadastrës ka publikuar ditën e djeshme emrat e radhës për pronarët që marrin lejen e legalizimit. Nga aplikimet e shqyrtuara këtë herë përfitojnë certifikatën e legalizimit mbi 173 qytetarë në të gjithë vendin. Procesi i legalizimeve po vazhdon intensivisht në të gjitha qytetet e Shqipërisë, por këtë herë përfituesit janë kryesisht nga Tirana, Durrësi, Shkodra, Tepelena dhe Kavaja. Në njoftimin e Kadastrës thuhet se, të gjitha zyrat kadastrale në çdo qytet duhet të informojnë dhe afishojnë publikisht informacionet për procedurat dhe kriteret në procesin e legalizimit, për qytetarët që duan të aplikojnë. “Drejtoria vendore e ASHK Berat, Tepelenë, Kavajë, Tiranë Rurale 1, Durrës dhe Shkodër bën afishimin publik për qytetarët, në zbatim të VKM nr. 1040 date 25.11.2020 “Përcaktimin e rregullave të zbatimit të kritereve të legalizimit dhe miratimin e modelit të aktit të legalizimit, për ndërtime pa leje” ka marrë në shqyrtim kërkesën e qytetareve të mëposhtëm. Publikimi i kërkesave për afishim të subjekteve që po trajtohen nga ASHK bëhet për një periudhë 30 ditore. Bashkëlidhur po vendosin në dispozicion listën e subjekteve përfitues”, sqaron Agjencia Shtetërore e Kadastrës. Sikur është vënë re në muajt e fundit, që pas ndryshimit të ligjit në 2020, procesi i legalizimit ka ecur në ritme më të shpejta dhe qytetarët janë të kënaqur që po marrin dokumentin dhe gëzojnë tamam shtëpitë e tyre. Ndërsa ka treguar se në total janë 180 mijë pronarë që presin të marrin lejet e legalizimit, Kadastra i ka garantuar ata se, askush që ka një banesë nuk mund të nxirret nga banesa pa marrë një shpërblim, qoftë edhe të pjesshëm për banesën e tij.

Lehtësitë nga projektligji i ri

 Ligji i ndryshuar përveç se ka hequr taksën e infrastrukturës si pengesë në procesin e legalizimit ka rritur përfitimet për banesat informale. Në projektligj sqarohet se, për të gjitha ato banesa që nuk mund të legalizohen, shtëpitë do të shemben ndërsa qytetari do të marrë kompensim. Po ashtu përfitojnë edhe ata që kanë ndërtuar pa leje. Pra, banesat që do të përmbyllen do të vazhdojë procesi i legalizimit dhe banesat që nuk mund të realizohen për arsye të infrastrukturës apo projekteve do të përfitojnë ose banesë sociale ose kompensim, por jo vlerën e plotë. Projektligji i ri për legalizimin e pronave synon të regjistrojë të gjitha pronat bujqësore që janë të copëzuar nga ligjet e mëparshme. Kjo, sepse deri në 2020 ngërçi me pronat është krijuar nga ligjet e shumta që janë hartuar për këtë problem. Specifikisht, Kadastra ka sqaruar se, thelbi i ligjit është që, të gjithë ato procese transitore t’i mbledhim në një ligj dhe t’i mbyllim një orë e më parë, për të shuar të gjitha ligjet e veçanta që duke qenë të veçanta kanë krijuar gjithë kakofoninë legjislative dhe në terren, duke sjellë mbivendosje dhe duke sjellë pesë pronarë për një truall. Janë rreth 1 milionë parcela toke që përfitojnë nga ky draft. Po ashtu do të bëhet regjistrimi me tapi i banesave para viteve ‘91. Tashmë drafti i ri harmonizon në një të vetëm të gjitha ligjet e mëparshme që trajtonin problemin e pronës. Ky projektligj u hartua në vitin 2018, por që ngeci në Parlament pasi ish-pronarët e kontestuan duke qenë se nuk i kompensonte ata. Më pas drafti u kontestua edhe nga Komisioni i Venecias dhe tashmë është i riformuluar. Në finale, ky draft synon që brenda një afati të caktuar të regjistrojë të gjitha pronat e paregjistruara në Republikën e Shqipërisë. Në një njoftim të saj, Kadastra ka theksuar se procesi i legalizimit mbetet një sfidë më vete për përmbylljen sa më shpejt të tij. “Kjo sfidë përbëhet: nga përfundimi i procesit të pajisjes me AMTP (Akti i Marrjes së Tokës në Pronësi) të atyre familjeve dhe kategorive për të cilat ende nuk është bërë; nga ajo që është më kryesorja, regjistrimi dhe certifikimi i gjithë pronës në fshat. Ndër të tjera, ligji 20/2020 shfuqizonte edhe ligjin e famshëm të vitit 2008, “Për verifikimin e titujve të pronësisë”, njofton Kadastra.

Lista me emrat që marrin lejet e legalizimit

SHKODËR

Kastriot Namik Kruja

Perrije Beqir Kruja

Edlira Beqir Kruja

Vesel Shaban Tusha

Bashkim Shyqri Hysej

 Ergin Nikoll Dushi

Aurela Koço Sinani

 Kujtim Hajdar Lekaj

Anton Shtjefën Gega

Abdyl Osman Tusha

Regjine Kolë Çukaj

 Eugert Viktor Dodaj

Agron Xhevdet Rexha

Julian Xhafer Zhelegu

Relianda Viktor Zhelegu

Lorena Marash Gjeka

Aleks Prend Prendi

Marash Kolë Gjeka

Ilir Petrit Kërluku

Rasim Isa Cekaj

Kujdesi Gëzim Luca

Arjan Sabri Çelnikasi

 Mirela Prelë Gjeka

Gjin Zef Deda

Anton Ndoc Ahi

Shaqe Hil Lumaj

Nazim Sheuqet Hoxha

 Nikollë Fran Lekaj

Ilir Shefqet Rako

Naim Hysen Kabashi

Agron Xhevdet Rexha

Rasim Musli Gashi

Enver Abedin Merovci

Sevdije Ymer Morina

Dorjan Istref Leknikaj

 

DURRËS

Shuaip Dilaver Roci

Marash Ndue Prekaj

Pashk Martin Ujka

Kol Zef Preci

Ramiz Shaban Daci

Ervin Xhevat Isteri

Jani Xhezo Metush

Dod Preng Prendi

Saimir Mehmet Lyti

Ervin Ilmi Shahini

Mustaf Sulejman Nezha

Ilirjan Filip Rexha

Safie Xhetan Nezha

Besnik Ali Ajdini

 Pal Ndrek Pjetri

Blenard Marash Prekaj

Bajram Rasim Zenelaj

Lli Musa Mullaliu

Eugen Zenel Hysa

Lavdi Daut Sheta

 Ibish Jemin Tobli

Mirbi Femi Limani

Servet Vesel Qerimi

Lutfi Malo Tana

Namik Zenel Halili

Bilbil Shefqet Shkembi

 Arsen Nazif Rika

 Sul Hasan Voka

Halim Izet Harizi

Artan Abdylmin Murra

 Gjergj Preng Vlashi

Sefedin Agim Belba

Rbeki Seat Bici

Pellumb Zyber Shahini

 Xhemal Ali Farruku

Shahin Hjaha Ibrahimi

 Bajram Sinan Mjeshtri

Etleva Hysen Dervishi

Krenar Qamil Hajdaraj

Marash Sokol Malaj

Tajar Rrapi Protoduari

Zenel Murat Picrri

 Petrit Fran Cupi

Nikoll Mark Cupi

 Lytfi Hysni Sina

 Hajri Miftar Skana

 Dritan Ramazan Cela

 Aferdita Martin Ujka

Kujtim Ramazan Doda

Nexhmi Ramazan Doda

Jakup Halit Mata

Halit Islam Mata

Shaban Ismail Rizvani

Pal Marash Vata

Ndue Cun Martinacanaj

Maksim Selman Cani

Ded Marash Vata

Sefedin Agim Belba

Misir Ferit Alla

Gani Musa Allko

 Ali Bilal Karreci

Agron Imer Huqi

 Ilirjan Shyqyri Kullafi

Riza Shyqyri Kullafi

 

 

TIRANA RURALE 1

Xhelal Sinan Elezi

Skender Sinan Daraku

Abaz Taip Bakia

Luan Mehmet Dervishi

Qendrim Bilal Noga

Hektor Murat Balilaj

Mylhis Fuat Mullaraj

Petrit Sulo Celaj

Eleni Dhionis Shuraja

Isuf Ramadan Mihaj

Namik Elmas Dervishaj

Qamil Shaqir Caka

Diamantis Emin Sallaku

Fetri Refik Kamberri

Aleks Raif Likollari

Edmond Raif Likollari

Qemal Nexhip Cengu

Dritan Abedin Lena

Ismet Bedri Liçi

Bedri Hamdi Liçi

Ylli Bedri Liçi

Shkelqim Shaqir Alhysa

Hasan Muharrem Hysa

Sulejman Fadil Badini

Kujtim Sami Balilaj

Nikolas Artan Lulja

Asllan Qazim Lika

Bedri Fetah Disha

Bujar Fetah Disha

Bashkim Mehmet Bega

Flamur Shefqet Tota

Shkelqim Selman Cani

Agim Haziz Belba

Shpetim Xhevit Lleshi

Miranda Jonuz Fusha

Besnik Ismail Durma

Ismail Hysen Ismaili

Fiqiret Qazim Kateshi

Blerta Ferdinant Zenelaj

Gezim Xhemal Picalli

Bedri Halit Sula

 

KAVAJË

Edison Shefqet Daiu

Albert Sabri Xhelezi

Haziz Halil Tila

Rifat Destan Pjeci

 Naime Rexhep Byku

Gazmir Ismail Hoxha

 Sinon Abdulla Çorumi

Abdulla Alush Alliçi

Arjan Hajrulla Sheshi

Fadil Asllan Xhafa

 Ibrahim Shahin Ismailaj

Aurel Baki Kacbufi

Rexhep Bajram Dumullaku

Enkelejda Vejsel Bashmeta

Keidi Vejsel Bashmeta

Giulia Ilir Bashmeta

Xhevat Banush Loshi

Sajmir Hafuz Çorja

Njazi Muhamed Tafa

Gezim Muhamed Tafa

Xheladin Xhami Xeka

Ervis Xhami Xeka

Lutfi Masar Zikulari

Gezim Naim Harizi

Nuri Rexhep Tahiri

Eshref Banush Loshi

Llazar Kol Kokoneshi

Kujtim Sadi Hasmadhi

Xhevdet Adem Hasa

Haxhi Tahir Karaxhaj

Daut Shaqir Çeka

Gentian Destan Balla

 Hekuran Dine Sejdini

Tahir Sheme Mingaj

Mystehak Asllan Hasa

 Sulejman Sami Kelliçi

Ardian Veli Hallulli

Shpend Skender Memolla

Rustem Halil Thartori

Flatun Hamid Dedej

Genc Harun Rroshi

 Lorenc Hasan Kullolli

Edmont Vesel Perona

Gezim Behexhed Camema

 Durim Haxhi Muça

Erjon Flamur Hekurani

 Nuri Behexhed Çollaku

Sadete Qerim Veizi

Fatmir Latif Shehi

Ardian Latif Shehi

 Eqerem Latif Shehi

Naim Latif Shehi

Vaid Jahja Perja

Idajet Imer Hidri

 Raimonda Fiqiri Plaku

Altin Beqir Qoshku

Muhamed Kapllan Bodlli

Arjan Besnik Kadiu

Bedri Qazim Mema

Flamur Jahja Sheshi

Rrogozhine Qerim Shaqir

Arben Kiço Premto

Hasan Rustem Allajbej

Hkelqim Ramazan Gjini

Laz Anastas Mina

 Kujtim Ismlam Spaneshi

Nesret Besnik Kadiu

Ervin Zyhdi Shkoza

Andon Koli Mihani

Gezim Behexhet Mullaliu

 Qani Myslim Myslimaj

Sherbet Sulejman Habili

 Gezim Razi Daiu

Zija Sali Aliu

 Madrit Skender Petja

Haqim Bajram Vrapi

Vaid Myslim Kanapari

 Zylfi Skender Tafaj

Fatbardh Selamet Ajdini

Mahmudie Imer Kazazi

Lamur Sami Kuqi

Artur Ibrahim Mysliu

Elez Ibrahim Mysliu

Eduart Ibrahim Mysliu

Sadete Rexhep Koka

Xhevdet Myslim Kanapari

Agim Muhamed Abdishahi

Ismail Daut Cullhaj

Tomorr Mustafa Ashiku

 Dylber Tafil Caca

Vullnet Nuredin Istrefi

Galip Islam Metani

Mirjan Haqim Kaloshi

Hamid Haqim Kaloshi

Dajet Luftim Daiu

Luan Seid Caca

Esnik Shefqet Harizi

Edlir Skender Byku

Artan Baki Byku

 Rexhep Daut Caca

Adil Emin Vladi

Ezim Sadi Xhameta

Emri Ismail Shehu

Qemal Beqir Hoxha

Ylli Bilal Tafa

Indrit Abdulla Shaba

Sherbet Xhaferr Murrani

Resmi Hysni Lusha

 

TEPELENË

Lefter Demir Goga

Edmir Myftar Balla

Ferit Neim Dervishi

Alban Qerim Xhaferi

Sebastian Muharrem Lila

Agim Islam Kalemi

Bekim Islam Kalemi

Bekim Bajram Mucodema

Kostandin Stefan Sotiri

Kostandin Asqeri Hita

 

BERAT

Afrim Hekuran Spahiu

Edmond Samedin Spahiu

 Klodjan Agim Gorezi

 Agim Hamet

Panajot Xhevair Myftari

Ajet Safet Myftari

File Shefit Myftari

Andrea Mihal Përroj

Adi Hajdar Laçka

Dhimitër Vasil Sotiri

Sulo Barjam Myftari

Izet Brahim Vrapi

 Liliana Qemal Kajo

Avdyl Veli Xhaferaj

Shahe Sherif Xhaferaj

Maliq Arif Lamaj

Arif Maliq Lamaj

Bujar Ymer Hoxha

Refat Isuf Arapi

Arif Asqeri Gorica

Kujtim Asqeri Gorica

 Xhafer Idai Muçogllava

Kame Ibrahim Alikollari