BREAKING NEWS

“Çështje madhore”/ Kryeministri Rama jep lajmin e rëndësishëm, zbulon vendimin më të ri të qeverisë së tij: Do e nisim në vjeshtë!

“Çështje madhore”/ Kryeministri Rama jep lajmin e
x
BREAKING NEWS

E PAPRITUR/ Gramoz Ruçi jep ‘live’ dorëheqjen nga PS, lë edhe mandatin e deputetit: Deklaroj fundin e...

E PAPRITUR/ Gramoz Ruçi jep ‘live’ dorëheqjen nga PS,
x
BREAKING NEWS

SURPRIZA e Kongresit të PS-së, vajza e të ndjerit Bashkim Fino me lot në sy mban fjalimin drithërues dhe zbulon vendimin që ka marrë: Do plotësoj porosinë e babait!

SURPRIZA e Kongresit të PS-së, vajza e të ndjerit Bashkim Fino me
x
BREAKING NEWS

Pamje spektakolare/ Nis Kongresi i jashtëzakonshën i PS, ja kush e shoqëronte kryeministrin Rama në momentin e hyrjes dhe gjesti i tij që tërhoqi vëmendjen (VIDEO-LIVE)

Pamje spektakolare/ Nis Kongresi  i jashtëzakonshën i PS, ja kush e
x
BREAKING NEWS

Situata e COVID-19 në vendin tonë, Ministria e Shëndetësisë jep lajmin e mirë, ja sa raste të reja janë shënuar në 24 orët e fundit (Harta e shpërndarjes)

Situata e COVID-19 në vendin tonë, Ministria e
x
BREAKING NEWS

Maturantët çohen në protestë para Qendrës për Shërbimin Arsimor, reagon 'flakë për flakë' ministrja Evis Kushi, tregon vendimin që pritet

Maturantët çohen në protestë para Qendrës për
x
BREAKING NEWS

Priten zhvillime të rëndësishme! Socialistët mbledhin sot Kongresin e jashtëzakonshëm në stadiumin “Air Albania”, rizgjidhen strukturat. Zbardhet e gjithë axhenda

Priten zhvillime të rëndësishme! Socialistët mbledhin sot
x
BREAKING NEWS

“Për të gjithë ata që i japin PS diçka sado të vogël”, Rama del me mesazhin e fuqishëm për të gjithë socialistët

“Për të gjithë ata që i japin PS diçka sado
x

Ekonomia

Zbardhet lista, 267 naftëtarë, minatorë dhe metalurgë përfitojnë pension shtesë, ja ndarja në çdo qytet

Zbardhet lista, 267 naftëtarë, minatorë dhe metalurgë

Zgjerohet më tej lista e përfituesve të pagesave suplementare në radhët e personave që kanë kryer punë në miniera nën tokë, industrinë e metalurgjisë, si dhe të naftës e gazit. Përgjatë ditës së djeshme Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka detajuar listën me 267 pensionet dhe shtesat e llogaritura në zbatim të ligjit për këtë çështje. Për secilin prej përfituesve që është pjesë e listës së detajuar në vijim të shkrimit bëhet me dije se paratë do t’u kalojnë menjëherë në llogaritë e tyre bankare ose pranë qendrës më afërt ku kanë dorëzuar dokumentet, sipas njëjësisë që i mbulon. Ekspertët e ISSH-së bëjnë me dije se punonjësit e këtij institucioni po vijojnë me procedurat për llogaritjen e shtesave dhe pensioneve suplementare për mijëra kërkesa të tjera të depozituara pranë ISSH-së. “Përfitimi, sipas përcaktimeve në ligjin Nr. 29/2019, jepet me kërkesën e të interesuarit, i cili e paraqet atë pranë agjencisë së sigurimeve shoqërore të vendbanimit të tij, ose pranë sporteleve të shërbimit në ato bashki ku ndodhet vendbanimi i përhershëm i personit, së bashku me dokumentacionin përkatës, sipas përcaktimeve të vendimit të Këshillit të Ministrave dhe rregulloreve të ISSH-së”, konfirmojnë autoritetet e Institutit të Sigurimeve Shoqërore. Referuar ligjit të miratuar në vitin 2019, të drejtën e trajtimit me pension suplementar e gëzojnë edhe të gjithë ish-punonjësit, të cilët kanë punuar në industrinë e naftës e të gazit, në profesione e punë të përcaktuara në pasqyrën nr. 1, “Punë, që hyjnë në kategorinë e parë”. Po ashtu kanë të drejtë që të marrin pension për shkak të profesionit edhe ish-punonjësit, të cilët kanë punuar në industrinë e naftës e të gazit, në profesione e punë të përcaktuara në pasqyrën nr. 2, “Punë, që hyjnë në kategorinë e dytë dhe personeli inxhiniero-teknik, që ka punuar në ndërmarrjet e sistemit të naftës, sipas listës së miratuar me vendim të Këshillit të Ministrave. Ndër të tjera theksohet se, kategoria tjetër që trajtohet me pensione të kësaj kategorie janë edhe ish-punonjësit, të cilët kanë punuar në metalurgji në profesione, punë dhe ndërmarrje, sipas përcaktimeve në krerët III, VIII e XII, të pasqyrës nr. 1, të vendimit përkatës të Këshillit të Ministrave, “Për ndarjen e punëve në kategori për efekt pensioni”.

Shtesa mbi pensionin bazë

Sipas ligjit, shtesë mbi pensionin e pleqërisë dhe mbi pensionin e invaliditetit, mund të përfitojnë ish-punonjësit, sipas përcaktimeve në ligjin për trajtimet suplementare, të cilët kanë përfituar pension pleqërie ose do të plotësojnë kushtet për të përfituar pension pleqërie, sipas ligjit nr. 7703, datë 11.5.1993, “Për sigurimet shoqërore në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar.

Shtesën mbi pension e përfitojnë të gjithë personat që kanë jo më pak se 6 vite në profesionet dhe punët e përcaktuara në këtë ligj; Gjithashtu shtesën mbi pension e përfitojnë edhe personat që marrin pension sipas ligjit nr. 150/2014 “Për pensionet e punonjësve që kanë punuar në miniera në nëntokë”, kur data e lindjes së të drejtës për pension është deri më 31.12.2014. Për të përfituar pension për shkak të profesionit, personat që plotësojnë kushtet sipas ligjit, në bashkëpunim me strukturat përgjegjëse të sigurimeve shoqërore, plotësojnë dhe dorëzojnë në strukturat vendore të Agjencisë së Ofrimit të Shërbimeve Publike të Integruara ose në agjencitë lokale të sigurimeve shoqërore kërkesën për caktim pensioni sipas formatit të miratuar nga Instituti i Sigurimeve Shoqërore, të shoqëruar me: Fotokopjen e dokumentit të identifikimit, i nënshkruar nga vetë personi; Vërtetimin e zyrës së Gjendjes Civile në rast të ndryshimit të gjeneraliteteve; Librezën e punës të plotësuar në të gjitha rubrikat sipas llojit të punës; Vërtetimin për bazën e vlerësuar për periudhat e punësimit nga data 1.1.1994 deri në datën e ndërprerjes së marrëdhënieve financiare nga puna ose vetëpunësim; Vërtetimin e posaçëm të konfirmimit të llojit të punës në profesionet e vështira, sipas përcaktimeve në këtë ligj dhe në vendimin nr. 526, datë 20.12.1958, të Këshillit të Ministrave, “Për ndarjen e punëve në kategori, për efekt pensioni”, i lëshuar nga ndërmarrja ku personi ka qenë i punësuar, kur subjekti është aktiv ose nga dokumentacioni arkivor i sigurimeve shoqërore.

Ja emrat që përfitojnë trajtim suplementar

BULQIZË

Bujar Hoti

Gezim Shyti

MAT

Murat Bardhi

Mit'hat Meta

Flamur Kozi

DURRËS

Dile Osmani

Nysret Hyska

Rrapi Kola

Shaban Faqolli

Hatixhe Lyla

Gani Hoxha

Ballun Emini

Ismet Xhaferri

Gjergj Kaçorri

Zenel Alla

Ibrahim Osmani

Fozi Kodra

Shan Dervishi

Islam Bruçi

Flora Hysenbelli

 Josif Kondakçiu

Qerim Nika                               

KRUJË

Ndre Muça

Muharrem Kabili

Naim Allçiu

ELBASAN

 Islam Shima

Mustafa Eshja

FIER

Jazo Hodaj

Çizo Caushaj

Izet Hazizi

Gezim Mukaj

Zeqo Harunaj

Petrit Barjamaj

Agron Çelaj

Bashkim Canaj

Hasllan Fetahu

Dhionis Çeço

Sazan Metaj

Avni Hoxhaj

Sami Gremi

Klement Lutaj

Kujtim Nebiaj

Peti Çapo

Sulejman Ahmeti

Luto Pelanaj

Astrit Çelaj

Astrit Sulaj

Dhoksi Musta

Muharrem Muhametaj

Ylli Xhafaj

Edvika Germau

Mynyr Shehu

Baki Beqiraj

Lumturi Goxhaj

Nazmi Alushaj

Niko Bregasi

Halil Memushaj

Rako Llambro

Ariste Devija

Zyni Hilaj

Elmas Baçja

Feti Duraj

Vangjel Prifti

Kujtim Saliaj

Palush Jano

Arqile Dhana

Barjam Rasti

Vido Basha

Agron Janji

Petrit Saliaj

Kudret Goga

Pëllumb Kapaj

Ilmi Veliaj

Vera Valbona

Kostandin Thanasi

Miti Shkurti

Novrus Hazizaj

Vasillaq Llupi

Zeni Kodheli

Andrea Shytermeja

Lavdosh Kananaj

Azis Marraj

Fatos Hasanaj

Nesti Vangjeli

Shpresa Gropa

Vasillaq Harisi

Llazar Prifti

Umberto Rrapi

Skënder Çela

Vasil Babe

Vasil Pipa

Mikail Boçova

Asqeri Kallashi

Pandeli Ndini

Kondil Çombi

Novruz Hasanaj

Namik Metaj

Safet Bulla

Ilir Bare

Përparim Muçaj

Vilson Goga

Fatmir Kamberaj

Ollga Gjini

Fiqirete Hyska

Gjinovefa Prifti

Mustafa Hykaj

Toli Jani

Ramadan Levenaj

Berti Çorape

Idajet Mamo

Ariste Saliaj

Gogo Ziso

Vllasi Prifti

Andon Semini

Petref Beqiraj

Joti Goga

Rakip Sulejmani

Hiqmet Meli

Memli Karoqja

Astrit Hodaj

Jorgo Vizani

Astrit Shametaj

Bilbil Hasanbashaj

Rauf Jaupaj

Drita Buzi

Vito Hallanjaku

Luiza Omari

Gëzim Canaj

Novrus Zyka

Xhezmi Hajdini

Kajmak Fejzulla

Bashkim Gjata

Resmi Sulejmani

Skënder Duraj

Çelo Muçaj

Pëllumb Kripa

Rina Binxho

Qani Agaj

Pëllumb Muharemi

Bektash Rrapaj

Ajet Bregu

Vasil Leço

Sabri Elmazi

Kujtim Murataj

Agron Lamaj

Flamur Mënaj

Kujtim Pashollari

Jonus Ahmetaj

Feçor Murati

Isuf Mollaj

Veli Shahinaj

Hysen Ismailaj

Baki Rapaj

Nazmi Alushaj

Janaq Zonja

Ylli Gjishti

Hajet Agallija

Astrit Kapo

Idajet Hoxhaj

Tomor Goxhaj

Veis Nuhaj

Bukuroshe Ahmetaj

Baki Gropa

Babaçe Muskaj

Ramadan Ruko

Flamur Mustaj

Baftjar Sufka

Jorgaq Prifti

Enver Shahu

Vasil Goga

Thoma Prifti

Pasho Çepele

Sabaudin Begaj

Osmën Xhela

Sabri Hazizi

Qemal Kararaj

Kujtim Spahiu

LUSHNJE

Andrea Koçi

Petraq Bardho

Hajredin Koboçi

Themi Mile

Xhevdet Çimo

Trifon Kondakçiu

Ramis Hasalla

Rrahim Sina

Mustafa Pirra

Vasil Lala

MALLAKASTËR

Lamtumir Metaj

Fiqiri Alimerkaj

Brahim Sulaj

Sabri Sulaj

Batjar Skënderaj

Shahin Muçaj

Fatmir Beqaj

Agur Aliaj

Kamber Likaj

Barjam Goxhaj

Xhemal Malaj

Lefteri Zvirina

Rabushe Aliaj

Lule Sulaj

Neta Kapaj

Sadete Sakaj

Ajet Çelaj

Hair Heqimaj

Xhevaire Çelaj

Bektash Skënderaj

GJIROKASTËR

Rahim Koko

KORÇË

Jovan Koli

Pavllo Babo

Niko Begolli

Thoma Nasto

Bujar Dule

Hydri Veizi

LEZHË

Ndue Gjoka

Fadil Dema              

Nikoll Ndoj

MIRDITË

Vasil Ndreca

Nikoll Kola

Leke Gjomarkaj

Gjon Lugja

Nikoll Gjoci

Llesh Gjeta

Llesh Lleshaj

Alqi Tabaku

Lazdër Gjetani

Tereze Lleshaj

TIRANË

Gëzim Pane

Vladimir Metani

Robert Mama

Agron Deliaj

VLORË

 Xhezmi Salia

Petref Koshena

Thoma Naka

Lefter Ismailaj

Brahim Isufi

Demir Koçiraj

Gazi Jonuzaj

Shemsi Rrapi

Kastriot Zanaj

Sokrat Idrizaj

Idris Isufaj

Midat Begaj

Astrit Refati

Andrea Dupi

Kaliro Hoxha

Thodhori Çaçi

Dife Sullaj

Pëllumb Muçaj

Bahir Hyskaj

Novrus Malaj

Sherije Jahaj

Fitim Kalemaj

Qederi Rakipaj

Bexhet Aliaj

Simon Ranxha

Gëzim Muçaj

Lavdosh Pashaj

Ylli Arapaj

Nexhat Metaj

Kostandin Karajani

Luan Osmënaj

Përparim Shkurtaj

Agim Duka

Gëzim Mustafa

Haki Rrokaj

Bashkim Pashaj

Më të lexuarat