Lajme të tjera
BREAKING NEWS

Ulet numri i të infektuarve me Covid-19 në Shqipëri , ja çfarë ka ndodhur në 24 orët e fundit

Ulet numri i të infektuarve me Covid-19 në Shqipëri , ja
x

Ekonomia

Zbardhet lista, ja punonjësit e transportit urban që do të marrin pagën e luftës, procedurat si duhet të veprojnë personat e tjerë

Zbardhet lista, ja punonjësit e transportit urban që do të marrin

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve publikon emrat e parë të punonjësve dhe ish-punonjësve në sektorin e transportit publik që do përfitojnë nga paketa e 3 financiare. Përmes një njoftimi të publikuar në faqen e saj zyrtare, DPT bën me dije se shuma e përcaktuar do të derdhet menjëherë, sapo të publikohet emri, në llogarinë bankare të përfituesit. Konkretisht nga kjo paketë do të përfitojnë mbi 5,000 qytetarë, ndërsa efekti në buxhetin e shtetit parashikohet në vlerat e mbi 134 miliardë lekëve, me financim të drejtpërdrejtë nga Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Transportit Rrugor. Ndërkohë gazeta po publikon 355 emrat e parë të shqyrtuar dhe të konfirmuar si fitues nga Tatimet. “Vendimi nr. 651, datë 13.08.2020 përcakton procedurën, dokumentacionin dhe masën e përfitimit të ndihmës financiare, për të punësuarit apo ish-të punësuarit në subjektet e transporti publik qytetas dhe ndërqytetës, në kuadër të masave të marra për përballimin e situatës së krijuar nga COVID-19. Punonjësit e sektorit të sipërcituar, të cilët janë deklaruar nga subjektet në listëpagesën e muajit Shkurt 2020, përfitojnë ndihmë financiare në masën 26.000, pavarësisht nëse kanë qenë apo jo përfitues nga paketat ndihmës financiare nr. 1 dhe 2”, thuhet në njoftim. Ndër të tjera Tatimet sqarojnë se kjo është një pagesë shtesë, pavarësisht se këta punonjës mund të kenë përfituar nga paketat e mëparshme të ndihmës. Kështu punonjësit do e marrin automatikisht pagesën shtesë, ndërsa për ata që nuk kanë përfituar nga pagesat e mëparshme duhet të aplikojnë përmes formularit on-line. “Për përcaktimin e procedurave, të dokumentacionit dhe të masës së përfitimit të ndihmës financiare për të punësuarit në subjektet e biznesit me të ardhura vjetore deri 14 milionë lekë, ndihmës ekonomike e të pagesës së të ardhurës nga papunësia gjatë periudhës së fatkeqësisë natyrore, të shpallur si pasojë e COVID-19, pagesa do të kryhet automatikisht nga administrata tatimore, në bazë të të dhënave që kjo e fundit disponon. Ndërsa aplikimi për të përfituar ndihmën financiare për punonjësit apo ish-punonjësit, të cilët nuk kanë përfituar ndihmë financiare më parë aplikimi bëhet nga subjekti i të punësuarit. Në rastet e mosaplikimit nga ana e subjektit, ndihma financiare për të punësuarit do të jepet menjëherë pas miratimit nga administrata tatimore”, thuhet në njoftim.

Dokumentacioni dhe procedurat

Ndërsa bënë thirrje për aplikim të gjithë atyre që janë larguar nga puna gjatë pandemisë, por edhe atyre që vazhdojnë punë në kushte të vështira, Administrata jep sqarime mbi procedurat që duhet të ndjekin aplikantët dhe dokumentet që duhet të disponojnë. Së pari, aplikanti duhet të zotërojë dokumentin që verifikon që është ose ka qenë punonjës në sektorin e transportit publik deri para shpërthimit të pandemisë, duke vënë theksin edhe tek dorëzimi korrekt i IBANIT të bankës që në paketat e mëparshme ka shfaqur pengesa. Më pas duhet të plotësojnë formularin me të gjitha të dhënat e kërkuara, këtë formular mund ta gjeni në faqen zyrtare të DPT. “Subjektet aplikues duhet të paraqesin pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, nëpërmjet portalit e-Filing, kërkesën me të dhënat e përfituesve, ku përfshihen: të dhënat identifikuese të subjektit tatimpagues; të dhënat identifikuese të përfituesve, përfshirë: emrin, mbiemrin, numrin e telefonit, adresën e e-mail; numrin personal të identifikimit të përfituesit; llogarinë bankare; IBAN-in e llogarisë bankare”, përcaktohet në dokument. Sakaq vendimi sqaron se, Administrata Tatimore, brenda 10 ditëve pune nga data e aplikimit duhet të verifikojë në sistemin tatimor, identifikojë aplikuesit dhe të dhënat në kërkesën e tyre, duke analizuar tatimpaguesin dhe veprimtarinë e tij.

JA LISTA ME PUNONJËSIT DHE ISH-PUNONJËSIT E TRANSPORTIT QË PËRFITOJNË  PAGË LUFTE

Aida Hoshi

Simo Dukali

Xhoni  Tagani

Artur Zotka

Marjus  Veliu

Astrit Xhaferi

Andrea Ndreçka

Romeo Laska

Eduart   Roboçi

Fatjon   Tafhasi

Roland  Bunaj

Petrit     Xhemollari

Xhezar  Çekrezi

Dhurata Sinani

Ardian   Idrizi

Astrit     Peca

Liman    Rina

Roland  Sula

Alma      Alushi

Edmond Velo

Klement  Sulka

Përparim Vrioni

Bajram  Braçi

Erjon     Çela

Ledia  Meta

Pierin Gila

Lonard  Mahmutaj

Zaim      Hajdaraj

Gjyle     Meshi

Dritan  Ujkashi

Asllan  Meçe

Surja  Mamo

Bajram  Zavalina

Tomson Kadareja

Kleoter Kaçi

Pëllumb Bylo

Julian Ostreni

Gentian Hysi

Ari Miho

Luan Rexhepi

Panajot Stramarko

Esmeralda Koçiaj

Fluturim Mataj

Behar Bozhiqi

Majlinda Çashku

Tonin Nikolli

Matilda Kalemi

Paulin Dodaj

Mirban Mira

Gëzim   Halili

Ilia          Ila

Marjana Kalaveshi

Veli Shehu

Anisa Dervishi

Albert Daja

Anisa Zjarri

Qemal   Gjineci

Ilir Mani

Thanas  Tane

Fabjola Tahiraj

Abdullah Ferizolli

Kristina Liko

Flurim   Gashi

Namik   Arapi

Merita  Dumani

Frenkël Bebeçi

Gjeve Maloku

Majlinda Bashkurti

Bujar Gjolla

Liza Smakaj

Alfonso Ronca

Pashk Gjoni

Shtjefën Gjeçaj

Mehmet Gjetani

Bledar   Hasmuça

Besnik  Lepi

Rrahman Çarçiu

Mustafa Sana

Nikolle  Preçi

Genci  Idrizi

Anduel Hasa

Antion  Vasi

Emi  Mara

Artur  Hasrama

Flamur  Dervishi

Gezim  Lamaj

Bedri  Hidri

Artur  Lami

Eriona  Shira

Ilir Çoniku

Florida  Tanushi

Albin Baftjari

Aleksandër  Gjiza

Endrit  Holla

Ferjan  Pinari

Abdi  Gjoka

Vladimir Prençi

Arben   Mamillo

Flamur  Tanushi

Nikollaq  Ruçi

Vasil  Reka

Admir  Çaushi

Sejat  Bihuci

Fatmondi  Kolonjari

Donald  Aliaj

Viktor  Uku

Bekim  Brahimi

Vangjel  Zguro

Erda  Boriçi

Xhelal  Daja

Elez  Hasandoçaj

Nexhip Brami

Liliana  Bella

Mario  Myshku

Vitor  Lleshi

Noel  Isaraj

Niko  Haxhina

Aida  Sanaj

Aqif  Mezinaj

Petre Grazhdani

Florian  Lani

Jashar   Hatija

Leonard Gjika

Maringlen  Saliu

Ismet  Gurishta

Ervin  Arapi

Gazment  Kamberi

Ramadan  Shala

Enver  Kakeli

Altin  Dede

Armelinda  Ahmataj

Kol  Gurra

Kreshnik  Shehi

Gentjan  Pronjari

Marenglen Buxaj

Ferdinant Metaj

Nebi Labi

Alket Deliu

Besim  Turkaj

Skënder Hasa

Arben  Rustemi

Hysen  Çirakolli

Gani  Paci

Kliton  Korça

Arian  Xhavara

Dhurata   Saliaj

Bilbil  Beqiri

Reni  Tepshi

Bardhe  Gjikolaj

Refat  Metaj

Sazan  Gjolena

Ismail  Uku

Enea  Mrruku

Parashqevi  Projka

Ermelinda  Smakaj

Sokol  Gjergji

Kastriot  Arapi

Xhemal  Maloku

Agim Korreshi

Dritan  Cukalla

Tomorr   Barohoxha

Fation  Zylyftari

Alma  Karagjozi

Fredi  Halili

Ergest  Koshi

Azbie  Buzi

Fitim  Zyberaj

Haki  Hoxhaj

Ferdinan  Alushi

Abedin  Shazivari

Artur  Bici

Fisnik  Cila

Juljan  Bilali

Agostin Petoku

Andi  Muça

Gramoz  Sokoli

Sokol  Alla

Bajram  Dapi

Kejdi  Marku

Ornela  Visha

Sokrat  Gjermëni

Fatos  Arbana

Arben  Memushaj

Enkelejd   Zyla

Eligert   Liko

Heraldo    Panozaqi

Fatmir  Maloku

Radovan  Kola

Lirije  Fejza

Simsimone Vellinj

Bukurosh  Hysa

Thanas  Tesho

Adelajda  Hida

Bujar  Moqi

Simon   Zefi

Alban  Dhima

Xhevahir  Spahija

Loreta  Duro

Admir  Jahelezi

Adnan  Radovicka

Elis  Gjishti

Kledison  Doçi

Gligor  Manxhari

Besnik  Jazaj

Jurgen Gjika

Marlin  Feto

Xhevat  Qosja

Saimir  Muça

Saimir  Saraçi

Riza  Osmanaj

Nderim  Elezi

Endrit  Sinani

Sokrat  Sullaj

Glodjan Vargu

Besnik  Shkoza

Anila  Bebej

Fatmir  Haxhiu

Edvin  Kepi

Ermand  Bardhi

Flogert  Shima

Gledis  Skarra

Lin  Mejdani

Dylaver  Vezi

Denard  Abdija

Ardit  Hysa

Loren  Broca

Verdi  Hima

Armand Koçeku

Kudret  Beshaj

Jonuz  Kasa

Herkul  Gjeloshaj

Riza Palla

Fatmir   Karaj

Lek Tushaj

Luan Nuhu

Spartak Petritaj

Dritan  Dafku

Sibjan   Dani

Ylli  Metushi

Juliant  Lavdari

Fatos Surreli

Edmond  Jaho

Eduart   Vata

Ali  Aliaj

Fatjon Vasili

Gentian   Osmanaj

Mursel  Ferati

Llambi Kume

Elton Doda

Leonard Duka

Etleva Davidhi

Rexhep Shala

Rixhers Allajbeu

Dhimitraq Qirjako

Roland  Zavalani

Aglent   Çaushi

Bledar Idrizi

Ilir Zekthi

Shpetim Doku

Elmond Shehi

Alessio  Nushi

Migert  Dervishi

Vasil  Qirko

Juljan Torraj

Emanuel  Gjonaj

Sefer  Çelo

Jani  Nelo

Zade  Kokomani

Fiqeret Hoxha

Astrit  Dedja

Ramazan Meta

Edmond  Muja

Daulind  Loshi

Petrit  Ballhysa

Ormën  Barjamaj

Eugen  Hoxha

Petro  Prifti

Dashamir  Bogdani

Vullnet  Merja

Artan  Hoxha

Arben Driza

Liman  Hoxha

Gentjan  Shegani

Edmond  Tuci

Idlir  Mezini

Haxhi  Kuçana

Gentjan   Balozi

Adriano   Gjoka

Mihal  Tagani

Maradona  Bebej

Skënder  Rriçku

Përparim  Mihaj

Bashkim  Sinani

Gentian Baça

Ermal  Bino

Bardhyl  Misku

Rando   Aliu

Klajdi  Allko

Françesko  Beqiri

Almir  Demiraj

Ramazan  Kraja

Pandeli Nasto

Lorenc  Shenaj

Klaudio Shaku

Dervish Musa

Blerina  Keqi

Ali   Dani

Edison   Fejzollari

Thoma  Mitri

Luan  Hoxhiq

Gerald  Vrioni

Kristjana Smakaj

Eduard  Balla

Ndrek  Arapi

Alda  Topuzi

Zeni   Xhindi

Aleksander Preka

Besjan  Sulejmani

Miguel  Gogo

Marjo    Ameda

Erjona   Dani

Altin  Muka

Andrea Bollona

Nevruz Zhuka

Antonino   Mase

Luan  Mumajesi

Shpëtim  Bande

Qatip   Beqiri

Sami  Shoshi

Ramadan  Kapidani

Andon  Biraku

Hervi  Sinani

Nihat  Meko

Arjan  Dini

Edison  Sharka

Kastriot Mandili

Bashkim  Dulellari

Esat  Ibrahimi

Vangjush  Kovaçi

Serme Fejza

Endrit  Zefi

Lulzim   Kamberi

Dashamir  Keçi

Bardhok   Perkola

Deilsa  Dizdari

Margerit  Preka

Malvina Voka

Afrim  Canaj

Luis  Bejkaj

Julian  Çela

Art  Osmanaj

Saimir  Tusha

Ylber  Rrustja

Megi  Dautaj