BREAKING NEWS

'Luftë' për PD-në/ Lulzim Basha i përgjigjet 'dhëmbë për dhëmbë' Sali Berishës pas akuzave të rënda që bëri nga Fieri: Kjo gjë nuk do të ndodhë kurrë!

'Luftë' për PD-në/ Lulzim Basha i përgjigjet
x
BREAKING NEWS

“Po dëgjohen tringëllima prangash”, Frrok Çupi nxjerr prapaskenat e rënda dhe plas paralajmërimin ‘bombë’ për politikanët shqiptarë: Janë kapur në krimin e...

“Po dëgjohen tringëllima prangash”, Frrok Çupi
x
BREAKING NEWS

Ambasada e SHBA thërret deputetët demokratë për dosjet korruptive të Sali Berishës, zbardhen informacionet nga takimet

Ambasada e SHBA thërret deputetët demokratë për dosjet
x
BREAKING NEWS

Artan Hoxha zbardh goditjet e SPAK, priten arrestime ish-ministrash dhe funksionarësh në nivele të larta, në listë edhe Berisha

Artan Hoxha zbardh goditjet e SPAK, priten arrestime ish-ministrash dhe
x

Ekonomia

Zbardhet lista me 242 emra, ja pronarët e prekur nga ndërtimet informale që do të dëmshpërblehen nga qeveria

Zbardhet lista me 242 emra, ja pronarët e prekur nga ndërtimet

Agjencia e Trajtimit të Pronave ka publikuar ditën e djeshme listën me qindra pronarë në vend që marrin kompensim për pronën e tyre. Në njoftimin zyrtar të Agjencisë bëhet me dije se, këta pronarë përfitojnë dëmshpërblim në vlerë monetare për pronat që iu janë prekur nga ndërtimet informale. Sipas njoftimit, nga kërkesat e shqyrtuara në total kanë mundur të kualifikohen si fitues për të marrë kompensim prone 242 aplikantë nga disa qytete të vendit. “Agjencia e Trajtimit të Pronave njofton se ka përfunduar procesin e shqyrtimit për 242 kërkesat, të paraqitura nga subjektet përfitues, pronarë të pasurive të paluajtshme, pronë private, të prekura nga ndërtimet informale, që përfitojnë deri më tani kompensimin/shpërblimin në vlerë, në masën 70% të shumës së përgjithshme në të holla, të miratuar me Vendimet përkatëse të Këshillit të Ministrave”, thuhet në njoftim. Sipas Agjencisë, zyrat që merren me verifikim e aplikimeve për kompensim kanë analizuar me kujdes çdo dokument për çdo dosje të dorëzuar nga pronarët që pretendojnë të dëmshpërblehen. Kështu në bazë të ligjit për kompensimin e pronave që preken nga ndërtimet informale, këta 242 pronarë plotësojnë kriteret për të qenë përfitues të një kompensimi financiar. Gjithashtu, bëhet me dije se po në bazë të ligjit është përcaktuar dhe vlera që do të përfitojë gjithsecili. “Për 242 kërkesat e mësipërme, për të cilat ka përfunduar procesi i shqyrtimit nga ana e ATP-së, ka rezultuar se dokumentacioni i tyre është në përputhje me kriteret e përcaktuara në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 383, datë 19.05.2010 "Për përcaktimin e procedurave të shpërndarjes së fondit të kompensimit në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale", i ndryshuar”, sqarohet në njoftim.

Fondi që përfitojnë

Më tej, Agjencia e Trajtimit të Pronave ka bërë me dije se këta pronarë përfitojnë kompensim 70% të vlerës totale të pronës, sipas vendimit të qeverisë për këtë çështje. Sakaq, pronarët marrin kompensim në vlera të ndryshme duke marrë parasysh se cilin këst tërheqin ata, sepse kemi përfitues të këstit të parë, të dytë, të tretë, të katërt dhe përfitues të këstit të pestë, të cilët mbyllin përfundimisht procesin e kompensimit. Ndërsa, shuma totale që marrin është mbi 127 milionë lekë. “242 kërkesat e miratuara, përfitojnë këstin e parë, të dytë, të tretë, të katërt dhe të pestë të kompensimit në të holla në një total prej 70% të vlerës totale të miratuar me VKM-të përkatëse. Fondi financiar që shpërndahet nga ATP për këto 242 (dyqind e dyzetë dy) kërkesa është në vlerën 127. 706 734.30 lekë”, shkruan Agjencia e Pronave. Sipas njoftimit, përfituesit nuk janë më të detyruar të paraqiten në zyrat e ATP për të tërhequr shumën që iu takon, sepse secilit prej tyre fondi do t’iu kalojë në llogaritë bankare personale, në bazë të numrit IBAN që ata kanë dorëzuar së bashku me dokumentet e aplikimit. “Të dhënat në lidhje me pasuritë që kompensohen dhe mbi gjeneralitetet e subjekteve përfitues jepen në listën bashkëlidhur këtij njoftimi. Agjencia e Trajtimit të Pronave (ATP) njofton subjektet e interesuara se vlerat përkatëse për secilin përfitues do të jenë disponibël në llogaritë e tyre në bankat e nivelit të dytë pas përfundimit të procedurave të transfertave bankare në ditët në vazhdim”, thuhet në njoftim.

Ja lista me emrat e pronarëve që do dëmshpërblehen

TIRANË

 

1.       Enrieta Vozga

2.       Rukije Molla      

3.       Nazmi Derhemi

4.       Theodhor Nikolla

5.       Enina Nallbani

6.       Josif Kozma

7.       Arben   Boçi

8.       Almida Nikolla

9.       Arben Skifteri

10.   Stefan   Skaka

11.   MirelaJahja

12.   Hysen Kofsha

13.   Selaudin Sharra

14.   Liri Doçi

15.   Klarita Kofsha

16.   Ejvis Broka

17.   Athina   Papa

18.   Dhimiter Tasho

19.   Panajot Nako    

20.   Josif Kolleç

21.   Foto Rumbo

22.   Mimoza Rumbo

23.   Bledar   Luzi Tirane

24.   Vaso Sulkuqi      

25.   Leonora Lipivani

26.   Violeta Kazazi

27.   Liljana   Krisiko  

28.   Liza Memi

29.   Loreta   Dengu  

30.   Nikoleta Skaka

31.   Drita Paparusi

32.   Lumnije Sulunjaku

33.   Agron    Shuteriqi

34.   Stefan   Skaka

35.   Lea Çina

36.   Vjollca Zaharia

37.   Amelda Muca   

38.   Ibrahim Maraj

39.   Artur Kukli

40.   Enkelejda Curri 

41.   Petrit Taku

42.   Bukuroshe Miraku

43.   Aferdita Basha

44.   Genci Belba

45.   Mimoza Karafili

46.   Xhelal    Murthi

47.   Ejvis Broka

48.   Dile Murthi

49.   Vjollca Muzhaqi

50.   Hasan Çaushllari

51.   Asllan Sharra

52.   Lumturi Vathi

53.   Alma Muça

54.   Bujar Ferhati     

55.   Sherif    Halili

56.   Tahiri     Tirane

57.   Edmira Foçi

58.   Shpetim Rusheku

59.   Genti Bardhoshi

60.   Lirije Bardhoshi

61.   Sonila    Papinova

62.   Sabrije  Mara

63.   Murat   Kalaja   

64.   Shqipe  Katroshi

65.   Agim Murataj

66.   Denis Mema

67.   Drita Mema       

68.   Enina Nallbani

69.   Enxhi Mema      

70.   Fiqirete Vorpsi

71.   Luneta Sava       

72.   Skender Mema

73.   Suzana Begolli

74.   Hidajete Mema

75.   Indrit     Metani

76.   Ali Pustina

77.   Diana Metani

78.   Irma Bullaj

79.   Violeta Kazazi

80.   Kujtim   Petrela

81.   Ilir Pilkati

82.   Drini Pilkati

83.   Fatos     Pilkati   

84.   Dhurata Qatipi

85.   Shpresa Reçi

86.   Agim Murataj   

87.   Dile Murthi

88.   Viollca Muzhaqi

89.   Xhelal    Murthi Tirane

90.   Lida Kellezi

91.   Bukuroshe Miraku

92.   Agron    Panariti

93.   Ylli Panariti

94.   Mimoza Haxhihyseni     

95.   Selaudin Sharra

96.   Dile Murthi

97.   Vjollca Muzhaqi

98.   Violeta Kazazi

99.   Sanie Mema

100.                       Agim Mullaymeri

101.                       Fiqirete Vorpsi

102.                       Kryegjyshata Bektashiane

103.                       Robert  Kanto   

104.                       HaxhiGjuzi

105.                       Denis Mema

106.                       Violeta Kazazi

107.                       Lumturi Vathi

108.                       Mimoza Shehu

109.                       Mirvjen Qendro

110.                       Kryegjyshata Bektashiane           

               

 

FIER

1.      Saimir  Tartari 

2.      Florian Nepravishta   

3.      Vera Nepravishta

4.      Elvira Dashi

5.      Kasem Rizaj

 

 

ELBASAN

1.       Ilirjan Loka

2.       Edvin Quku

3.       Marjeta Leka     

4.       Evis Peni

5.       Neraida Taushani

6.       Aferdita Toptani

7.       Ibrahim Toptani

8.       Ismail    Shtalbi

9.       Edvin Quku

10.   Neraida Taushani

11.   Erind Nanushi

12.   Englantina Qirjo

13.   Edlira     Ekmekçiu

14.   Ilir Graceni

15.   Agron Tela

16.   Ilir Graceni

17.   Elida Sorra

18.   Shefqet Duhanxhiu

19.   Shpresa Kokuja

20.   Blerta    Mato

21.   Agim Kokunja   

22.   Niko Kasa

23.   Fisnik Hasekiu   

24.   Lumnije Xhaxho

25.   Agron    Tela

26.   Drita Shijaku

27.   Shefqet Duhanxhiu

28.   Drita Shijaku

29.   Irena Dardha     

30.   Isuf Skilja

31.   Viollca Rraboshta

32.   Sokol Delimeta

33.   Enea Brahimaj

34.   Komuniteti I Shqiperise

35.   Ismail.Shtalbi

36.   Ina Sejdini

37.   Ymer Berisha

38.   Gazmir Gjata     

39.   Evis Peni

40.   Lumnije Xhaxho

41.   Agron    Tela

42.   Elida Sorra

43.   Ilir Graceni

44.   Aferdita Toptani

45.   Viviana Toptani

46.   Ibrahim Toptani

47.   Neraida Taushani

48.   Edvin Quku

49.   Neraida Taushani

50.   Ferdinant Hushi

51.   Lorenc Kutrolli

52.   Orkida   Allkja    

53.   Vjollca Arapi      

54.   Zenepe Xhyra   

55.   Faik Xhyra

56.   Ilir Graceni

57.   Nuri Xhepa

58.   Fatbardha Haxhi

59.   Ermir Papadhimitri

60.   Ilir Graceni

61.   Ymer Berisha

62.   Rudin Latifi

63.   Isuf Skilja

64.   Suela Sulkja

65.   Mit-Hat Skilja    

66.   Pranvera Dehima

67.   Ibrahim Shypheja

68.   Bekim   Kadiu

69.   Mereme Shingjergji

70.   Nevjana Shingjergji

71.   Arben Sulkja

72.   Hedije   Bylykbashi

73.   Ibrahim Shypheja

74.   Irena Dardha

75.   Ilir Graceni

76.   Lumnije Xhaxho

77.   Alma Sino

78.   Ledio Frasheri

79.   Arjan     Frasheri

80.   Majlinda Frasheri

81.   Fitnete Laknori

82.   Arlind    Leksi

83.   Burbuqe Haxhi

84.   Mevlude Miraku

85.   Lindita Sanxhaktari         

86.   Ina Sejdini

87.   Mevlude Miraku

88.   Arben   Miraku

89.   Ina Sejdini

90.   Mevlude Miraku

91.   Lindita   Sanxhaktari

92.   Engjellushe Ametllari

93.   Elida Agolli

94.   Merita Trungu

95.   Liljana   Bixheku

96.   Zyra Marku

97.   Marjeta Leka     

98.   Eduart Sina

 

 

VLORË

1.       Ardian   Dine      

2.       Vjollca Manco

3.       Mirjana Hoxha

4.       Gentian Hoxha

5.       Admir    Malaj    

6.       Zenepe Baçaj    

7.       Refie Hoxha

8.       Figalia    Hoxha  

9.       Drita Lekoçaj     

10.   Klodealdo Hoxha

11.   Alma Baho

12.   Judit Shahu

13.   Mirela   Muço

14.   Sanije    Hamzaj

15.   Ali Vranari

16.   Syrja Vranari

17.   Dashmire Brahimaj

18.   Dritan    Kulaj      Vlore

19.   Spartak Topallaj

20.   Loreta   Qemali 

 

DURRËS

1.       Majlinda Spahi

2.       Hajdar Çela

3.       Afrim Kurti

4.       Thoma  Gajda  

5.       Sotiraq Gajda

 

SHKODËR

1.       Virtyt Bushati

 

LEZHË

1.       Luljeta Resuli     

2.       Sofie Resuli

KORÇË

 

1.Ndriçim Hoxha