BREAKING NEWS

"If the Italian wiretapping had not come out, the former minister would never have been caught", analyst Mërtiri comes out with a strong statement: Tahiri knows Rama's deeds, so the prime minister cannot sell him

"If the Italian wiretapping had not come out, the former minister would
x
BREAKING NEWS

"A 74-year-old man was left in prison and Tahiri was released", Klodiana Lala denounces the double standard of the courts, the former minister's lawyer openly 'threatens' her: If I were in the studio, we would talk differently

"A 74-year-old man was left in prison and Tahiri was released",
x
BREAKING NEWS

The well-known lawyer "reveals" justice with the decision against Tahir: Premature parole rarely happens, it wouldn't be news if...

The well-known lawyer "reveals" justice with the decision against
x
BREAKING NEWS

"What will happen to the MPs expelled from Basha and Alibeaj"? Bardhi talks about their 'fate' and surprises with the statement: They are not a problem of division

"What will happen to the MPs expelled from Basha and Alibeaj"? Bardhi
x
BREAKING NEWS

The release of Tahir, the ex-prosecutor 'makes cold water' for the government: Luxury decision, just ask for a minister in prison as a result of justice

The release of Tahir, the ex-prosecutor 'makes cold water' for the
x
BREAKING NEWS

"If the mother of the children...", the well-known lawyer comes out with the 'bombshell' statement: I show you the strong evidence that can put Tahiri back in jail

"If the mother of the children...", the well-known lawyer comes out
x
BREAKING NEWS

"I thought it was chocolate in the envelope", journalist Hoxha reveals the sensational behind-the-scenes from the arrest of the senior health official

"I thought it was chocolate in the envelope", journalist Hoxha reveals
x
BREAKING NEWS

The "sweet" envelope sinks the senior official, the testimony of the General Secretary of Health is revealed

The "sweet" envelope sinks the senior official, the testimony of the
x

Aktualitet

132 families in Shkodër have been living in non-legalized housing since 1997, residents vow to take 'revenge' on politicians: We will boycott the elections, if we don't...

132 families in Shkodër have been living in non-legalized housing since

For more than 26 years, 132 families in the area of ??the Former Military Division in Shkodër will boycott the elections as a result of the non-legalization of their homes.

Residents say that every election year the politicians promise them the legalization of housing, but so far nothing concrete has happened.

In a letter addressed to the political leader of the SP for the District of Shkodra, the Socialist Party and the Democratic Party in Shkodra, as well as the mayor Bardh Spahia, the residents point out that they bought these buildings in 1997, but they do not have any documents, despite having paid all municipal taxes.

The request of the residents of the Former Military Division in Shkodër:

132 families in Shkodër have been living in non-legalized housing since

Directed by:

Minister of State for Relations with the Parliament, Elisa Spiropali/ Political Leader of the SP for Shkodra District

Socialist Party, Shkodër

Democratic Party, Shkodër Mayor Bardh Spahia / PD candidate for Shkodër Municipality

Member of Parliament, Benet Beci, / SP candidate for the Municipality of Shkodër

Jemi 132 familje që banojmë prej 26 vitesh, në territorin e Ish-Divizionit Ushtarak në Shkodër. Si të gjithë shqiptarët, edhe ne, erdhëm nga zona të ndryshme të veriut, për një jetë më të mirë dhe kemi blerë objektet dhe tokat e zëna forcërisht në vitin 1997, nga persona të tjerë. Shumica prej tyre (godinave) ishin të shkatërruara dhe tëdjegura Godinat i përshtatëm për banim dhe kemi harxhuar të gjitha kursimet e jetës për t’i bërë të jetueshme.

Në total jemi 132 familje. 26 familje jetojmë në ndërtesën dykatëshe të Ish-Komandës së Divizionit, 45 familje jetojmë në ish-fjetore dhe magazina të Ish-Divizionit, 20 familje kanë ndërtuar shtëpi të reja në tokat e lira përmes banesave ekzistuese. Po në këtë territor, 41 familje ushtarakësh u strehuan nga qeveria në objektet që u ndërtuan për kosovarët, në vitin 1999.

Prej 26 vitesh, asnjë familje, nuk ka asnjë lloj dokumenti pavarësisht se kemi paguar të gjitha taksat e bashkisë: ujë drita e çdo detyrim tjetër. Në të gjitha fushatat na është premtuar nga deputet e kandidat bashkie, por gjithçka ka mbetur në kuadrin e fjalëve.

Ne, tani dy muaj përpara zgjedhjeve kemi vendosur unanimisht që asnjë nga familjet tona dhe as të afërmit tanë, nuk do të marrim pjesë në votimet e 14 Majit. Do të vazhdojmë dhe rrugën e protestave dhe të gjitha format e kundërshtimeve derisa të na jepet zgjidhja për të na privatizuar dhe legalizuar shtëpitë tona. Theksojmë se kemi 26 vite që jetojmë këtu dhe Kushtetuta e Shqipërisë thotë qartë:

Neni 169

Personi që ka poseduar qetësisht e pa ndërprerje, duke u sjellë sikur të ishte pronar për njëzetë vjet në një pronë të paluajtshme, bëhet pronar i saj.

We ask for the documents for our houses, because we are Albanians and we deserve the rights given to us by the Constitution of our country. However, on May 14, there will be no voters of any political spectrum in voting centers 263 263/1 and in voting centers 316 316/1 and 316/2.

We are waiting for our vital problem to be solved.

Thank you!

Residents of 132 families of the Former Division, Shkodër