BREAKING NEWS

Serbian media echoes the terrible murder in Kosovo: The police surrounded him, but the author chose to kill himself

Serbian media echoes the terrible murder in Kosovo: The police surrounded him,
x
BREAKING NEWS

The Democratic MP surprises with the statement: The Democratic Party is responsible for the departure of young people

The Democratic MP surprises with the statement: The Democratic Party is
x
BREAKING NEWS

The EU Summit for the Western Balkans in Tirana, the German Chancellor is also present, here's who will accompany him

The EU Summit for the Western Balkans in Tirana, the German Chancellor is also
x
BREAKING NEWS

The election of the head of SPAK, the lawyer makes a strong statement: They have deviated from the objective, they are not dealing with high officials

The election of the head of SPAK, the lawyer makes a strong statement: They have
x
BREAKING NEWS

The Bra├že-Balla clash over the budget, the SP deputy sheds light on the behind-the-scenes

The Braçe-Balla clash over the budget, the SP deputy sheds light on the
x
BREAKING NEWS

COVID-19 in Albania/ The Ministry of Health comes out with an important announcement, here's what's happening

COVID-19 in Albania/ The Ministry of Health comes out with an important
x
BREAKING NEWS

"Rama seeks to kill free speech"/ What Berisha is warning: Within 6 months, three media...

"Rama seeks to kill free speech"/ What Berisha is warning: Within 6
x
BREAKING NEWS

What did the pregnant woman ask? The LETTER of Sokol Halil is revealed moments after the terrible act (PHOTO)

What did the pregnant woman ask? The LETTER of Sokol Halil is revealed moments
x

Aktualitet

"Incorrect, wrong"/ Albania and Russia collide at the UN. Complete debates are whitewashed

"Incorrect, wrong"/ Albania and Russia collide at the UN. Complete

On Tuesday, the issue of Kosovo clashed between the ambassadors of Russia and Albania in the United Nations Organization.

During his speech, Russian Ambassador Vasily Nebenzya drew a parallel between Russia's war of aggression in Ukraine and the recent war in Kosovo and accused the West of double standards.

"By denying the people of Donbas in the liberated territories of Ukraine the right to self-determination, the Western delegations are demonstrating their scandalous double standards. The most vocal critics of the referendum in Donbas, Zaporozhye and the Hurston obelisks were, once at the forefront of support for Kosovo's independence, then declared that the territory had the right to leave the Serbian state if there was a real threat to the rights of Kosovo Albanians. would be seriously affected by the so-called corrective continuity, and that this was not just a statement, but the official legal position presented by Western countries to the UN International Court of Justice in 2008. At that time, Kosovo Albanians, however, were not threatened out of nothing, because Yugoslavia was no longer on the map, NATO bombed Serbia, it had foreign troops as peacekeepers in it. I want to underline differently from the situation in Crimea, LPR and DPR... and the people of Zaporozhye, in Kosovo there was absolutely no referendum, no free votes of the people there, it was only a declaration of independence, approved by the provisional self-governing authorities that exceeded their competences. At that time, this was enough for the West to recognize Kosovo's independence and confirmed that international law did not prevent it from declaring its independence", said the Russian ambassador. adopted by the provisional self-governing authorities that exceeded their powers. At that time, this was enough for the West to recognize Kosovo's independence and confirmed that international law did not prevent it from declaring its independence", said the Russian ambassador. adopted by the provisional self-governing authorities that exceeded their powers. At that time, this was enough for the West to recognize Kosovo's independence and confirmed that international law did not prevent it from declaring its independence", said the Russian ambassador.

Ai shtoi se nuk është e drejtë që t’i bëhet presion Serbisë që t’i vendos sanksione Rusisë, kur kjo e fundit ka marrëdhënie historike me këtë vend. Por i menjëhershëm ishte reagimi i ambasadorit të Shqipërisë në OKB, Ferit Hoxha, i cili tha se kjo deklaratë e delegacionit rus për Kosovën është e pasaktë dhe e gabuar.

Ai ka thënë se Kosova dhe Serbia takohen dhe dialogojnë, dhe se nuk luftojnë.

“Delegacioni rus bëri përsëri një paralele me Republikën e Kosovës, një vend i pavarur që është njohur nga gjysma e Kombeve të Bashkuara duke përfshirë gjysmën e këtij këshilli, pra kjo është e gabuar, e pasaktë dhe për të ardhur keq…. Asgjë nuk mund të jetë më artificiale dhe e detyruar sesa krahasimi i përpjekjeve ndërkombëtare për t’i dhënë fund konfliktit, për të mbrojtur civilët dhe për të vendosur një proces paqeje, për të gjetur një zgjidhje të qëndrueshme siç ishte rasti i Kosovës, me agresionin e pastër dhe të paprovokuar dhe referendumin që po mbahet tani në Ukrainë. Askush nuk është, nuk mund të mashtrohet nga kjo, askush nuk tenton të krahasojë të pakrahasueshmen, asnjë rrugë e shkurtër nga konteksti historik dhe politik nuk do ta ndihmojë Rusinë të largojë vëmendjen nga lufta e saj në Ukrainë, ose të ngritë urën e saj të e drejta ndërkombëtare, e cila e ka bërë atë një paralele ndërkombëtare. Kosova dhe Serbia janë të detyruara të dialogojnë për të zgjidhur problemet e tyre, ata takohen, nuk luftojnë”, ka thënë ai.