BREAKING NEWS

7 loyalists of Sali Berisha with spy files are expected to be excluded from politics, the head of "Foltore" starts threats against DP MPs who have announced the vote on the decommunization initiative

7 loyalists of Sali Berisha with spy files are expected to be excluded from
x
BREAKING NEWS

Yuri Kim's message to Rama, states that Albanian institutions are weak and nothing is guaranteed, asks the government to choose which path it will follow, with the West or the East

Yuri Kim's message to Rama, states that Albanian institutions are weak and
x
BREAKING NEWS

On the brink of war, the "powder keg" is lit that can blow up Europe, Dodik wants to install in the Balkans the scheme that Vladimir Putin is using in Ukraine

On the brink of war, the "powder keg" is lit that can blow up Europe,
x
BREAKING NEWS

The explosions in the gas station alert NATO, Norway is armed with military troops

The explosions in the gas station alert NATO, Norway is armed with military
x
BREAKING NEWS

The difficult days for Serbia begin, the German plan to change Vu?i?'s "two chairs" policy begins, Scholz's adviser "lands" in the region, gets out of the game and the "Open Balkans"

The difficult days for Serbia begin, the German plan to change Vu?i?'s
x
BREAKING NEWS

Putin May Attack Underwater Internet Cables, Here's the Point Where "World War III" Could Break Out That Will Include Russia and NATO

Putin May Attack Underwater Internet Cables, Here's the Point Where
x
BREAKING NEWS

The world is on alert, Putin paves the way for the use of nuclear weapons, officially announces the annexation of 4 independent regions of Ukraine, the US warns of catastrophic consequences

The world is on alert, Putin paves the way for the use of nuclear weapons,
x
BREAKING NEWS

Henry Kissinger: Putin has lost, we beat him in the nuclear war, this is how NATO should respond

Henry Kissinger: Putin has lost, we beat him in the nuclear war, this is how
x

Aktualitet

Shameful/ He didn't have lunch in their restaurant, the 'owner' in Vlora rips the vacationer's tire with a nail

Shameful/ He didn't have lunch in their restaurant, the 'owner'

There is no end to the absurdities of this summer. A citizen has denounced a restaurant owner for slashing his car tire with a nail because he did not prefer to eat lunch in his environment. Through a post on Facebook, the citizen Fatmir Gjoni, while attaching a photo, writes that the event happened in Orikum. He says that to respect a friend of his from Italy he invited him for lunch at a good fish restaurant in Orikum. When he went there, he parked the car, but someone approached him and asked him to remove the vehicle from there because it was a private parking lot, when in fact there was no sign or distinguishing mark.

Gjoni adds that despite the argument, he left the car there and went to have lunch with his friend, but when he returned he found the flat tire. All this only because the person who claimed to own the parking also had a restaurant and the fact that the citizen had left the vehicle there to have lunch in another place was unacceptable to him. The police have been informed about the case in question.

Fatmir Gjon's post:

The "nail" that is sticking to Albanian tourism. We are surprised every day by what is happening in this country. Unfortunately, everyone has a personal story to tell this summer with Albanian tourism. I am also bringing a fresh one that happened not far from yesterday. I don't bring it to complain, but to reflect on anyone who has something in hand in this country, but also for us as its citizens. Yesterday I had planned to go to the beach on the coast of Vlora, with a friend who had come to me from Italy. The day went like this. 1000 lek per deck, no invoice. I endured it. At the kiosk, a small can of Heineken beer was served to me by a child no more than 12 years old. Again without a bill and at a price of 400 lek a piece or 3.5€. I endured these three injustices at once. Lunch came and my friend and I decided to go to a well-known and old fish restaurant in the area. We take the car and go. The entire national road on both sides was filled with vacationers' cars. There were no seats at the bar and he walked another 40 meters further along the national road in the direction of Orikum. I shot lucky because at that moment a car with Kosovo license plates moved from where it was parked and I hit it directly. After I had closed the car and was going to the bar, I heard someone calling from behind. I turned my head back, stopped and realized that he was calling me. He asked me where I was going. I was surprised. I didn't know how someone goes out on the street without knowing you and without knowing where you are going. I only remembered the questions of the police at the borders asking where you are going. Anyway, I answered that I was going to the restaurant for lunch. Without even breathing, he ordered me to remove the car and park it where I was going. I was doubly surprised. It's good that he asked me to account for where I was going, but now he was also telling me where to go. The car was parked on the national road. Even 2 tires were touching the asphalt. I informed him that there was a national road. That there was no sign anywhere indicating a private parking lot, nor where those sharing the national road separated. I was followed by a second order telling me that there is no need for a board as long as I tell you to move it. In the meantime, the 17-year-old boy and another adult relative had come to support him. The car was parked on the national road. Even 2 tires were touching the asphalt. I informed him that there was a national road. That there was no sign anywhere indicating a private parking lot, nor where those sharing the national road separated. I was followed by a second order telling me that there is no need for a board as long as I tell you to move it. In the meantime, the 17-year-old boy and another adult relative had come to support him. The car was parked on the national road. Even 2 tires were touching the asphalt. I informed him that there was a national road. That there was no sign anywhere indicating a private parking lot, nor where those sharing the national road separated. I was followed by a second order telling me that there is no need for a board as long as I tell you to move it. In the meantime, the 17-year-old boy and another adult relative had come to support him.

– Më fal i thashë por unë nuk mund të marr urdhra nga kushdo që më del në rrugë se ku duhet të shkoj e çfarë të bëj me makinën time. Nëse unë kam cënuar pronën apo të drejtën tënde më mirë merr në telefon policinë. Sepse këtu është rrugë nacionale dhe unë jam po aq pronar sa ti në të. Do ha drekë e largohem për më pak se 2 orë. Ika e u ula në restorant.

Por me mendjen pas sepse e pashë që shikimet e tyre nuk ishin as mikëpritëse e as që mund t’u zije besë. Mbarova drekën dhe u ktheva tek makina. Para se ta nisja thashë ta kontrolloj makinën se mos m’i kanë bërë gjë, ndonjë gërvishtje apo diçka tjetër nga ato marifetet e mendjeve të mbrapshta shqiptare. Dhe nuk gabova. Gomën e parë e kishin shfryrë nga ventili, dhe gomës së pasme i kishin ngulur gozhdë.

Nuk e besova dot që në vitin 2022 të përballesh me të tilla situatash. Personat nuk ishin më aty. Dola e i kërkova vetë. Situatën e zgjidha vetë privatisht. Por më pas njoftova edhe policinë për tu treguar që të jenë në dijeni se në të gjithë vijën nacionale kanë dalë bandat e parkingjeve që zihen e përplasen me qytetarët dhe turistët. Unë e zgjidha privatisht se kam të bëj me zonën, por aty edhe mund të ishim vrarë. Mund të kishim dalë edhe në kronikën e zezë.

Dikush që i ngul gozhdë makinës i vë edhe tritol ose nuk e ka problem të shkrepë edhe armën. Miku i Italisë u habit. I thashë që jam përditë në përballje të tilla. Duhet t’i dalim përzot vetes sepse askush nuk na mbron. Ky vend udhëhiqet nga i pari tek i fundit me vetgjyqësi. Në mbi 400 mijë kilometra që kam bërë me makinë në vende të ndryshme të botës, në asnjë vend nuk më ka dalë kush të më thotë, ku shkon as të më kërkojë para e as të më thotë largo makinën sepse ashtu do ai.

Nuk dua ta nxi Shqipërinë, por shija e eksperiencës së djeshme ishte e hidhur farmak. Në nivelin e të pabesueshmes. U binda që shumë frymorë në këtë vend janë çmendur. Njerëzit kanë humbur logjikën. Nuk kemi as një javë që të tillë njerëzish vranë një fëmijë në det. Dhe vertetova që e gjithë vija bregdetare është e kriminalizuar dhe e rrezikshme. Dhe më e keqja, nga rreziqe që ti nuk di as nga të vijnë e as kur do të të përballesh me to. Persona që i kanë dalë zot rrugës nacionale që nga Velipoja deri në Ksamil. Policë që kalojnë përditë dhe që i shohin e nuk u thonë asgjë. Të gjithë e dinë, që nga pushteti vendor tek ai qëndror. Të gjjthë e dinë që u merren para turistëve për të parkuar në rrugë. Në Palasë të marrin para edhe për të parkuar në përrua. Kush e ka raportuar deri më sot që nëpër rrugët e Shqipërisë të kërkojnë lekë për të parkuar në anësore, nëpër ferra e nëpër përrenj?

Lindin pyetjet: A di gjë Ministria e Brendshme? Po Ministria e Turizmit a e di që turistit i kërkohet para me dhunë për të parkuar ose për t’i mbrojtur makinën? A i kanë specifikuar njësitë përkatëse hapësirën që ka të drejtë të përdorë, llojet e shërbimit që ka të drejtë të ofrojë dhe standardin që duhet të përmbushin ofruesit e shërbimeve në vijën bregdetare?

Shumë prej tyre bashkë me shezllonet janë bërë pronarë rrugësh nacionale, malesh, kodrash e lumenjesh, apo gjithçkaje u z? syri duke shtuar të ardhura nga parkingjet-shpikje. Plus, a i kanë kontrolluar ministritë përkatëse personat të cilëve u kanë dhënë lejet për shezllone, baret verore, etj, etj, që operojnë në vijën bregdetare? Shumë prej tyre më qëllojnë me historik kriminal. Ca i di edhe unë që nuk punoj në shtet. E çfarë kanë menduar këto ministri a përfaqësues vendorë që do bëjë një kriminel me turistin që vjen në bregdet? Do shkojë krimineli e ti thojë “më fal” apo “të lutem” turistit apo do i nxjerrë thikën, pistoletën, do i shpojë gomën ose do rrihet me klientin?

Nësë vija bregdetare u besohet vetëm kriminelëve atëherë vetëm dhunë edhe luftë do jetë turizmi ynë. Por jo e gjithë Vlora dhe Shqipëria janë kriminela. Ka një çift, për shembull, pa shkuar tek hotel Paradise në Vlorë që nuk kam dëgjuar një herë të zihen me pushuesit. Shezllonin edhe sivjet e ka mbajtur me 500 lekë. Nuk ka kurrë muzikë. Edhe çmimet e pijeve dhe gjithçkaje tjetër i ka të arsyeshme. Edhe gjithmonë me faturë fiskale. Besoje apo jo po shteti ua ka prishur mbi 5 herë atë pak ambjent të qetë e të ngrohtë që kanë krijuar. Në krahun tjetër nuk ua kanë prekur dot kurrë horrave dhe kriminelevë në këtë zonë që vetëm zaptojnë hapësira publike ku mundin. E solla për të thënë që vetë shteti i inkurajon lulëzimin e të mbrapshtëve të këtij vendi. Dje, ata persona nuk ia ngulën atë gozhdë gomës së makinës time, por mua. E ngulën në zemër për të më hequr edhe aq pak gjak e ndjenjë për këtë vend. Ja kanë ngulur atë gozhdë turizmit shqiptar. Ja kanë ngulur e po ua ngulin përditë edhe atyre pak njerëzve të mirë që kanë ngelur në këtë vend. Ja kanë ngulur të ardhmes së këtij vendi. Një lutje kam: Bashkëatdhetarë, THIRRINI MENDJES! FOLA, SEPSE ASKUSH NUK FLET! Le të ndryshojmë realitetin shqiptar duke ju kundërvënë problemeve, sjelljeve dhe fenomeneve negative. Një qytetar i përkushtuar dhe me vlera mund ta ndryshojë Shqipërinë. #perfshihem #përfshihem. Shpërndaje e jepi zë . Përfshihu! Përfshihu duke sjelle problematikat e tua. Përfshihu duke dhënë zgjidhjen tënde. Përfshihu!

Most read