BREAKING NEWS

"We remove the non gratats"/ McGonigal scandal, "bombshell" by Milaim Zeka: Here is the promise for the Hague Court

"We remove the non gratats"/ McGonigal scandal, "bombshell"
x
BREAKING NEWS

Quarrel between several young people in a bar, reported to be injured

Quarrel between several young people in a bar, reported to be injured
x
BREAKING NEWS

The shocking event in Gramsh, the head of the village speaks: We are shocked, it has left us speechless

The shocking event in Gramsh, the head of the village speaks: We are shocked, it
x
BREAKING NEWS

Serious/ The young man was stabbed at 2 in the morning in Skënderbej Square, the police issue an important call for citizens

Serious/ The young man was stabbed at 2 in the morning in Skënderbej
x
BREAKING NEWS

Edi Rama is ill, the prime minister is absent from the important event, the details are quickly revealed

Edi Rama is ill, the prime minister is absent from the important event, the
x
BREAKING NEWS

Tragedy in Gramsh/ The mortuary doors are opened in the victims' houses, the neighbor tells the situation between the brothers

Tragedy in Gramsh/ The mortuary doors are opened in the victims' houses,
x
BREAKING NEWS

Journalist Robert Papa reveals the reason why the US cannot declare Edi Rama non grata: It is a big blow

Journalist Robert Papa reveals the reason why the US cannot declare Edi Rama non
x
BREAKING NEWS

'Crack' in the north of Kosovo, there are reports of gunshots, the details of the last minutes are coming out quickly

'Crack' in the north of Kosovo, there are reports of gunshots, the
x

Aktualitet

"Albanian immigrants are not stopping...", the British media raise the alarm and accuse the government. Here is what is expected to be decided

"Albanian immigrants are not stopping...", the British media raise the

The British media The Telegraph has devoted a special article to the issue of immigrants who come to the country constantly, and more specifically to those who come from Albania. According to them, immigrants continue to cross the English Channel and the British government seems powerless to stop them even after signing an agreement with the French government to increase border controls.

According to them, the only way to stop the flow of these immigrants is to change the legislation, which has often been touched on as a delicate issue related to this case due to the "use" of the modern slavery law by Albanian immigrants after their arrival. by dinghies or small boats to the island. In their writing, it is emphasized that neither international agreements nor local authorities are sufficient to prevent immigrants from entering the country.

Immigrants keep coming, Channel crossings keep happening and the government seems powerless to stop them. A treaty with France, an agreement with Albania, the deployment of the Royal Navy but nothing has stopped the 44,000 people who have made the journey so far this year. The facts are extraordinary. The number of people crossing the Channel has increased by more than 160 percent compared to last year. Three-quarters are adult men, the vast majority under the age of 40. The largest group by nationality, more than a third, are Albanians. While some European countries, such as Germany and the Netherlands, accept zero asylum applications from Albanians, our acceptance rate is 55 percent.

Our asylum system is overwhelmed. The number of remaining cases is now 160,000. The number of cases processed within six months has dropped to only 10 percent. We are spending almost £6 million a day on hotel bills alone and the overall asylum bill has tripled to £2.1 billion a year, enough to pay the salaries of 62,000 nurses. The solutions proposed by many experts, activists and MPs would make the problem even worse. Many insist the solution is to create more safe and legal routes for asylum seekers to come to Britain legally. In fact, such routes exist: for Ukrainians, Hong Kongers, Afghans and a small number of others.

Po kështu, lejimi i azilkërkuesve për të punuar ndërkohë që çështja e tyre përpunohet do të ftojë më shumë emigrantë që të tentojnë udhëtimin për në Britani. Tregu ynë i çrregulluar i punës dhe zbatimi i dobët i ligjit është tashmë një faktor i rëndësishëm tërheqës dhe motivi për shumë shqiptarë në veçanti për të ardhur këtu është të punojnë, ligjërisht ose ndryshe. Dhënia e të drejtës për punë është një recetë për një emigracion të paligjshëm. Dhe duhet ta kemi të qartë se po flasim për emigracionin ilegal. Aktivistët shpesh thonë se kërkesa për azil nuk është “fals” dhe se asnjë qenie njerëzore nuk mund të jetë “ilegale”. Por këto janë argumente të kashtës. Është vepër penale të hysh në vend pa leje për ta bërë këtë dhe të shkatërrosh dokumentet e identitetit kur të mbërrish këtu. Konventa e Refugjatëve u lejon refugjatëve që hyjnë ilegalisht në një vend të kërkojnë azil, por vetëm ata që vijnë “direkt” nga ku rrezikohet jeta ose liria e tyre.

Pra, çfarë mund të bëjnë ministrat? Në një raport të mirëpritur nga Suella Braverman, Sekretarja e Brendshme dhe botuar nesër nga Qendra për Studime Politike, Karl ëilliams dhe unë propozojmë ta kthejmë sistemin tërësisht. Duke mësuar nga përvojat që kanë funksionuar mirë, si gjatë krizës së refugjatëve të shkaktuar nga lufta civile siriane, ne rekomandojmë krijimin e rrugëve të dedikuara të zhvendosjes përmes të cilave ne sjellim njerëz të cenueshëm në Britani. Në raste si Hong Kongu dhe Ukraina, ku për arsye të historisë dhe gjeografisë mund të ketë një rast për marrjen e më shumë njerëzve, Parlamenti do të ishte i lirë të vendoste. Por në rrethana normale, ne propozojmë një kufi prej 20,000 vendesh në vit për zhvendosje.

Për ata që vijnë në vend ilegalisht dhe për ata që udhëtojnë nga vende të sigurta, ne rekomandojmë ligje të reja që parandalojnë migrantët që të vendosen ndonjëherë në Britani. Ministrat nuk duhet të shkelin Konventën për Refugjatët dhe të dërgojnë emigrantë në vendin e tyre nëse është e rrezikshme. Por sapo një migrant arrin ilegalisht, ai duhet të ndalohet dhe më pas, me shpejtësi, duhet t’i jepet një zgjedhje midis kthimit në vendin e tyre, i cili shpesh, si me Shqipërinë, është krejtësisht i sigurt  dhe dërgimit në Ruandë ose ndonjë tjetër. Vend i tretë me të cilin Britania mund të lidhë një traktat për të përpunuar kërkesat për azil në det të hapur. Kjo, siç tregoi qeveria australiane me politikën e saj të Operacionit të Kufijve Sovran, do të shkatërronte nxitjen për të udhëtuar dhe do të vriste modelin e biznesit të bandave kriminale që lehtësojnë udhëtimet. Por sigurisht që ka pengesa për të kapërcyer.

Së pari, ne duhet të rrisim madhësinë e pasurisë së paraburgimit. Së dyti, ne duhet të lidhim marrëveshje me vende, përveç Ruandës, për t’u siguruar që siguria jonë kufitare nuk varet nga politika e Kigalit. Dhe së treti, ne duhet të shpenzojmë paratë. Vlerësimet e përhapura nga kritikët e skemës së Ruandës janë jashtëzakonisht të pasakta, pasi ato nuk përfshijnë kursimet e bëra përmes parandalimit. Llogaritjet tona, të cilat janë bujare pasi nuk përfshijnë kostot për shërbimet publike të më shumë azilkërkuesve zbulojnë se transferimi në det do të kursejë paratë publike. Por ka kosto paraprake. Dhe do të na duhet të ndryshojmë ligjet për të drejtat e njeriut. Transferimi në Ruandë është bllokuar nga Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut në pritje të seancave të mëtejshme gjyqësore. Edhe nëse qeveria fiton çështjen e saj dhe Ruanda rezulton se është përgjithësisht e sigurt, migrantët individualë do të jenë të lirë të kundërshtojnë largimin mbi bazat e tyre specifike duke cituar Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut (ECHR).

Dhe ndalimi, nëse largimi nuk është i afërt, është gjithashtu i paligjshëm sipas neneve 5 (e drejta për liri) dhe 8 (e drejta për jetë familjare) të Konventës. Në fund, ne besojmë se Britania duhet të tërhiqet nga GJEDNJ, pasi çdo legjislacion që kërkon ta anashkalojë atë do të kundërshtohet ende nga pretenduesit dhe do të bllokohet në Gjykatën në Strasburg. Veprime të tjera janë të nevojshme. Një bashkëpunim më i mirë me Francën dhe vendet e tjera evropiane do të ndihmojë në ndalimin e kriminelëve që bëjnë të mundur imigrimin e paligjshëm. Një marrëveshje e re me Shqipërinë duhet të përshpejtojë kthimin e shqiptarëve në vendin e tyre. Akti i Skllavërisë Moderne, i keqpërdorur mjerisht në mënyrë rutinore nga bandat dhe emigrantët e paligjshëm duhet të reformohet duke i qëndruar besnik qëllimit të tij themelues. Ne kemi nevojë për një zbatim shumë më të mirë të ligjit, një treg më të mirë të rregulluar të punës dhe futjen e kartave të identitetit. Me emigracionin e përgjithshëm neto që shkon në 504,000 më parë në vit, dhe numra rekord duke përfshirë 89,000 ukrainas dhe 27,000 Hong Kongers që vijnë këtu për arsye të mira humanitare, Britania nuk mund të përballojë të tolerojë një krizë të imigracionit të paligjshëm dhe azilit. Koha e rritjes ka mbaruar. Vetëm një ndryshim i plotë i mënyrës së funksionimit të sistemit mund të ketë sukses.