BREAKING NEWS

Everything goes through Washington, the USA is too strong even for Xi Jinping, this is how the secret plans of Russia and China for a big war will be disrupted by the Americans

Everything goes through Washington, the USA is too strong even for Xi Jinping,
x
BREAKING NEWS

Today SP officially announces the candidacies for the local race, the surprise of the 'chess stones' that Rama will play in the May 14 elections is revealed

Today SP officially announces the candidacies for the local race, the surprise
x
BREAKING NEWS

Get to know the weather forecast for this weekend, meteorologist Lajda Porja shows when the drastic turn is coming: These are the dates that will have...

Get to know the weather forecast for this weekend, meteorologist Lajda Porja
x
BREAKING NEWS

Will the price of patents increase? The Competition Authority comes with the important announcement and takes the last minute decision

Will the price of patents increase? The Competition Authority comes with the
x
BREAKING NEWS

Having "abandoned" Berisha, Agron Duka reveals why he will run alone in the elections

Having "abandoned" Berisha, Agron Duka reveals why he will run alone
x
BREAKING NEWS

The increase in popularity for Alibeaj, pedagogy: You can't think of Edi Rama as a man...

The increase in popularity for Alibeaj, pedagogy: You can't think of Edi
x
BREAKING NEWS

The assassination was reported, the police reveal the truth: What happened on the Tirana-Lezhë axis

The assassination was reported, the police reveal the truth: What happened on
x
BREAKING NEWS

The CEC demands the fine of three mayors and some other officials (NAMES)

The CEC demands the fine of three mayors and some other officials (NAMES)
x

Aktualitet

"The investigations are complex"/ The prosecution reacts to the arrest of Alda Klos, the official details are revealed

"The investigations are complex"/ The prosecution reacts to the arrest

The Prosecutor's Office of Tirana gives details about the arrest of the former official of the Prime Minister Alda Klosi on the evening of Friday, February 3, while declaring that the investigations related to this case are complex and ongoing.

"In the wake of the investigations and investigative acts administered within the framework of this criminal proceeding, facts and circumstances have emerged that constitute elements of the criminal offense "Refusal to declare, non-declaration, concealment or false declaration of assets, private interests of elected persons and officials public or of any other person who has the legal obligation to declare", "Cleaning of the proceeds of the criminal offense or criminal activity" and False statements before the judicial police officer" provided by articles 257/a, 287 and 305/bi of the Penal Code As above, on the basis of reasonable suspicions based on evidence, the detention of the AK citizen was made, she was put under investigation for the consumption of the elements of these criminal offenses", the announcement states. 

Notice of the Prosecution: 

The Prosecutor's Office of Tirana has given the official details regarding the order for the arrest of the former adviser to the Prime Minister, Alda Klos, who is now facing charges for three criminal offences.

The Tirana Prosecutor's Office detains the AK citizen, under investigation for three criminal offences

The Prosecutor's Office at the Court of First Instance in Tirana, on 27.12.2022, registered criminal proceedings no. 9220 year 2022 for the criminal offense "Theft" of property that has brought serious consequences provided by Article 134/3 of the Criminal Code and "Cleaning of the proceeds of a criminal offense or criminal activity" provided for by Article 287 of the Criminal Code, in charge of RD and HD citizens

Procedim penal i mësipër,m është regjistruar pasi më datë 15.12.2022, është njoftuar Salla Operative e Policisë Tiranë se në Rrugën e “Kosovarëve”, është vjedhur banesa e shtetases A.K. Në kuadër të veprimeve hetimore të kryera nga organi i prokurorisë në bashkëpunim me Policinë e Shtetit, është krijuar bindja e bazuar në prova se autorët e dyshuar për kryerjen e veprës penale janë shtetasit R. D. dhe H. D., ndaj të cilëve me kërkesë te prokurorisë, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë ka vendos masën e sigurimit “Arrest në burg”.

Në vazhdën e hetimeve dhe akteve hetimore të administruara në kuadër të këtij procedimi penal, kanë rezultuar fakte e rrethana që përbëjnë elementë të veprave penale “Refuzimi për deklarimin, mosdeklarimin fshehjen ose deklarimi i rremë i pasurive, interesave private të personave të zgjedhur e nëpunësve publikë ose i çdo personi tjetër që ka detyrimin ligjor për deklarim”, “Pastrim i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale” dhe “ Deklaratat e rreme përpara oficerit të policisë gjyqësore” parashikuar nga nenet 257/a, 287 e 305/b i K. Penal. Sa sipër, mbi bazën e dyshimeve të arsyeshme të bazuara në prova, është bërë ndalimi i shtetases A.K., e vënë nën hetim për konsumimin e elementeve të këtyre veprave penale.

Me urdhrin e datës 03.02.2023, është regjistruar në regjistrin e veprave penale, emri i shtetases A. K., e dyshuar për kryerjen e veprave penale “Refuzimi për deklarimin, mosdeklarimin fshehjen ose deklarimi i rremë, i pasurive, interesave private të personave të zgjedhur e nëpunësve publikë ose i çdo personi tjetër që ka detyrimin ligjor për deklarim”, “Pastrim i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale” dhe “Deklarata të rreme përpara oficerit të policisë gjyqësore” parashikuar nga nenet 257/a, 287 e 305/b i K. Penal.

Hetimet në lidhje me ketë rast janë komplekse dhe në vijim, duke garantuar se Prokuroria është maksimalisht e angazhuar dhe do të kryejë çdo veprim hetimor me qëllim zbardhjen e plotë të kësaj veprimtarie kriminale, dhe vënien përpara përgjegjësisë te çdo personi të përfshirë në të.

 

Most read