BREAKING NEWS

"I have my doubts", Klodiana Lala tells what the police face when she goes to Nikël: She finds the houses 'sparkling'…

"I have my doubts", Klodiana Lala tells what the police face when she
x
BREAKING NEWS

The official reaction from the police for the double crime in Vlora comes: The nephew kills his uncle, then himself

The official reaction from the police for the double crime in Vlora comes: The
x
BREAKING NEWS

Ambassador Kim: This is a powerful message for our opponents. We could not ask for more than that

Ambassador Kim: This is a powerful message for our opponents. We could not ask
x
BREAKING NEWS

"He is a man who knows the secret services well" / Artan Hoxha brings out the important information, speaks by name and reveals where Remzi Hoxha's killer is hiding: State crime!

"He is a man who knows the secret services well" / Artan Hoxha brings
x
BREAKING NEWS

"Who is the spy?", Artan Hoxha reveals the behind the scenes of the robbery of the businessman in Kruja and makes the 'bomb' warning: There will be victims!

"Who is the spy?", Artan Hoxha reveals the behind the scenes of the
x
BREAKING NEWS

Increasing the number of cases with Covid, Italy takes the drastic decision against Albania, the decision enters into force immediately the next day

Increasing the number of cases with Covid, Italy takes the drastic decision
x
BREAKING NEWS

"Berisha is being supported by corrupt people", Frrok Çupi explodes the 'bomb' statement for the former prime minister and raises the alarm for Basha's latest move

"Berisha is being supported by corrupt people", Frrok Çupi
x
BREAKING NEWS

SPAK leaves behind bars the well-known lawyer. Details are revealed

SPAK leaves behind bars the well-known lawyer. Details are revealed
x

Aktualitet

Historical / The image of the young Albanian occupies the main square of New York, his relative reveals the reason (VIDEO)

Historical / The image of the young Albanian occupies the main square of New

A young Albanian has occupied Time Square in New York. To talk about this today, 28-year-old Fjolla Rraci was invited to the show 'Shije Shtëpie'.

Her story relates to an expensive man in life who is a cousin named Meriton, from whom she separates only a difference of 9 months in age.

But why has Fjolla's name become so popular on social media in recent days? Because she and Leon managed to conquer the giant screen of "Times Square" in New York. Fjolla is a behavioral therapist by profession and is one of the most persistent and protective voices in children with Down syndrome, a syndrome that her cousin Meritoni also has.

She points out that while growing up together, Meriton never looked different as we are all different and did not think it was something to stand out. But as he grew older, it was her parents who told him about his diagnosis and the behavior she was supposed to show. Today, despite living far away, they remain in touch every day and Fjolla is aware of everything in his life.

Her fight to protect people with this syndrome is great and so she managed to place for the third time the photos of people with Down syndrome on the big wall of "Times Square".

The first was Ben Goden, the first child to appear. Then there was Meritoni, Fjolla's cousin. 2 days ago Leoni. Asked by the journalist of the show, "Shije Shtëpie", Agida Koçi, Fjolla also tells the journey for the display of images on the giant screen.

Agida Koçi: How important is this achievement for you and what were the procedures to get there?

Fjolla Rraci: Po ju tregoj procedurat si fillim. Çdo vit, në kuadër të sindromës Doën të muajit të kësaj sindrome, National Down Syndrome Society ka një lloj aplikimi që të tregosh arsyen pse fotoja e këtij personi me Doën Syndrome të shfaqet në atë ekran. Është viti i tretë që shfaqet një person shqiptar me sindromën Down në “Times Square”. Kam aplikuar me foton e Leonit këtë vit sepse është mënyra e vetme ndoshta, për t’i falënderuar për të gjitha mësimet e jetës që më ka dhënë dhe t’i tregoj se edhe pse larg, vazhdon të jetë shumë i rëndësishëm për mua. Sa është e rëndësishme të dalësh në foto? Është shumë, është e bukur jo vetëm për t’u parë dhe njerëzit e meritojnë të shohin Leonin aty, por veç fakti që po tërhiqen dhe sot po flasim për sindromën Down, për diçka që është shumë e bukur për t’u parë, po për mua është shumë më shumë e rëndësishme të shfaqet këtu.

Agida Koçi: Ti më ke treguar se që videoja të shfaqet në “Times Square” duhet të shkruhet një listë me arsye. Çfarë arsyeje ke shkruar për Leon?

Fjolla Rraci: Në aplikim kërkohet pse është e rëndësishme që kjo foto dhe ky njeri të shfaqen. Unë vetëm shkruajta sa i rëndësishëm është Leoni për mua. Gjatë kohës që kam jetuar në Kosovë, kam qenë asistente e Leonit në shkollë, klasa të rregullta dhe e kisha për detyrë t’i shpjegoja çdo gjë që ka lidhje me sistemin arsimor, për shkronjat, numrat, gjografinë, biologjinë, gjërat e zakonshme. Ama në këmbim, Leoni më ka mësuar thelbin e jetës dhe këto kanë qenë arsyet goxha të mjaftueshme që të shfaqej kjo foto.

Katerina Trungu: Thelbin e jetës? Mund të ma thuash, përshkruash se çfarë përkufizohet kështu për ty?

Fjolla Rraci: Leon has taught me how to be human and accept yourself as you are and you do not need to change to look good in anyone's eyes. It has taught me that being different is a value and that you have to accept the other exactly as it is.

Most read