BREAKING NEWS

Was there an agreement with Rozeta Dobin about the money? Alda Klos's lawyer reveals the truth about the 125 thousand euros and the statements of the former official's brother

Was there an agreement with Rozeta Dobin about the money? Alda Klos's
x
BREAKING NEWS

"Where is Arben Ahmetaj?"/ Taulant Balla reveals what happened to the former minister

"Where is Arben Ahmetaj?"/ Taulant Balla reveals what happened to the
x
BREAKING NEWS

In the search for the incinerator scandal, Stela Gugallja is arrested. Here's where in the world it was banned

In the search for the incinerator scandal, Stela Gugallja is arrested.
x
BREAKING NEWS

The "Rama-McGonigal" case, the SP accepts the DP's request, the details of the last minutes are revealed quickly

The "Rama-McGonigal" case, the SP accepts the DP's request, the
x
BREAKING NEWS

Who did the money that was stolen from Alda Klos' apartment belong to? This is how the lawyer of the former official answers

Who did the money that was stolen from Alda Klos' apartment belong to? This
x
BREAKING NEWS

Berisha is enraged, reveals the SMS that Yuri Kim sent to his colleague after the declaration "non grata", invites the militants to "surround" the Parliament and sends "kamikaze" to Rama's house in Surrel

Berisha is enraged, reveals the SMS that Yuri Kim sent to his colleague after
x
BREAKING NEWS

After the Court's decision for Alda Klosin, her lawyer immediately reacted: There was a long debate in this session. Here is the version given by Rozeta Dobi for the fourth time

After the Court's decision for Alda Klosin, her lawyer immediately reacted:
x
BREAKING NEWS

The cleaner sank it/ The court takes the decision for Alda Klos

The cleaner sank it/ The court takes the decision for Alda Klos
x

Aktualitet

The Yacht Marina in the Port of Durrës starts selling apartments (in the air). The total value will reach 'crazy' numbers

The Yacht Marina in the Port of Durrës starts selling apartments (in the

While the project of the Marina of Yachts in Durres, an alleged investment of over 2 billion euros in the area where the Port of Durres is today, has not yet started construction, the sale of apartments will begin in a few days.

"Durrës Yachts & Marina", a joint venture between the Albanian government (33% through the Albanian Seaports Development Company) and two companies from the United Emirates (Eagle Hills Real Estate Development, sh.a., and Nshmi Development LLC), with 67 % together), which is implementing the project with strategic status "Durres Marina & Yachts" has officially announced on its Facebook page that it will start selling apartments on December 8.

The apartments will have one to three rooms and will start from 110,000 euros, it was announced in the announcement. In the published view, it is clear that the constructions are compact, leaving little space, a model that has been followed in the development of the coast of Golem.

According to the business plan of the project, published earlier, the sales prices will vary between 1500-2000 euros/m2.

Although this is an investment that has received strategic status (benefiting from tax exemptions, even that of infrastructure and construction), the data of the business plan show that, at least in the first phase, we are dealing more with a project of real estate, especially in its first phase, rather than turning the port spaces into a real tourist destination. 93% of the projected construction area will be residential and 3.5% will be hotels and commercial areas, respectively.

Gjithsej, parashikohet ndërtimi i gati 13 mijë apartamenteve (4 mijë në fazën e parë dhe rreth 8600 në fazën e dytë), ndërsa do të këtë vetëm pak hotele me më shumë se 850 dhoma. Parashikohen vetëm 280 vende për jahte.

Edhe skema e financimit të apartamenteve është e ngjashme me atë që ndodh rëndom në vend, duke mundësuar parapagimet, d.m.th. shitjen e apartamenteve që në ajër. Investimi i parashikuar në fazën e parë është 595 milionë euro.

Kompanive investitore u kërkohet që të mbajnë në llogaritë e tyre një shumë që korrespondon me tridhjetë për qind (30%) të financimit të nevojshëm për zhvillimin e sheshit të fazës 1, pra rreth 180 milionë euro, ndërsa mund të grumbullojnë të ardhura nga shitjet, apo të fusin bashkë financues të tjerë.

Sipas planit, sipërfaqja dysheme bruto e ndërtimit (Gross floor area -GFA) do të jetë 1.36 milionë metra katror, që mund të arrijë deri në 2 milionë m2 në skenarin më të mirë, në një sipërfaqe neto prej rreth 440 mijë m2.

The Yacht Marina in the Port of Durrës starts selling apartments (in the

Nga sipërfaqja e ndërtimit në skenarin e parë (1.36 milionë m2), rreth 93% do të jetë sipërfaqe rezidenciale dhe nga 3.5% përkatësisht do të jenë hotele dhe sipërfaqe tregtare.

I gjithë projekti pritet të gjenerojë në 35 vjet rreth 3.2 miliardë euro të ardhura. Nga shuma totale e të ardhurave, 2.26 miliardë euro, ose 70% e totalit të të ardhurave do të gjenerohet nga shitja e apartamenteve.

The first phase of the construction of the apartments is expected to start in the first quarter of 2023. In the first phase, the construction floor area (GFA_Gross Floor Area) is expected to be 400 thousand square meters and the second phase 864 thousand square meters. Monitor

The Yacht Marina in the Port of Durrës starts selling apartments (in the