BREAKING NEWS

The high court takes the decision for the two well-known SPAK prosecutors. It becomes clear what was decided about their 'fate'

The high court takes the decision for the two well-known SPAK prosecutors. It
x
BREAKING NEWS

GJKKO gives a strong blow to 2 former judges of the Constitution and 5 judges of GJL (NAMES)

GJKKO gives a strong blow to 2 former judges of the Constitution and 5 judges of
x
BREAKING NEWS

TRAGIC/ Kastriot Myftaraj jumped from the fourth floor, ending his life, the reason for the extreme act is revealed, images emerge from the place where the journalist and analyst died (VIDEO)

TRAGIC/ Kastriot Myftaraj jumped from the fourth floor, ending his life, the
x
BREAKING NEWS

"Rama has not achieved one of the most important goals", Frrok Çupi 'shoots' the government: He is not only bad at the ministers, but also...

"Rama has not achieved one of the most important goals", Frrok
x
BREAKING NEWS

Shocking/ Jumping from the fourth floor of the building, the well-known Albanian journalist ends his life (NAME+PHOTO)

Shocking/ Jumping from the fourth floor of the building, the well-known Albanian
x
BREAKING NEWS

Suspicions of explosives on Kavaja Street in Tirana, the police set up a security perimeter

Suspicions of explosives on Kavaja Street in Tirana, the police set up a
x
BREAKING NEWS

Serious in Tirana, the man ends his life, jumps from the fourth floor of the building

Serious in Tirana, the man ends his life, jumps from the fourth floor of the
x
BREAKING NEWS

"Today is a scary day! There may be scenarios for victims!", Frrok Çupi comes out with a 'bomb' warning for Sali Berisha's protest: He does not return without a trophy!

"Today is a scary day! There may be scenarios for victims!", Frrok
x

Aktualitet

From premeditated murder to a structured criminal group, what are the 17 charges that weigh on Nuredin Dumani, now a penitent of justice

From premeditated murder to a structured criminal group, what are the 17 charges

Nuredin Dumani, already a penitent of justice, was arrested in May this year after he went to assassinate Talo Çela in the village of Papër in Elbasan, but he responded by leaving him injured. He faces 17 charges.

Charges against Nuredin Duman

1.1 "Premeditated murder", committed for interest and with payment, to the detriment of the victim Fatmira Habili (Dedaj), finalized on 14.09.2013 in the city of Durrës, committed in special cooperation with the structured criminal group, "Production , illegal possession, purchase or sale of cold steel weapons ", in the form of possession," Structured criminal group "and" Committing criminal offenses by a structured criminal group and criminal organization ", provided by Articles 78/2, 279, 28/4, 333 / a / 1 and 334, of the Criminal Code.

1.2 "Premeditated murder" and "Illegal possession and production of weapons, explosive weapons and ammunition", "Structured criminal group" and "Participation in a structured criminal group" provided by Articles 78/2, 278/1, 28/4, 333 / ae 334 of the Criminal Code (murder to the detriment of the victim Emiliano Ramazani on 20 July 2020 in the neighborhood 28 Nëntori, Elbasan).

1.3 "Premeditated murder", to the detriment of the victim Bujar Çela, committed on 17.09.2020, in Elbasan, "Illegal possession and production of weapons, explosive weapons and ammunition", committed in special cooperation with the group of structured criminal, provided by Articles 78/2, 278/1, 28/4, 333 / a and 334 of the Criminal Code.

1.4 "Premeditated murder", committed for interest, attempted, to the detriment of the citizen Lulzim Masha (located in Tirana) "Illegal possession and production of weapons, explosives and ammunition", "Structured criminal group" and "Committing criminal offenses by a structured criminal group and criminal organization" provided by Articles 78/2, 278/1, 28/4, 333 / ae 334 of the Criminal Code.

1.5 "Provision of conditions and material means to commit murder", to the detriment of the citizen Indrit Dokle, committed in the special cooperation of a structured criminal group, "Structured criminal group", "Committing criminal offenses by a structured criminal group" and criminal organizations ”, provided by Articles 80, 28/4, 333 / a / 2, 334 of the Criminal Code.

1.6“Shkatërrim i pronës me eksploziv” në dëm të banesës së shtetasit Talo Çela (ndodhur në datën 05.11.2020) dhe “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit”, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 152 dhe 278/1, 28/4, 333/a dhe 334 të Kodit Penal.

1.7“Dhuna në familje” në dëm të shtetases Blerta Bengasi (Ruçi), kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 130/a/1, 28/4, 333/a dhe 334 të Kodit Penal.

1.8“Vjedhje me dhunë”, në dëm të shtetasit Hamdi Sharka (ndodhur në fshatin Polizhan – Bera), kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal,  “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 139, 28/4, 333/a dhe 334 të Kodit Penal.

1.9“Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Sokol Sanxhaktari, kryer në bashkëpunimin e posaçëm të grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal”, “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 80, 28/4, 333/a/2, 334 të Kodit Penal

1.10 “Shkatërrim i pronës me eksploziv” në dëm të shtetasit Mustafa Subashi, (ngjarje e ndodhur në Durrës në datën 29.01.2020) dhe “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit”, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 152 dhe 278/1, 28/4, 333/a dhe 334 të Kodit Penal.

1.11 “Sigurimi i kushteve dhe i mjeteve materiale për të kryer vrasje”, në dëm të shtetasit Elton Kila (i thirrur Oti), kryer në bashkëpunimin e posaçëm të grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal”, “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 80, 28/4, 333/a/2, 334 të Kodit Penal.

1.12 “Vrasja me paramendim”, për motiv hakmarrje, e mbetur në tentative, në dëm të shtetasit Arben Çeta (ngjarje e ndodhur në datën 14.11.2013 në qytetin e Elbasanit) si dhe “Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve luftarake dhe municionit”,  kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 78, 22 dhe 278/1 të Kodit Penal, 28/4, 333/a dhe 334 të Kodit Penal.

1.13“Vjedhje me dhunë”, kryer në bashkëpunim në formën e posaçme të grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, në dëm të argjendarit Lirak Bajraktari në Elbasan, parashikuar nga nenet 139, 28/4, 333/a/2 dhe 334 të Kodit Penal.

1.14“Vjedhje me dhunë”, në dëm të shtetasit Shyqyri Shala, e kryer në datën 13.02.2012 në qytetin e Kavajës, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 139, 28/4, 333/a dhe 334 të Kodit Penal.

1.15"Vjedhje me dhunë”, në dëm të shtetasit Hamit Haxhia, e kryer në datën 11.02.2013 në qytetin e Durrësit, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 139, 28/4, 333/a dhe 334 të Kodit Penal.

1.16 “Vjedhjes me armë në bashkëpunim”, në dëm të shtetasit Xhemali Liçi (ngjarje e ndodhur në datën 19.12.2012 në qytetin e Elbasanit), “Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve dhe municioneve luftarake”, kryer në bashkëpunimin e posaçëm në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga grupi i strukturuar kriminal dhe organizata kriminale”, parashikuar nga nenet 140, 278/1, 28/4, 333/a dhe 334 të Kodit Penal.

1.17 "Theft with violence", to the detriment of the citizen Astrit Ademi committed on 17.06.2013, Maminas Vora, in special cooperation in the form of a structured criminal group, "Illegal production and possession of weapons and ammunition", "Group structured criminal ”and“ Committing criminal offenses by a structured criminal group and criminal organization ”, provided by Articles 139, 28/4, 333 / a, 334 of the Criminal Code.

 

Most read