BREAKING NEWS

The Covid-19 pandemic, the latest announcement from the Ministry of Health: Here's what's happening in Albania

The Covid-19 pandemic, the latest announcement from the Ministry of Health:
x
BREAKING NEWS

Britain is "opening its doors"! Liz Truss also makes the Albanians happy, the new immigration plan is revealed

Britain is "opening its doors"! Liz Truss also makes the Albanians
x
BREAKING NEWS

After Deizi Arapi's accusations, the deputy of the Democratic Party reacts

After Deizi Arapi's accusations, the deputy of the Democratic Party reacts
x
BREAKING NEWS

Meta reveals the conversation with Yuri Kim about Berisha 'non grata': Here's what I told the ambassador

Meta reveals the conversation with Yuri Kim about Berisha 'non grata':
x
BREAKING NEWS

The meeting with Ambassador Kim, Meta revealed the details: We had a very open conversation about...

The meeting with Ambassador Kim, Meta revealed the details: We had a very open
x
BREAKING NEWS

They burned his car for the second time/ The shocking testimony of the 'gangster' from Bilishti, Deizi Arapi, is revealed: The state should protect me, they will find me in some channel, this is who I had conflicts with

They burned his car for the second time/ The shocking testimony of the
x
BREAKING NEWS

NAME/ A fight broke out in Dhërmi, the 46-year-old injured the young man with a knife, the first suspicions

NAME/ A fight broke out in Dhërmi, the 46-year-old injured the young man
x
BREAKING NEWS

What is happening? The Tirana police land in the premises of the capital, 3 people are arrested, it is suspected that...

What is happening? The Tirana police land in the premises of the capital, 3
x

Aktualitet

The Zajednica process in Kosovo/ "Historical shame and crime of national treason, anti-Albanianism combined with high state corruption in Tirana", Spartak Ngjela makes a strong warning: Wait and see...

The Zajednica process in Kosovo/ "Historical shame and crime of national

Lawyer Spartak Ngjela, through a post on his social network 'Facebook', has reacted in relation to the issue of Zajednica in Kosovo.

"American policy, through President Biden, yesterday, rejected the opinion of the selling rulers of Kosovo about Zajednica.

l

We must emphasize that this is a great victory for the Albanians against the anti-Albanians.

The Zajednica process was a national betrayal, which came with the Brussels Agreement in 2013 between Kosovo and Serbia. This agreement was signed by Hashim Thaçi, Prime Minister of Kosovo, and Ivica Dacic, Prime Minister of Serbia.

According to this agreement, it was required that within Kosovo there should be independent Serbian municipalities as constitutional entities.

That is, after one year, they could demand independence from Kosovo, just as Kosovo did against Serbia; because Kosovo was also a constituent unit.

The first who did not accept the Brussels Agreement was Ramush Haradinaj, as Prime Minister of Kosovo. Haradinaj emphasized that the Constitution of Kosovo allows the association of Serbian municipalities in Kosovo, but without having legislative, judicial and executive powers.

Today this was finally closed.

ll.

Historical shame and crime of national treason for those Albanians who supported and wanted to make Zajednica.

How is it possible that you behave in an anti-national way and against the national interest with your former conqueror that you defeated in the war for your independence!

In modern history this has happened to almost all colonies. Everywhere. Why, didn't this also happen in Albania in the first years after Independence in 1912 with those sold in Istanbul and Brograd?

Indeed, what will go down in history as a sign of a special national value, was the Constitutional Court of Kosovo, which in December 2015 rejected and, with its decision, annulled the Brussels agreement as act that conflicted with the Constitution of Kosovo, because the Constitution of Kosovo does not accept the establishment of constituent units with an ethnic character.

Një Vlerë e veçantë Kombëtare do të mbetet në Historinë e Shqipërisë ajo Gjykatë Kushtetuese që i ktheu juridikisht Kosovës dhe shqiptarëve  pavarësinë absolute të shtetit të tyre dhe njëherësh edhe dinjitetin kombëtar.

lll.

Por, edhe politika Biden duhet të ngrihet lart, nga shqiptarët, në lartësinë e një vlere të madhe historike, sepse Presidenti Biden foli dhe brenda konceptit kushtetues të Gjykatës Kushtetuese të Kosovë, kur ai tha: "Duke i qëndruar vendimit të Gjykatës Kushtetuese të  Kosovës, komuna si njësi kushtetuese nuk mund të lejohen në Kosovë".

Politika amerikane sërish u tregua konsekuente në mbrojtjen e Kosovës dhe shqiptarëve.

Një histori të re dhe gjithë dinjitet u hapi shqiptarëve në vitin 1997 politika amerikane, kur e ngriti në sistem politik çështjen e Luftës kundër Serbisë  dhe gjithmonë në funksion të pavarësisë së Kosovës.

Tani kuptohet se  ekzistenca e dy shteteve shqiptare në Ballkanin Perëndimor po tregon se gjithçka po ecën drejt bashkimit kombëtar.

Antishqiptaret, që flasin si analistë, e shoh se po tjetrin kot. Duhet ta kishit kuptuar, o mjeranë! se Shqipëria e bashkuar pritet të jetë shteti kryesor në Ballkanin Perëndimor, për ndalimin e penetrimit të Rusisë këtu.

Dihet tani se antishqiptarizmi është bashkë me korrupsionin e lartë shtetëror në Tiranë, por nuk kanë fare të ardhme.

Shqiptarizmi sot është më i fortë se kurrë ...

Por duhet dhe ca pak kohë sa të zhduket nga hapësirat politike korrupsioni i lartë shtetëror në Tiranë dhe në Prishtinë.

Wait and see...”