BREAKING NEWS

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the important announcement: What has happened in the last 24 hours

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the important announcement: What
x
BREAKING NEWS

"The Third World War has already started", the well-known Russian figure sounds the alarm: Nuclear catastrophe...

"The Third World War has already started", the well-known Russian
x
BREAKING NEWS

Oil is 'flying' again/ the Transparency Board changes prices again, this is how much fuel will be sold

Oil is 'flying' again/ the Transparency Board changes prices again,
x
BREAKING NEWS

The head of SPAK warns of sensational arrests among the corrupt, reveals that special prosecutors and BKH agents are cooperating with 20 joint investigative teams from EU countries

The head of SPAK warns of sensational arrests among the corrupt, reveals that
x
BREAKING NEWS

From the suspension of "Air Albania", to the withdrawal of doctors from the Fier hospital and the hostage-taking of the Namazgja Mosque, how did Edi Rama's attitude towards the Gülenists change after Erdogan began withdrawing investments in Albania

From the suspension of "Air Albania", to the withdrawal of doctors
x
BREAKING NEWS

Here are Edi Rama's 5 points for Erdogan, from the massacre of Gülen's schools, to the purchase of 40 million euros of drones from the son-in-law of the Turkish Sultan

Here are Edi Rama's 5 points for Erdogan, from the massacre of
x
BREAKING NEWS

The American attitude to the man of Mali with Gropa changes, Yuri Kim, a flash visit to the spy Ilir Metaj, the former President distances himself from "non grata" Sali Berisha

The American attitude to the man of Mali with Gropa changes, Yuri Kim, a flash
x
BREAKING NEWS

The "hunt" for dirty money in Albania begins, internationals raise the bar for arrests at the political level, EU assistance that will bring "earthquakes" to Albanian politics

The "hunt" for dirty money in Albania begins, internationals raise the
x

Aktualitet

"Stop the rafts in the middle of the sea and return them to France"/ The strong statement of the British politician: the Albanians who come are "soldiers" of criminal gangs, they are not coming for...

"Stop the rafts in the middle of the sea and return them to France"/

Richard Tice, head of the "Reform Party" in Great Britain, reacted immediately after the publication of the report of the British army, where it turns out that 40% of illegal immigrants who cross the "La Manche" channel in dinghies are from Albania.

"It is bad enough that Home Secretary Priti Patel has been unable to stop ever-larger groups of individuals coming to the UK via this dangerous and illegal route. Worse, we now know that we have been deceived", says Tice.

Full reaction:

All this time, an army of well-intentioned but misguided politicians, lawyers and left-wing sympathizers have spun the line that the vast majority of people making these perilous journeys are desperately fleeing war, persecution and terror. .

It is a narrative that suits the government, playing on the generosity and compassion of the British people, who believe that this country should offer refuge to innocent foreign nationals fleeing bullets and bombs.

Unfortunately, many of these reactions are garbage. For the first time ever thanks to a leak, voters can see exactly where the passengers on these rafts came from.

The uncomfortable truth? Almost 40% come from Albania. Yes, 13% come from Afghanistan and 6% from Syria.

They may really need shelter. But they are a minority. Others come from stable regimes, including Turkey, Egypt, Vietnam and even India.

Why has the government hidden this information? After all, that changes everything.

If these people aren't really fleeing for their lives, then it's not up to the British taxpayer to support them.

Both candidates for the leadership of the Conservative Party and the Prime Minister are standing on platforms of trust and integrity. Both have pledged to tackle illegal Channel crossings.

Don't get me wrong, Albania is not a luxury country. Many live below the poverty line and corruption is rife, but nevertheless, it is a peaceful country with a rapidly growing economy.

Ajo është gjithashtu anëtare e NATO-s dhe po aplikon për t’u bashkuar me BE-në. Shqiptarët që bëjnë rrugëtimin e gjatë nëpër Evropë deri në brigjet franceze nuk vrapojnë për jetën e tyre. Ata kanë axhenda të tjera.

Pse nuk aplikojnë vetëm për një vizë 180-ditore për të vizituar Britaninë e Madhe? A është rastësi që bandat kriminale shqiptare janë tani ndër më të mëdhatë dhe më të njohurat në Britaninë e Madhe?

A ka mundësi që shumë nga këta emigrantë shqiptarë të jenë në fakt “ushtarë” të bandave kriminale, duke zëvendësuar ata që janë arrestuar?

Po sikur të jenë të bllokuar në skllavërinë moderne në bizneset e tregut të zi të operuara nga bandat shqiptare?

Ne meritojmë përgjigje për këto pyetje kritike. Kriza u kushton taksapaguesve britanikë miliarda paund çdo vit në një kohë kur Rishi Sunak thotë se ne nuk mund të përballojmë uljen e taksave për të rritur ekonominë dhe kur miliona janë të ngurtësuar se si të paguajnë faturat e tyre të ushqimit dhe ngrohjes.

Qeveria e di se nga cilat vende janë emigrantët e Kanalit. Ushtria e di saktësisht se nga po nisen në bregdetin francez. Ata madje e dinë se kush i furnizon varkat.

Pra, pse këta individë janë ende në plazhet tona?

Tani është koha që qeveria të tregojë historinë e vërtetë. Vendi i origjinës së emigrantëve duhet të publikohet çdo muaj në mënyrë që askush të mos ketë iluzione.

Ne duhet të ndajmë menjëherë informacionin për pikat e nisjes me policinë franceze dhe ato të dhëna gjithashtu duhet të publikohen. Informacioni është fuqi.

Thirdly, the Border Force should stop accepting migrants from the French navy halfway and instead implement a new 'take and return' policy for all migrants, returning them to France under the existing Life Security of 1974 on the laws of the sea.

This would stop this dirty trade in its tracks and restore the confidence of most Britons that we have regained control of our borders.

 

Most read