BREAKING NEWS

Spartak Njela makes a sensational prediction: The integral weakening of Serbia will lead to its disintegration, this is Albania's big time, wait and see...

Spartak Njela makes a sensational prediction: The integral weakening of Serbia
x
BREAKING NEWS

He tried to cross the border with the minister's stolen vehicle, the police give the details

He tried to cross the border with the minister's stolen vehicle, the police
x
BREAKING NEWS

The transparency board changes the fuel prices in the country, this is how much they will be sold

The transparency board changes the fuel prices in the country, this is how much
x
BREAKING NEWS

Covid-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how many new cases there have been in the last 24 hours

Covid-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how
x
BREAKING NEWS

The 33-year-old Italian died in Saranda, the first suspicions

The 33-year-old Italian died in Saranda, the first suspicions
x
BREAKING NEWS

The thief robbed the car of the Albanian minister, as he tried to escape from the border point of Morina

The thief robbed the car of the Albanian minister, as he tried to escape from
x
BREAKING NEWS

High temperatures are back in Albania, that's how long it can last

High temperatures are back in Albania, that's how long it can last
x
BREAKING NEWS

Photo/ Brilant Martinaj was executed in the assassination attempt in Fushë-Krujë, new details are revealed, here is the car used by the perpetrators

Photo/ Brilant Martinaj was executed in the assassination attempt in
x

Aktualitet

Murder of Pjerin Xhuvani / Lala: The police lied, the institution was undermined, attempts to manipulate the event. Karamuço: That is why the two deputy directors went to the scene

Murder of Pjerin Xhuvani / Lala: The police lied, the institution was

Journalist Klodiana Lala, commented tonight on the show 'Open', the murder of Pjerin Xhuvani in Elbasan, where she stated that the question should be raised why the police structures hid the truth about the event that happened on April 21 in Elbasan, where he remained killed Pjerin Xhuvani.

Ervin Karamuço, forensic expert, says that the two deputy directors of police already arrested for the event, went to the scene to calm the blood, but the situation has precipitated.

Meanwhile, journalist Lala says that at least moral responsibility should be held for contradictory statements made in public after the event by the police, where it was denied that election materials were found in the car.

Klodiana Lala: On April 26, 2021, the Court issued a security measure for all persons involved, Arbër Paplekaj and other members of the structure set up by the DP.

The whole question we have to ask today, is why did the officials lie four days before the election?

Prosecutor Shehu, whom I filmed with my mobile phone because he was not allowed on camera, said something else in the courtroom, listing the materials found at the scene, while he had previously said that no election materials were found in the car.

Why did he do this? There is a logical explanation, I have no facts, but there is a logical explanation, the way it was manipulated determined what would happen next to Elbasan. Today you have rewarded the two officials who lied publicly, one is in SPAK, one…

Ervin Karamuço: The statement they made, from an institutional point of view is very serious but…

Lala:… Here the institution is undermined, the attempt to manipulate the event.

Karamuço: They went to lower the blood to mediate…

Lala: But the police do not advise in these situations, the police advise when detaining a citizen without a seat belt…

Karamuço: Fakti që kanë vajtur dy drejtorët do të thotë që kanë pasur informacion se për kë bëhej fjalë. Por sidomos në Elbasan grupimet diheshin dhe shkuarja e tyre ka qenë garanci. Këta nuk morën veprimet që duhej të merrnin në kohë. Më pas elementë të tjerë dokumentarë janë këqyrja e vendit të ngjarjes, procesverbale etj, dhe gjëja e parë që bëhet, i merr prokurori, i shikon i vlerëson dhe delegon gjërat e tjera. Të dy këta janë njohur me aktet, sepse unë dal në bazë të disa akteve që i kam në posedim, në momentin që të dy këta plotësojnë njëri-tjetrin dhe kanë thënë që nuk është gjetur asgjë, atëherë duhet të hyjmë dhe të gjejmë se përse e kanë bërë, kanë pas apo jo ndikim politik?!  Ti duhet të thuash të vërtetën aty të dokumenteve që fle në arkivën e shtetit pas 100 vitesh.

Lala: There must be moral responsibility here. They will have to be investigated if there is criminal responsibility, the Prosecution must investigate. SPAK for what it was set up? For such issues. Even if they do not go to criminal liability, they have moral responsibility.

 

Most read