BREAKING NEWS

The "Gruevski Phenomenon" in Albania, politicians and governments at risk, the publication of interceptions, emails and communications of high officials with the world of crime and businessmen is expected

The "Gruevski Phenomenon" in Albania, politicians and governments at
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela: SPAK will very quickly arrest the heads of corruption and money laundering in Albania, the US will not allow Meta and Berisha to cause chaos and violence

Spartak Ngjela: SPAK will very quickly arrest the heads of corruption and money
x
BREAKING NEWS

Internationals "rape" Vu?i?, Brussels puts Serbia on the "red list" after strengthening cooperation with Vladimir Putin

Internationals "rape" Vu?i?, Brussels puts Serbia on the "red
x
BREAKING NEWS

Serbia is alarmed, Belgrade is under the greatest pressure from the West since 1999, here are Vucic's decisive hours, Croatia warns that the recognition of Kosovo is imminent

Serbia is alarmed, Belgrade is under the greatest pressure from the West since
x
BREAKING NEWS

The Prosecutor's Office of Tirana strikes/ Demands the seizure of 6 assets of a person with ties to criminal groups, involved in cocaine trafficking in Germany

The Prosecutor's Office of Tirana strikes/ Demands the seizure of 6 assets
x
BREAKING NEWS

The blow to President Vladimir Putin deepens/ Russia's deep economic balance is increasingly catastrophic

The blow to President Vladimir Putin deepens/ Russia's deep economic
x
BREAKING NEWS

The former Minister of Economy ends up in SPAK. The details are highlighted

The former Minister of Economy ends up in SPAK. The details are highlighted
x
BREAKING NEWS

4 officials are suspended from work, the aggravating charges are revealed

4 officials are suspended from work, the aggravating charges are revealed
x

Bota

The end of the euro? British experts sound the alarm: The European currency will "die" if...

The end of the euro? British experts sound the alarm: The European currency will

The crisis is deepening because of the war between Russia and Ukraine, creating a huge gap in the Eurozone economy as inflation rises amid rising prices of everyday items for hundreds of millions of families.

A near-chronic shortage of gas and oil from Russia to Europe has sent prices soaring, exacerbating an already dire situation surrounding the cost-of-living crisis.

Eurozone inflation has risen to a record high of 8.9 percent.

The eurozone economy grew at a much faster pace than expected in the April-June period, but experts have warned that this could soon evaporate as higher prices, reduced Russian gas flows and supply chain problems cause a mild recession.

Last month, the euro fell to parity with the US dollar for the first time in more than 20 years.

Eric Noirez, a prominent EU critic and member of the Generation Frexit campaign in France, told Express.co.uk that the euro is a system that has reached its bottom.

"But this is not very surprising, since the euro has always been a totally dysfunctional monetary system, which the Europeanists wanted to keep alive at all costs, through a truly irrational dogmatism.

Today, the people who make up the EU are simply ready to pay the price of this political choice, which carried the seeds of disaster within it.

The euro has pushed most of the countries that have adopted this unsuitable currency into a deadly dynamic of impoverishment and general insecurity, locking them in a vicious circle, as this impoverishment has also resulted in an explosion in the cost of social benefits, a reduction in tax revenue and thus a colossal debt.

Where common sense and pragmatism should have led to stopping the diversion that is the Euro, the "Eurofanatics" preferred to insist on their mistake and keep the Euro alive. at any rate.

Instead of saving the standard of living of the people, the Eurofanatics preferred to save the Euro and they have done it in the worst possible way.

Politika e tyre ka konsistuar në krijimin masiv monetar dhe kjo në një mënyrë krejtësisht të paarsyeshme.

Në raport me PBB-në dhe aktivitetin real ekonomik të territorit të tij, Bashkimi Evropian është sektori ku janë krijuar paratë më artificiale vitet e fundit. Një çmenduri absolute!”, ka shpjeguar ai.

Charles-Henri Gallois, President i Generation Frexit, paralajmëroi se Banka Qendrore Evropiane (ECB) përballet me një “dilemë të madhe” dhe se një përpjekje për të trajtuar inflacionin që mund të çojë në një “kolaps të Eurozonës”.

Kritiku i BE-së pretendoi se shpëtimi i euros është një “gabim” dhe se kjo monedhë herët ose vonë është e destinuar që të “vdesë”.

Por ai tha gjithashtu se sanksionet e bllokut kundër Rusisë po i bëjnë më shumë dëm Evropës dhe paralajmëroi se nëse kjo nuk ndalon, kontinenti mund të zhytet drejt “krizës më të madhe financiare në historinë e tij”.

“Inflacioni përveç normave të ulëta të interesit dhe borxhit të lartë publik është mjaft shpërthyes. BQE ka një dilemë të madhe. Nëse ata vërtet duan të trajtojnë inflacionin, do të duhet të rrisin normat e interesit.

Nëse ata e bëjnë këtë, kjo do të çojë në kolaps të eurozonës pasi normat do të rriten në Evropën Jugore. Nëse e lënë inflacionin të jetë në të njëjtat nivele, kjo do të çojë në greva masive, probleme sociale dhe ekonomike siç po shohim aktualisht në Holandë.

Recesioni është i dukshëm. Kostoja më e lartë e energjisë do të ulë kërkesat për të gjitha produktet e tjera aq më tepër që çmimet e produkteve të tjera po rriten.

Saving the euro was a mistake. The Euro was built badly from the start and will die sooner or later.

Economic sanctions that hit you harder than Russia are complete nonsense.

I am against the invasion of Ukraine, but we must stop the sanctions.

If we don't do it, Europe will probably face the biggest financial crisis in its history," he said.