BREAKING NEWS

The German journalist mocks Rama: the best prime minister that Serbia has had since the time of Nikola Paši?

The German journalist mocks Rama: the best prime minister that Serbia has had
x
BREAKING NEWS

The British show handcuffs to Sali Berisha, Ambassador King Smith wants to start a criminal investigation against the corrupt, calls on the authorities to act on London's decisions

The British show handcuffs to Sali Berisha, Ambassador King Smith wants to start
x
BREAKING NEWS

Romeo Kara reveals for the first time the scorching evidence that will sink Meta about the "CEZ-DIA" affair, here are the evidence that SPAK has in its hands, the role of Sali Berisha and Ismailaj's sudden move that could "blow up" the investigations

Romeo Kara reveals for the first time the scorching evidence that will sink Meta
x
BREAKING NEWS

Altin Dumani confirms it, SPAK starts the investigation for the Zen tower in Berisha in the middle of Tirana, the prosecutor of the case is appointed, here is the evidence from the file that risks sinking high-ranking officials and well-known businessm...

Altin Dumani confirms it, SPAK starts the investigation for the Zen tower in
x
BREAKING NEWS

Corruption files fill the offices of SPAK, the USA is a threatening message to Albanian politics for the dark days that are knocking

Corruption files fill the offices of SPAK, the USA is a threatening message to
x
BREAKING NEWS

The meeting of "non-women" with the deserters of Lulzim Basha fails this week, Bardhi is happy with Berisha after the rejection of the post of Secretary of "Foltor"

The meeting of "non-women" with the deserters of Lulzim Basha fails
x
BREAKING NEWS

On October 3, Shkëlzen's fate will be decided, this is how the investigation of the "Gërdec" file for the son of Sali Berisha can take a big turn, the families of the victims request the testimony of 12 other witnesses, among them the Krushku of Fatmir...

On October 3, Shkëlzen's fate will be decided, this is how the
x
BREAKING NEWS

The name of betrayal is Edi Rama, this is how the Albanian prime minister is "stabbing Kosovo in the back", his voice in unison with the Serbs Vucic and Dacic

The name of betrayal is Edi Rama, this is how the Albanian prime minister is
x

Bota

The secret hand behind "Qatargate" is revealed, here is the state that is at the top of the shocking scandal in the "heart of European democracy"

The secret hand behind "Qatargate" is revealed, here is the state that

Behind Qatar is hidden the hand of the United Arab Emirates, Doha's historical enemies in the Persian Gulf. According to what the media reveal, the president of the United Arab Emirates, Mohamedbin Zayedbin Sultan Al Nahyan, had left the field free to his brother, Tahnounbin Zayed Mohammed Al Nahyan, the national security adviser of the Arab state. The latter, who is the de facto head of the secret services of Abu Dhabi, was the hand that is thought to have spilled everything in Belgium, thus causing the avalanche of corruption that has engulfed the European Parliament. Recently, Tahnounbin Mohammed announced that he is trying to cooperate with Israel for business. United Arab Emirates, through Holding Abu Dhabi ADQ Developmental, directed by the president's brother,

Here's the behind the scenes

Tahnoun, who had carte blanche from his brother, tried to cancel the initiative after he did not find support from the Israeli government. But he didn't give up, even this time he tried to use the card of the Abraham Agreement, the agreement signed between Israel and the United Arab Emirates for the normalization of diplomatic relations, but he didn't achieve anything with this card either. The economic relations between the two states, as the "Jerusalem Post" recalled two days ago, have undergone an impressive turn since the signing of these agreements. A free trade pact was signed in May and trade volume reached $2.5 billion. But in this whole matter is this; Why did the Israelis close the door to the emirs? First First, some UAE officials have complained of heavy bureaucracy making it difficult for Emiratis to do business in Israel. Secondly, for Israel something like this is a conflict of interest since Israel wants to sell controlling shares in the main financial institutions of state-owned companies with countries with which it has not had diplomatic relations.

Israel's dilemma

A dëshiron vërtet  Izraeli që një vend arab i Gjirit të jetë kujdestari i fondit të tij më të madh të pensioneve dhe të ketë akses në informacionin e ndjeshëm të qindra e mijëra qytetarëve të tij, të cilët janë të lidhur me kontrollin e këtyre fondeve? Po sikur marrëdhëniet me Emiratet e Bashkuara Arabe të përkeqësohen papritur për një arsye apo një tjetër? Në fund të fundit, ne jemi në Lindjen e Mesme dhe ngjarje të papritura kanë ndodhur. Tahnounbin Zayed nuk do ta kishte pranuar jo-në dhe do të shtynte gjithsesi mbylljen e operacionit, duke e bërë problemin e parë për zbërthimin e qeverisë së sapolindur të Benjamin Netanyahu. Sipas analisteve kjo çështje është e ngatërruar më shumë seç duket pasi duhet të kuptohet më parë se si do të trajtohet kjo çështje, si një çështje diplomatike dhe nëse do të marrët në këtë kontekst atëherë përgjegjësia bie mbi qeverinë që pritet të krijoje Netenyahu. Por nëse kjo temë do të shqyrtohet si çështje ekonomike atëherë propozimi i Emirateve të Bashkuara nuk ka pse te refuzohet nga pala izraelite. E thënë shkurtimisht shteti hebre po përballet me një dilemë serioze midis gjendjes së domosdoshmërisë që është paraja dhe sigurisë kombëtare. Shitja apo jo e një aktivi financiar strategjik si Phoenix tek Emiratet e Bashkuara Arabe është një vendim që Izraeli duhet ta marrë vetë. Nuk do të jetë një vendim i lehtë, pasi nga njëra anë vendi dëshiron të mbajë institucionet e tij kritike financiare në duart kombëtare. Nga ana tjetër, megjithatë, ajo dëshiron të thellojë dhe zgjerojë lidhjet me Emiratet e Bashkuara Arabe në të gjitha sferat: siguri, inteligjencë dhe ekonomi.