BREAKING NEWS

The long-awaited news! UK approves 'Pfizer-BioNTech' vaccine for use (This is where mass distribution begins)

The long-awaited news! UK approves 'Pfizer-BioNTech' vaccine for use
x

Bota

US elections enter the final stage, Biden and Trump with completely different promises, here are the 2 candidates focused

US elections enter the final stage, Biden and Trump with completely different

Just 5 days away from the election in the United States and candidates are making final efforts to convince the electorate. The Voice of America wrote an article yesterday about the behavior of Donald Trump and Joe Biden, analyzing their programs and behaviors. One of the main themes of the campaign is definitely the coronavirus. With more than 225,000 Americans dying in the coronavirus pandemic and new daily cases at the highest level ever, it has become clear that the Trump administration's plan for treating the virus relies heavily on vaccine development and therapeutic treatments for infected people. , instead of a joint effort to slow the spread of the virus. Sunday, White House Chief of Staff Mark Meadow said explicitly that the administration does not believe it can "control" the virus. The administration and the president himself have downplayed the importance of wearing masks, which public health experts say would significantly reduce infection rates and save lives. Mr. Biden supports the development of vaccines and therapeutic treatments, but at the same time is in favor of a more active federal approach to virus control. He has repeatedly said he believes a decision on the mandatory use of the mask across the country would be legal and necessary. Both Mr. Trump and Mr. Biden support reopening schools, but as former Vice President Biden proposes providing federal funding to help schools open safely

taxes

President Trump has campaigned using as an argument the successful approval of his tax cut program in 2017 and promises further cuts in the future. He has hinted that he wants to reduce taxes on capital gains, the gains that investors make when they sell stocks and bonds that have risen in value, and has said he is considering deferring or forgiving payroll taxes as a form of economic incentive. As payroll taxes fund Social Security funds for the pensions of millions of Americans, the proposal has raised concerns about the future of the program. Mr Biden has made clear his intention to raise taxes on the wealthy and corporations. He will reverse many of the tax breaks in the 2017 legislation, while promising that the only individuals whose taxes will be increased are those who make more than $ 400,000 a year. Biden also proposes raising the corporate profit tax from 21% to 28%.

Federal courts

Me ndihmën e Senatit Amerikan të kontrolluar nga Republikanët, Presidenti Trump ka qenë në gjendje të emërojë qindra gjyqtarë konservatorë në poste të përjetshme në gjykatat federale në të gjitha nivelet. Dhe me konfirmimin e anëtares Amy Coney Barrett në Gjykatën e Lartë të hënën në mbrëmje, emërimi i tij i tretë në panelin nëntë anëtarësh, Trump duket se ka konsoliduar një shumicë konservatore 6-3 në atë organ për një kohë të gjatë. Shumë demokratë besojnë se republikanët e Senatit kanë mbushur padrejtësisht gjykatat me konservatorë, së pari duke bllokuar kandidatët e gjykatave të ulëta të bëra nga paraardhësi i zotit Trump, Barack Obama, dhe më pas duke refuzuar të votojnë për të emëruarin e zotit Obama për anëtar në Gjykatën e Lartë në vitin zgjedhor 2016. Vendosmëria e Udhëheqësit të shumicës së Senatit Mitch Mçonnell dhe zotit Trump për të konfirmuar zonjën Barrett vetëm tetë ditë para zgjedhjeve presidenciale të 3 nëntorit ka bindur shumë vetë se një administratë e zotit Biden duhet të rrisë numrin e anëtarëve të Gjykatës së Lartë, duke shtuar më shumë se nëntë gjyqtarë që ka aktualisht. Zoti Biden nuk e ka mbështetur hapur zgjerimin e gjykatës së lartë por ka thënë se ai do të krijonte një komision për të studiuar idenë.