BREAKING NEWS

Removal of cameras, expert Karamuço reveals the big mistake of the police: Wrong operation, here's what should have been done

Removal of cameras, expert Karamuço reveals the big mistake of the
x
BREAKING NEWS

"He was Vis Martinaj's close man"/ Artan Hoxha discloses the hard details of Ylli Brahim's assassination: the assassins blocked the camera waves

"He was Vis Martinaj's close man"/ Artan Hoxha discloses the hard
x
BREAKING NEWS

"McGonigal fooled everyone", Likometa reacts to the corruption of the former agent: There are attempts to smear Edi Rama in the USA

"McGonigal fooled everyone", Likometa reacts to the corruption of the
x
BREAKING NEWS

The analyst breaks down Basha's suspicious move: He is playing with Berisha's mind, at the moment...

The analyst breaks down Basha's suspicious move: He is playing with
x
BREAKING NEWS

Will Rama's gifts be confiscated by the FBI? The former MP divulges details from the investigation: Here is what is expected to happen

Will Rama's gifts be confiscated by the FBI? The former MP divulges details
x
BREAKING NEWS

"No one would refuse the 'FBI' business card", Vangjeli reveals the "unsaid": He tells you who McGonical met in Albania

"No one would refuse the 'FBI' business card", Vangjeli
x
BREAKING NEWS

"Historical shame if it happens", lawyer Ngjela comes out with a strong reaction: Albin Kurti will not accept this insult to the Albanian nation

"Historical shame if it happens", lawyer Ngjela comes out with a
x
BREAKING NEWS

Should the FBI investigate Rama? Habit Kreshnik Spahiu

Should the FBI investigate Rama? Habit Kreshnik Spahiu
x

Gossip

Did you recognize him? The inimitable actress of the Albanian stage is commemorated on her birthday (PHOTO)

Did you recognize him? The inimitable actress of the Albanian stage is

Like yesterday 96 years ago, the inimitable actress of the Albanian scene, Drita Pelingu, was born. The actress passed away on October 2, 2013 at the age of 87. But he will remain a model of the true Albanian artist.

In the distinguished constellation of actors who founded the National Theatre, Drita Pelingu is an irreplaceable name that, rightly, has been described as one of the important foundations of the Albanian scene.

Ajo ishte e vetmja vajzë që konkurroi në dhjetor 1944 dhe hyri ne janar 1945, në të parën shkolle të artit dramatik shqiptar, duke thyer te gjitha normat e shoqerise feudale dhe jo pa pasoja. Ishte vajza e vetme mes shume meshkujve, si p.sh.: Kadri Roshi, Naim Frasheri, Prokop Mima, Lazer Filipi, etj. Në 1946, është aktore profesioniste e Teatrit Popullor. Në karrieren e saj të gjatë, mbi gjashtë dekada, krijimtaria e saj artistike është e larmishme dhe e suksesshme dhe perfshin tre fusha: Se pari, si aktore e teatrit dhe e kinematografise, Drita numeron rreth 150 role, por duhet theksuar se mbi gjysma e tyre jane role kryesore, madje kryerole femerore te dramaturgjise boterore dhe asaj shqiptare.