BREAKING NEWS

He shot the child in the eye with a pistol, the images of the fight that brought two victims to Kavaja emerge

He shot the child in the eye with a pistol, the images of the fight that brought
x
BREAKING NEWS

Is Alibeaj harming the Democratic Party? The analyst comments on the situation before the elections: Berisha has the upper hand, but he comes out lost because...

Is Alibeaj harming the Democratic Party? The analyst comments on the situation
x
BREAKING NEWS

The well-known analyst shows the "coup" with which he can take the stamp and logo of the DP from Alibeaj: This is who is Berisha's savior

The well-known analyst shows the "coup" with which he can take the
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu makes a strong statement: This is why Berisha will leave the party

Kreshnik Spahiu makes a strong statement: This is why Berisha will leave the
x
BREAKING NEWS

Journalist Hoxha predicts what will happen to the DP candidate, Roland Bejko

Journalist Hoxha predicts what will happen to the DP candidate, Roland Bejko
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu shows the strong reason: This is why candidates leave Alibeaj

Kreshnik Spahiu shows the strong reason: This is why candidates leave Alibeaj
x
BREAKING NEWS

The race for Tirana on May 14, the analyst reveals the secrets of Këlliç's campaign

The race for Tirana on May 14, the analyst reveals the secrets of
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu speaks with names: These two powerful politicians will join a party after May 14

Kreshnik Spahiu speaks with names: These two powerful politicians will join a
x

Lifestyle

You won't believe it but if you practice these morning rituals they will make you feel more motivated

You won't believe it but if you practice these morning rituals they will

Have you ever dreamed that with an instant tap you could activate your motivation? Some days are just more of a challenge than others. And while there's no magic knock-off, there are just a few things you can do about it yourself, especially in the morning. Ready to try it? Start your morning off right and set yourself the goal for a productive day with these 7 quick motivational morning exercises.

 Get up early
Studies show that early risers are more successful, more proactive, better planners and better at anticipating trouble. Vogue editor-in-chief Anna Wintour is out of bed at 5:45, GE (General Electrics) CEO wakes up at 5:30, Xerox CEO Ursula Burns wakes up at 5:15, and Apple CEO Tim Cook sets the alarm his at 3:45 a.m. to start their day early.

Yes, waking up early in the morning gives you more time for work, not only that but it also has other benefits. You have the opportunity to eat a healthy breakfast, exercise or spend time with another non-work related activity. The more time you give to others in the morning, the less you have to rush and the more ready you'll be to tackle the day.

Have a good breakfast
You are what you eat. According to studies from the Organization for Health Improvement Studies, people who have consistently healthy diets are 25% more likely to have a higher job performance and 20% more likely to be productive. Plus, if you eat an unhealthy breakfast or don't eat at all, you'll be hungry all morning, and it's hard to focus when you're not feeling your best.

 Optimize your alarm Your
surroundings have a huge impact on your mood, and while you can't control the weather, whether or not you have hot water in the morning or whether there will be traffic (another reason to get up early in the morning!), you can check the alarm on your watch. The right wake-up call can set the tone for your entire day, so ditch the annoying beep and replace it with a song that matches the mood you want to wake up to. Classical music is said to increase your intelligence, Queen songs like "I'll Rock You" make you feel more powerful, and feel-good songs improve your mood by making your brain release more dopamine.

 Exercise
You don't need to be told how good exercise is for you, exercise increases the production of serotonin and dopamine, neurotransmitters that reduce the risk of depression and improve mood and long-term memory respectively. Morning exercise forces you to wake up early, naturally lifts your mood and boosts your energy. And exercise has benefits beyond just improving mood. A 2006 study showed that regular exercise led to increased willpower and self-regulated behaviors.

Start with "why"
Është e vështirë të gëzohesh në mëngjes për zgjimin kur nuk keni arsye përse. Dhe edhe nëse dashuroni çdo gjë rreth punës suaj, puna e përditshme mund ta bëjë të vështirë që të fokusoheni te objektivi gjithsesi. Rrisni motivimin tuaj të brendshëm, sjellje e motivuar kur kënaqesh duke bërë një detyrë, që ju ndihmon për të ecur. Motivimi i brendshëm është një forcë më e fuqishme se motivimi i jashtëm, i cili ju bën ju të silleni prej motiveve si paratë, reputacioni ose lavdërimet. Kujtojini vetes sepse jeni këtu, për shembull ju mund të ngjisni një listë në pasqyrën e banjës dhe të keni kontakt me atë në fillim të çdo dite, ose të shkruani një gjë për të cilën jeni të gëzuar çdo natë që ta lexoni mëngjesin e nesërm. Gjëja e rëndësishme është që të jeni të aftë të t’i kujtoni shpejt vetes se çfarë ju motivon për të qenë shumë të mirë në punën tuaj.

Kujtojini vetes fitoret tuaja
Është mirë të dini sepse i doni shitjet, sepse ju besoni te produkti juaj, por në ditë kur keni pasur të bëni me klientë të këqinj, ose jeni qortuar nga shefi juaj, ose keni humbur një marrëveshje të madhe të cilën e keni ndjekur për javë, do t’ju duhet diçka që ju kujton më konkretisht. Greg Fung, një përfaqësues i shitjeve në “HubSpot”, mban një listë të fitoreve dhe dështimeve në një dokument Evernote, së cilës i referohet kur ka një ditë jo të mirë. “Mbajeni parasysh listën tuaj dhe shtojeni kur gjëra të mira ose incidente të këqija ju ndodhin,” thotë Fung. “Do të surprizoheni se sa shpejt ‘të mirat’ do të kalojnë ‘të këqijat,’ dhe tani keni një instrument shumë të mirë tek i cili mund të mbështeteni gjatë kohërave të vështira.”Për ta adaptuar këtë ushtrim për rritjen e motivimit të mëngjesit, mbani një ‘master listë’ të sukseseve tuaja më të mëdha diku ku gjatë natës mund të keni akses lehtësisht kështuqë gjatë mëngjeseve ju mund t’i referoheni kur nuk jua ka ënda të shkoni në zyrë.

Do something that makes you happy
We perform better at work when we are happy with our personal lives.
Many studies have shown that happiness is closely related to performance at work, and of course, happiness is closely related to our personal health as well. So save some time every morning to do something that makes you happy. Whether it's reading a chapter from your favorite book, or spending 30 minutes on another project, or just eating a good sandwich for breakfast, making time for your personal life will pay dividends in your career as well. yours too.