BREAKING NEWS

"I was 10 meters away when we heard the incident..."/ Neutralized the aggressor who hit Berisha, Erzen Breçani recounts the moment of the intervention: Suspicious movements were caught in the yard of the DP before the protest, but...

"I was 10 meters away when we heard the incident..."/ Neutralized the
x
BREAKING NEWS

The attack on Berisha, Flamur Noka reveals the behind-the-scenes: I have reliable information that shows that...

The attack on Berisha, Flamur Noka reveals the behind-the-scenes: I have
x
BREAKING NEWS

"We risk going to civil war", Jozefina Topalli makes a strong warning: I hope we reflect, as...

"We risk going to civil war", Jozefina Topalli makes a strong warning:
x
BREAKING NEWS

"Infiltrated Gerti Shehu"/ The strong statement of the DP deputy: This is why the prosecution has issued an informal document

"Infiltrated Gerti Shehu"/ The strong statement of the DP deputy: This
x
BREAKING NEWS

Violence against Berisha/ Klodiana Lala discloses shocking details: the perpetrator has a history of injury, at the time of the attack it is suspected that he had with him...

Violence against Berisha/ Klodiana Lala discloses shocking details: the
x
BREAKING NEWS

"It had to be done"/ Raped Sali Berisha, Klodiana Lala discloses strong details from the bodyguard's conversation with the author

"It had to be done"/ Raped Sali Berisha, Klodiana Lala discloses
x
BREAKING NEWS

The attack on Sali Berisha, the British Embassy reacts strongly: Violence has no place in democracy, we support...

The attack on Sali Berisha, the British Embassy reacts strongly: Violence has no
x
BREAKING NEWS

What happened? Prime Minister Mitsotakis cancels the meeting with the Greek minority in Himara

What happened? Prime Minister Mitsotakis cancels the meeting with the Greek
x

Opinion / Editorial

Fools and lunatics

Fools and lunatics

Looking at the recent events in this ethnic group of ours, and especially the diplomatic tour of our government at the UN, a joke came to my mind:

A person driving at night gets a flat tire on the way and decides to stop and replace it with the spare tire. He shot them to a stop near a building surrounded by high iron railings, but which had no lighting. After removing the punctured tire and installing the spare, he had to install the lugs that hold the tire.

But, surprisingly, he could not find them, as not only was it dark but it was also raining. And he was sitting and thinking about how to do it. When, in those moments, he hears a voice coming from behind those iron railings, which tells him:

- Shall I show you how to put the wheel on?

The driver turned his head to where the voice came from, but could not clearly distinguish the features of the person who was speaking to him, due to the deep darkness. However, he noticed a silhouette of a man there behind the barbed wire fence. And after thinking a little he said:

- Ok, tell me.

Then the person behind the railing continued:

- Take one tire from each tire and place the one that is not there, so all the tires will be made with three tires each. If you walk slowly, you will get home safely.

The driver thought for a while and immediately started from work as the person told him. After putting on the tire and the nanny, he turned to the person who was on the other side of the railing and asked him:

What is this building?

Then the person behind the railing returned it

- This is madness.

A little surprised, but also to make a little humor, the driver replied:

- Po kur është çmendinë ç’bën ti këtu, sepse ti nuk më dukesh budalla.

Dhe personi ja ktheu:

- Jo, budalla je ti, unë jam i çmendur.

Le të kthemi të çështja.

Pas referendumeve të ndodhura në Ukrainë, të organizuara nga Rusia dhe aneksimit të atyre territoreve prej saj, gjithë politika shqiptare andej e këtej kufiri është lëshuar në një frenetizëm deklarativ, që nga përmbajrtja ja kalon edhe deklaratave të KE, BE dhe USA.

Prej fillimit të këtij konflikti i kam qëndruar opinionit, se Shqipëria duhet të ruajë neutralitetin në këtë konflikt dhe, sidomos tashti pas këtyre ngjarjeve të fundit, do të duhej patjetër që Shqipëria të zgjidhte neutralitetin, pasi në të ardhmen e afërt mund të gjendet edhe vetë në të njëjtën pozitë në të cilën ndodhen Rusët tashti.

Normalisht që ne nuk na dëgjon kush, jo vetëm sepse nuk jemi anëtarë të orgnizimeve politike, por kryesorja është se këtyre organizimeve politike dhe përkrahësve të tyre nuk ju intereson realiteti.

Kjo, pasi budallejntë nuk e kuptojnë realitetin, ata kanë në kokë një realitet të tyre që nuk përputhet me askënd.

Kryebudallai i vëndit tone, që ne të çmendurit i kemi dhënë çelësat e çmendinës ku jetojmë, para një jave ishte në OKB, dhe atje e shpërdoroi mundësinë që kishte për të folur për problemet jetike të shqiptarëve në trevat e tyre etnike.

Por ndërkohë i foli OKB për Hashimin!

Për budallain, Hashimi ishte më i rëndësishëm sesa Kosova.

Për budallain, Hashimi ishte më i rëndesishën sesa gjithë shqiptarët që jetojnë në trojet e tyre etnike në Preshevë, Medvegjë e Bujanoc. Budallai nuk foli asnjë fjalë për të ndryshuar rezolutën 1244 të OKB mbi Kosovë, por nuk foli asnjë fjalë për pastrimin etnik që Sërbia po u bën shqiptarëve në Preshevë, Medvegjë e Bujanovc, nëpërmjet pasivizimit të adresave.

Po do thoni ju: ç’lidhje ka kjo me referendumet që përmenda më lart?

Lidhja qëndron në aspektin që budallenjtë që e kanë qeverisur Kosovën dje dhe ata që e qeverisin atë sot, më në fund duhet ta kuptojnë se çështja e Kosovës nuk do të zgjidhet kurrë nëpërmjet bisedimeve. Pasi Sërbisë i intereson të vazhdojnë këto bisedime, ashtu si Izraeli me Palestininën, që kanë 40 vjet që bisedojnë.

Duhet ta kuptojnë budallenjtë andej e këtej kufiri, se mënyra e vetme për të dhënë fund kalvarit të çështjes shqiptare në Kosovë është vetëm nëpërmjet një referendumi për bashkim me Shqipërinë.

Në rast se do kemi një referendum të tillë andej e këtej kufirit, dhe rezultati do jetë pro bashkimit, atëherë pa e vonuar, Shqipëria duhet të aneksojë menjëherë Kosovën si pjesë të territorit të saj.

Në këtë moment ky territor do konsiderohej pjesë e Republikës së Shqipërisë. Dhe nëse Sërbia do merrte guximin të sulmonte, atëherë i bie që do të sulmonte një vend anëtarë të NATO-s. Në këtë rast, si e tillë, do të mund të aktivizohej pika 5 e Traktatit të Antllaktikut Verior për mbrojtje kolektive.

Gjithashtu, duke parë edhe pastrimin etnik të vazhdueshëm që Sërbia po bën në Preshevë, Medvegjë e Bujanovc, këto rajone në një të ardhme të afërt mund ta shohin të arsyeshme të organizojnë një referendum për shkëputje nga Sërbia, si mënyra e vetme për të ndaluar këtë pastrim etnik që po ndodh atje, e që, as Tirana zyrtare e budallenjve të pushtetit dhe as ajo e Prishtinës nuk e kanë prishur terezinë për këtë pastrim etnik, e nuk e kanë ngritur zërin asnjëherë.

Por ama, edhe gjëndja e shqiptarëve në Maqedoni nuk është e mirë. Edhe atje po duket qartazi çdo ditë se shqiptarët nuk mund të bashkjetojnë me maqedonët dhe nuk mund të bëjnë as vasalin e tyre, ndaj nuk është çudi që edhe atje të dali së shpejti ndonjë forcë që të kërkojë zhvillimin e një referendumi për shkëputje nga shteti Maqedon dhe të kërkojë bashkim me trungun amë.

When this happens, these fools who now anathema referendums, how will they respond in such a case!

While they should have been the ones to instigate these referendums.

But fools do not hear, even when they seem to hear, they do not understand. And, consequently, we who speak and desire such things are considered by them to be mad.

And the truly wise have fled this place, and continue to flee. Here we will only be left with the fools of the government, social networks and the crazy people who always oppose them, but here we vote for the fools. Therefore, the fools are right to consider us crazy.

 October 1, 2022