BREAKING NEWS

Action "flash", Fieri in "siege", FNSH controls luxury cars and those with foreign license plates / What happened?

Action "flash", Fieri in "siege", FNSH controls luxury cars
x
BREAKING NEWS

"Berisha's SHIK wanted to eliminate me" / Shocking testimony comes from the US, the well-known Albanian businessman tells how he saved Arben Kraja

"Berisha's SHIK wanted to eliminate me" / Shocking testimony
x
BREAKING NEWS

Frrok Çupi: Meta has been intercepted in drug and human trafficking where US interests are damaged, he and Berisha have their eyes on Ukraine, aim for asylum in Russia

Frrok Çupi: Meta has been intercepted in drug and human trafficking where
x
BREAKING NEWS

After "non grata", Berisha risks economic sanctions, FBI-CIA-DASH cooperation with the Treasury for the affairs of the blacklisted names, here is the report

After "non grata", Berisha risks economic sanctions, FBI-CIA-DASH
x
BREAKING NEWS

DP uncovers Ilir Meta's bargains with the majority for the local elections, did not appeal to the Constitutional Court the illegality of June 30

DP uncovers Ilir Meta's bargains with the majority for the local elections,
x
BREAKING NEWS

The list is clarified, here are the qualified families to benefit soft loans in Tirana, the procedures how it is done

The list is clarified, here are the qualified families to benefit soft loans in
x
BREAKING NEWS

"He has videos of criminal events" / Klodiana Lala brings out the 'bomb' information and reveals who met him: He came to me with 3 armored cars! Here's where you save the footage!

"He has videos of criminal events" / Klodiana Lala brings out the
x
BREAKING NEWS

Artan Hoxha takes out the exclusive photo for the sensational criminal event and bursts the strong statement: At the table with Ergys Dashi was also ...

Artan Hoxha takes out the exclusive photo for the sensational criminal event and
x

Opinion / Editorial

"Decommunization" is a fool, when it still allows former Enverists in the Albanian Parliament!

"Decommunization" is a fool, when it still allows former Enverists in

DP can not be behind the SP for communists in the assembly!

Of course, the appearance of that socialist deputy with the photo of Enver on the communication network today, is not "more to blame" than the appearance of Sali Berisha with Enver on Liljana's birthday and the photo of Nexhmija after him! Çelo has not clarified whether or not Enver should be respected in his being as a socialist MP, but Sali Berisha as a former member of Enver's party, it is not clear to this day that he has insulted and accused or lynched thousands of individuals in Albania, telling you, "Communists" and "Enverista"! He has insulted and accused and denigrated thousands and thousands of parts of the Albanian society, becoming enemies and applying class war like the one who is with Sali in the picture! Berisha is the last Enverist of Albania to be represented in the Albanian parliament and he will again become party chairman and prime minister of Albania! Where do I mean? I'm talking to him, he thinks (he remembers that he will save himself and his family) that the PD may have an Enverist above and Albania an Enverist again as prime minister! I mean, the DP today will activate something of 2018 like "decommunization"! He sees this almost as an advantage over the SP! But this is not worth it. DP, according to one of its exponents, intends this initiative. This is an initiative initiated by the DP since 2018 well thought out by a working group. It is a package which, due to strong political events, was left in the drawers of the Democratic Party and in fact during the election campaign, groups within the Democratic Party have discussed it. What MP Çela did is provocation and desecration of the flag with the figure of the dictator. What the DP wants is precisely decommunization. It is a process that has continued since the early 1990s. But the initiative that comes because of some demonstrations come growing and have worked on national holidays. There are many issues regarding textbooks, curricula and museums. We are in 2021 in a total lack of government to implement the laws that have been passed by parliament. I bring you an example of why it is an alarm bell. In 2016, the percentage of Albanians who had a positive perception of Enver Hoxha. This comes as a result of shortages. We will propose a series of symbols through this initiative. This is an initiative that will involve a wide group. We think it is the right moment to manifest a complete decommunization. It is a group that will be set up. We will be in consultation with professionals. There are a number of institutions that will coordinate for an efficient package. The fact that it has started is a positive thing. The package will be thrown in parliament and then needed by the DP parliamentary group to convince the majority for a successful co-operation.

Bukur shumë, por është pak! Partia Demokratike ka nevojë të bëjë dekomunistizimin e saj të plotë që është largimi me ligj, të komunistëve të fundit të saj nga kuvendi i Shqipërisë. Sepse Sali Berisha dhe Tritan Shehu janë ish-anëtarët e PPSh-së komuniste apo më mirë enveriste dhe janë dy personat që dalë në krah të diktatorëve të këtij vendi duke qenë dhe anëtarë të kësaj partie. Mbase propozimi ligj, duhet shoqëruar me anulimin e mandatit të të dy ish-komunistëve ose përjashtimin e menjëhershëm nga përfaqësimi demokrat! Pa larguar fizikisht ish-komunistët si mund të dekomunistizojmë vendin? Mirë që flamujt dhe nishanet e komunizmit janë të neveritshëm, por pse duhet të janë të “dashur” individët ish-komunistë dhe enveristë që vazhdojnë dhe në 2021 –shin, të jenë pjesë e përfaqësimit politik në kuvendin e Shqipërisë? Dikush do thotë se “është e drejta tyre të ndërrojnë bindjen”! Po jam dakord se mund ta ndërrojnë bindjen, por çfarë kuptimi ka që të tillë “bindje ndërruesish” duhet t’iu japin leksione njerëzve që nuk kanë qenë kurrë komunistë! Kush nga nazistët ndërroi mendje dhe në Gjermani u zgjodh Bundaskancelar!? Kush pra?! Apo komunist sekretar partie gjermano-lindor të jetë bërë Guvernator Landi?! Pse duhet t’iu mbajnë fjalime dhe t’iu tregojnë rrugën e demokracisë shqiptarëve këta tipa? Pse këta tipa bie fjala pikërisht dy komunistët e fundit Sali Berisha dhe Tritan Shehu (sepse Gramoz Ruçi u vetëlargua) duhet të mbajnë Shqipërinë vendin e vetëm “demokratik” me ish-komunistë në kuvendin e Shqipërisë? Por kur këto kanë të drejtë të japin leksione pse Çeloja i PS-së, të mos ketë të drejtë të ndërrojë mendje në invers? Bie fjala sa të besojë Sali Berishën si ish-komunist dhe enverist që bën si demokrat, pse mos të besojë Enverin vetë se i duket më origjinal dhe i besueshëm?! PD thotë se po edukohet brezi i ri me figurën e Enverit! Po mirë ky brezi i ri kur shikon një si Sali Berisha që është pjesë e politikës së afërt të Enverit (në familje të tij) dhe ditëlindjeve të familjes të tij, apo pjesë e miqësisë së djemve të tij pse të mos e duan dhe ato Enverin, kur e ka dashur Berisha!

Partia Demokratike liderin e saj siç e quajnë historik e ka pasur enverist (jo komunist, por Enverist) dhe jo kaq shumë komunist! Partia Demokratike duhet të “de enveristizojë” veten dhe kuvendin e Shqipërisë, duke ju larguar mandatin politik Berishës dhe Shehut! PD nuk mund të jetë pas PS-së për komunistë në kuvend!? Po pra, duke ndaluar me ligj kandidimin e ish-anëtarëve të partisë së Enver Hoxhës! Me çdo kusht dhe pa asnjë dyshim duhet bërë kjo! Në Shqipëri, duhen akuzuar dhe dënuar krimet e Enverit dhe jo komunizmit si filozofi kot ashtu në erë, sepse asnjë prej tyre pothuaj nuk ishte një komunistë por ishin sharlatanë të pa lexuar dhe injorantë shumica. Po, por u kthyen në enveristë, sidomos ata që u pranuan me dëshirë dhe vepruan për vite me radhë nën PPSH-në e Enverit dhe Nexhmijes, si Sali Berisha dhe Tritan Shehu! Mjaft me enveristë të tillë, që të japin dhe leksione demokracie. Mjaft me delirantë të tillë që nuk bëjnë asgjë, por prishin çdo situatë normale në Shqipëri. Mjaft me anëtarët e partisë së Enverit. E këtë gjë, duhet ta bëjë PD-ja e sotme e Bashës, sepse pikërisht individë të tillë enveristë, po t’ju përgatisin dhe puçin politik në parti, për t’ju marrë partinë, selinë dhe për ti linçuar si dikur Enveri, ato që mendonte se ishin kundërshtarë brenda partisë.

The "de-enverimization" of politics and, of course, the party of the assembly should be proposed. They can do it but I doubt if they have the guts to do it. He is talking and he does not do anything more important than leaving out the representation of the last faces of the Albanian Enverism (among them the main one is Berisha), all they are doing is foolishness. Nothing but ridicule.