BREAKING NEWS

Albanians on dinghies to England/ The British Ambassador meets Gladis Nano and makes a strong statement: They will be penetrated, they can never have...

Albanians on dinghies to England/ The British Ambassador meets Gladis Nano and
x
BREAKING NEWS

The court document is published, Donald Trump is being investigated for 'Espionage', this is what was found during the search by the FBI (Document)

The court document is published, Donald Trump is being investigated for
x
BREAKING NEWS

The wheat truck overturns in the middle of the highway, Erion Braçe reacts harshly: Gentlemen of the police, bread is not trampled, cars do not pass over...

The wheat truck overturns in the middle of the highway, Erion Braçe
x
BREAKING NEWS

Photo/ Terrible accident in Levan-Tepelena, 8 people were injured, the first details

Photo/ Terrible accident in Levan-Tepelena, 8 people were injured, the first
x
BREAKING NEWS

"There will be other 'non-women' politicians"/ The British ambassador makes a shocking warning: This is when the second wave will begin

"There will be other 'non-women' politicians"/ The British
x
BREAKING NEWS

Veliaj answers the ex-president 'flame for flame': I used to sell figs for a living, Ilir Meta spied on my friends

Veliaj answers the ex-president 'flame for flame': I used to sell figs
x
BREAKING NEWS

Deputy Bujar Leskaj lists Rama's '22 evils' and gives a strong warning

Deputy Bujar Leskaj lists Rama's '22 evils' and gives a strong
x
BREAKING NEWS

"The blizzards of September are approaching", Gjekmarkaj mocks the government and reveals what will happen in September: Elisa, Ulsiu and Tezja are anxious about Babos' changes

"The blizzards of September are approaching", Gjekmarkaj mocks the
x

Opinion / Editorial

Snakes in suits

Snakes in suits

In the offices of those who declared Dr. Berisha "non grata", a proverb circulates: Do not hope to be on the right path, if you are walking with the wrong man. With this statement, Dr. Berisha has been given an X on his portrait, which charges him with a very heavy historical responsibility for the role played in the fate of Albania. The question arises, what does this man's psychological personality represent? I am Sali Berisha, you idiots. This emotional outburst in a situation outside the former Prime Minister's psychological self-control is the emblem of the one who articulates the psychological profile. Emotional intelligence (otherwise known as emotional coefficient), expresses the intuitive capacity to understand deeply and accurately how emotions affect human motivation and behavior. The more developed the better the self-control of emotions. They are different but are often confused with the IQ. From the first day of taking power, Dr. Berisha is the same. He has manifested the same highly conflicting behavior towards the highest function of the state and towards its people. Raw or uncontrolled emotional reactions to problems can become new problems themselves due to the profound negative impact on our overall emotional state and decision making. The paradox is that Dr. Berisha from the beginning as a politician has been and is surrounded by skilled doctors. They know full well that his behavior contains the whole long-term mosaic of mental health with antisocial personality disorders. A condition that includes two important mental disorders: Sociopathy and psychopathy, which are not synonymous. Sociopathy: Antisocial personality disorder with a tendency to violent acts to the point of crime. Psychopathy: Antisocial personality disorder with killer traits without remorse and that does not change.

Based on information from the subconscious man has the ability to express emotions as an instinctive involuntary reaction and not mentally processed in the form of anger, fear, desire, worry, confusion, love, sadness, worship, disgust. These emotions are "condensed" in consciousness in the form of feelings, because they appear after logical self-reflection, as a result of judging our thoughts or actions. This is a completely individual feature, trained according to the biological foundation and then under the influence of the socio-economic environment. Thus we build a conscious subjective experience which will be expressed with balanced self-control or will be expressed with uncontrolled emotional outbursts. To the explosive man who suffocates emotions Seneca says: The wise man restrains himself and his tears and joys are limited, not like the foolish man who suffocates both joys and tears. Everyone wants something. Most will find ways to get what they want, but what separates individuals is how far they are willing to go to get what they want. Their coveted extreme is: The Hour is behind me. Sociopaths are extreme individuals who will go to any extreme if they think they will be able to get what they want. Generate infinite energy to achieve what they want. Pathological liars, lacking the necessary patience for reflection, easily become victims of explosive emotional impulsivity and lack of ability to be detailed in their important initiatives. Sociopathy easily shifts from the steady and triumphant state to being a victim by blaming another for the actions committed. Sociopaths can often be confused for narcissists or psychopaths, as they are similar in some traits, but none of them target other individuals with the passion of a sociopath. Unlike sociopaths, psychopaths, on the other hand, plan their actions down to the smallest detail, calculating them well to avoid detection. Too much patience in their plans and as smarter will leave less traceable data that can lead to capture.

 

Sociopatët të shfaqen si jashtëzakonisht simpatik ose jashtëzakonisht kërcënues, në varësi të asaj forme manipulimi që ata mendojnë se nevojitet për të marrë atë që duan. Për sociopatin ekstremet janë normë. Manipulatorë të aftë ata dinë të kërkojnë individët e dobët, të vetmuar ose të tjerët me çështje të vetëvlerësimit që janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj lajkave dhe sharmit të tyre. Shumica e individëve gënjejnë herë pas here, por sociopatët janë gënjeshtarë të pakontrollueshëm e të pa fre për të gënjyer. Siç u përmend më parë, ata krijojnë histori të mëdha, dhe në proces e sipër, ata thonë shumë gënjeshtra. Ata shkojnë aq larg sa të ndryshojnë historinë e tyre sa herë që e tregojnë nëse është më e përshtatshme për ta ose, i mban ata larg nga telashet. Ata kanë pak interes për të vërtetën, veçanërisht nëse kjo i pengon të marrin atë që duan.

Ndërsa psikopatia shoqërohet me agresion "instrumental", i njohur gjithashtu proaktiv, ose "gjakftohtë" me kalkulim të rrezikut deri në imtësira . Këta njihen si psikopatë "të suksesshëm", pasi kanë një tendencë për të kryer krime të ndërtuar me paramenduara.

Psikopati mund të manipulojnë dikë tjetër për të shkelur ligjin, duke e mbajtur veten të sigurt në një distancë. Ata janë manipulues kryesorë të ndjenjave të njerëzve të tjerë, por për çudi ata vetë nuk janë në gjendje të përjetojnë emocionet. Ky profil psikopati mendoj se shkon mjaft mirë me atë të Enver Hoxhës. Psikopatët dhe sociopatët ndajnë numër karakteristikash të përbashkëta, mungesën e ndjeshmërisë për të tjerët, shpërfilljen e ligjeve ose konventave shoqërore dhe prirjen për dhunë. Duke folur për dhimbjen, mos prisni që sociopatët të tregojnë ndonjë pendesë për dhimbjen që shkaktojnë ose të keqen që bëjnë. Atyre u mungon ndjeshmëria dhe pendimi sepse thjesht nuk përjetojnë turp ose emocione të lidhura me të. Nëse nga ekuacioni “Faj+turp+pendim=Përgjegjshmëri e heqim fjalën “turp” ekuacioni përmbyset në Papërgjegjshmëri. Papërgjegjshmëri morboze ekstreme.

Gazetari konservator amerikan Bret Stephens më 2020 ka vërejtur se: “Ashtu si injoranca ishte forca e romanit “1984” të George Orvvell, Paturpësia u bë virtyt në (GOP) Great Old Party të Trumpit " . I paturp, nën efektin e mungesës së përgjegjësisë tavani mbi kokën e sociopatit hapet në gjithë gjerësinë e vet. Ai fillon të shikojë qiellin, të vetëkënaqet me lavdinë, të notoj si princi në hapësirën e kaltër qiellore ku në rrugën drejt “suksesit” eliminohen pengesat, të mirat e shumta i bëhen të prekshme, sugjestionohet nga përunjësia e atyre që e rrethojnë duke i përjetuar vet maksimalisht emocionet. Në një situatë të tillë sociopati nuk ka asnjë kujdes vëmendjeje për konsekuencat që pësojnë të tjerët. Ata do u shkaktojnë të tjerëve dhimbje në mënyrë indirekte me gënjeshtrat dhe manipulimet e tyre. Ata madje do t'i lëndojnë të tjerët me dashje. Më shpesh ndryshe nga psikopatët, sociopatët do të dëmtojnë të tjerët me fjalë dhe veprime në mënyra që nuk përfshijnë dëm fizik. Sidoqoftë, ato ndonjëherë mund të jenë agresive, të paparashikueshme dhe mjaft të rrezikshme. Çuditërisht qenie shumë racionale sociopatët varen nga racionaliteti, por kjo nuk do të thotë se ata janë të motivuar nga morali. Pa racio, mashtrimi i tyre mund të dalë në dritë. Sociopatët janë jashtëzakonisht egocentrikë, edhe nëse askush nuk e konstaton atë në takimin e tyre të parë. Një tipar thelbësor i personalitetit psikologjik të të dyjave është natyra mashtruese dhe manipuluese. Sociopat është një fjalë e rëndë. Në librin me titull “Sociopati në derën ngjitur” bëhet me dije se sociopatët përbëjnë katër për qind të popullsisë në Amerikë ndërsa psikopatët 1% dhe raporti mashkull-femër është 20-1. Përfundimi "ngushëllues" për këtë statistikë tronditëse është se vetëm një pjesë e vogël e këtij katër për qind janë vrasës serial. Mjaft politikanë të ashtuquajtur “gjarpërinj me kostum” në nivelet më të larta të pushtetit kanë qenë dhe janë sociopatë. Sociopatia është një çrregullim i vërtetë mendor, dhe për fat të keq, një gjendje që nuk ndryshon dhe as nuk kurohet me ilaçe. Edhe pse këto dy çrregullime anti-sociale të personalitetit kanë gjëra të përbashkëta, studiuesit e fushës bien dakord në një gjë: termi psikopat përbën një sjellje me bazë gjenetike ndërsa termi sociopat përcakton një sjellje që është rezultat i një dëmtimi trunor nga traumë fizike, i një abuzimi fizik dhe psikologjik të përsëritur në moshë fëminore dhe para pubertale, apo një braktisje ose humbje prindërore psikologjikisht shumë traumatike. Faktorë që për pasojë përcaktojnë konstruktin e identitetit të njeriut në moshë të rritur. Psikopati lind, sociopati bëhet. Diferenca midis tyre reflekton diskutimin natyrë–fondamenti biologjik kundrejt ndërtimit të personalitetit nën influencën e ambientit shoqëror.

Turpi prej asaj që ke bërë, të shtyn të kuptosh që faji bën jetën e tij brenda teje. Faji lind, rritet dhe në zymtinë e heshtjes vjen një moment që kuptohet se tashmë po bën jetën e vet. Një lloj si gruaja që brenda vetes ndjen fillimin e jetës së bebes. Emocionet janë krejt të ndryshme. Hyjnore për gruan dhe ferr dantesk për fajtorin. Sa më i rëndë faji aq më i thellë depresioni. Çuditërisht edhe pse kalon kohë dhe duket sikur incidenti me faj ka humbur peshë nga rëndësia e vet, faji fle dhe zgjohet, derisa fajtori vdes ndërsa faji jeton jetën e dytë edhe pas vdekjes së fajtorit. Sociopatin e kanë krahasuar me një bishë të pakapshme dhe vështirë të parashikueshme. Disa njerëz e ndiejnë atë brenda vetes shumë më të fortë e shumë më të frikshme sesa e ndiejnë të tjerët. Turpit nuk përshkruhet. Efekti korroziv i Turpit përbën mekanizmin frenues që vetëdija ushtron mbi instinktet e nënvetëdijes. Turpi mund të frenojë atë që ligji nuk e ndalon. Shoqëria e ruan ekuilibrin nëpërmjet dy mekanizmave, një i shkruar “Ligji” dhe një i pashkruar “Turpi”. Turpi është një shpirt që ha e gëlltit ndjenjat. Paturpësia është forca e sociopatit. Berisha instaloi në shoqërinë shqiptare frymën destruktive berishiste. Historinë e bëjnë individualitetet. Turma është konfuze, emocionale, krijon iluzione, kthen sytë pritës nga udhëheqësi, ndërsa individi në krye të saj është ai që ka vizionin, aftësinë të ndërtojë taktika dhe zotësinë e mbajtjes nën kontroll të trumës. Sipas zotësisë për të bër liderin shkon edhe mbarëvajtja e arritjes së qëllimeve. Psikopatët dhe sociopatët ekzistojnë dhe ata kamuflohen mes nesh. Përvoja amerikane me presidentin Trump risolli në kujtesën amerikane urtësinë e ish Presidentit Thomas Jefferson se: “Nëse njeriu i gabuar përdor mjetet e duhura, mjetet e duhura funksionojnë në mënyrën e gabuar”. Prandaj sot janë në një situatë kur disa deputetë demokratë dhe të rinjtë e FRPD së me Sali Berishën në krye kanë nisur betejën e çlirimit të PD-së nga dyshja Basha-Berisha.