BREAKING NEWS

(PHOTOS) Fantastic news is coming / Albanian families in ISIS camp are being handed over to Albanian authorities, women and children are being repatriated

(PHOTOS) Fantastic news is coming / Albanian families in ISIS camp are being
x
BREAKING NEWS

"Heartless and dirty", Romeo Kara comes out with the 'bomb' warning for Sali Berisha: Now we live only to see your end! (VIDEO)

"Heartless and dirty", Romeo Kara comes out with the 'bomb'
x
BREAKING NEWS

"Proud of the deep victory" / The famous doctor Petrit Vargu who was fired gives the fantastic news: Soon ...

"Proud of the deep victory" / The famous doctor Petrit Vargu who was
x
BREAKING NEWS

To whom does the land of the National Theater pass? The government makes the immediate decision, this is what the DCM determines

To whom does the land of the National Theater pass? The government makes the
x
BREAKING NEWS

The streets of the country bleed since morning / The tragic accident takes the lives of two young people. Police uncover the serious details

The streets of the country bleed since morning / The tragic accident takes the
x
BREAKING NEWS

US ultimatum to liquidate Berisha from politics, Kim 1 month deadline for Basha to purge party of last remnant of communism in new Parliament

US ultimatum to liquidate Berisha from politics, Kim 1 month deadline for Basha
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu: Sali Berisha, the biggest anti-American in the country, in 30 years has only had a clash with Washington

Kreshnik Spahiu: Sali Berisha, the biggest anti-American in the country, in 30
x

Opinion / Editorial

The bells of righteousness ring for sinners

The bells of righteousness ring for sinners

The publication of the Executive Order issued by US President Joe Biden to deny entry to the US and confiscate the property of anyone who causes destabilization in the Balkans is an alarm bell for anyone, but remains a resounding sound for corrupt officials, obstructors of democracy and law in Albania and the Western Balkans that was welcomed with optimism by the Albanian people. Of course the US had a purpose. The US is using the issue of expelling individuals or entities in four respects: states that are hostile to America, organizations or individuals it considers terrorists, or those involved in drug trafficking and the fight against corruption and corrupt elements. In Albania, many corrupt elements, mainly senior politicians or former senior political leaders, have always thrown stones and hidden their hands, trying to avoid responsibilities as violators of the law by corrupting for all these 30 years the dome of justice and of the prosecution, therefore acted in the same way as viruses, which evade the immune system to devour the organism (in this case the state). The tricks of offenders are endless and very sophisticated, when these offenders are or have been in senior management positions, doing great damage to Albanian taxpayers and the state. Most of them due to the wrong policies of the main parties which preached the "creation of the rich class" in Albania (since the rich class was destroyed by the communist dictatorship), did not start their enrichment starting from the same and equal start and applying the law, but at this time of transition, under the guise of fighting communism and under the leadership of incompetent elements, militants or former security forces, rural intellectuals and former spies, severely damaged Albania's economy, disrupted the professional hierarchy and meritocracy, and created great economic chaos, living insecurity, political anarchy, an unstoppable mass emigration of the poor population since the time of communism, which created conditions suitable for mass theft, active and passive mass corruption, and assassination of some of the political ones. The fight against lawbreakers became the same as the aphorism "The thief calls catch the thief", creating smoke and confusion in the people, the media, inside and outside the country where everyone insults and accuses everyone, where freedom of speech has been successfully replaced by the “freedom” of lying and deception everywhere. It reminds me of a past event when, a thief came in to steal from an apartment. He went in and stole and ran down the stairs just before the lady of the house realized that the thief had entered the house and taken the money left in the bread cupboard. Her screams alarmed the neighbors. They went out and went to the neighbor, who alone was crying because the thief had taken her monthly salary of that time, which nowadays is ridiculous. After about half an hour the police came with the border dog and entered the lady's apartment. After carefully looking at the apartment, the border dog sniffed something and was rapidly descending the stairs from the apartment, which was on the third floor.

 Aty jashtë ishin mbledhur kureshtarë, midis të cilëve ishte dhe hajduti, i cili pasi kishte dalë, ishte kthyer për të parë se si do të përfundonte ndjekja e policisë. Ai bërtiste sikur të ishte njeri i ndershëm… - Ç’janë këta hajdutë, ore... të poshtrit, i marrin paratë një gruaje plakë… turp t’u vijë këtyre kusarëve të qelbur…

 Njerëzit e mbledhur miratonin me kokë dhe në heshtje fjalët e këtij njeriu që kishte dalë në rradhë të parë dhe po shihte sehirin. Duart e tij në xhepa preknin paratë e vjedhura dhe hajduti kënaqej dhe dukej qartë se po bënte fshehurazi hajgare e po tallte në heshtje policinë, gruan plakë dhe sehirxhinjtë që nuk e dinin se ai ishte hajduti i vërtetë. Papritur qeni i kufirit doli jashtë pallatit, vrapoi dhe iu hodh në fyt hajdutit, i cili vazhdonte të thërriste... kapeni hajdutin. Sehirxhinjtë të habitur, por edhe të frikësuar, panë se si policia i vuri prangat hajdutit, i cili bërtiste, nuk jam unë hajduti, …ç`është kjo punë kështu... unë jam burrë me namuz… Policia nuk ia vuri veshin, por ashtu të prangosur e futën në fugonin e policisë. Kështu po ndodh dhe sot me shkelësit e ligjit, me të paprekshmit ose siç quhen ndryshe- me jakat e bardha: politikanët, administratorët qendrorë dhe lokalë, që kanë qenë apo janë të implikuar në afera të ndryshme korruptive. Erdhi koha që pas 30 vitesh të fillojnë të japin llogari, pasi Shqipëria po realizon vettingun, e përkrahur fuqimisht nga SHBA dhe është gati për hapjen e negociatave për t’u përfshirë në familjen e madhe europiane ku dhe aspiron. Së fundmi mund të shihen përpjekjet e disa drejtuesve të opozitës apo dhe brenda e jashtë maxhorancës që po përpiqen të mbrohen para ligjit nën petkun e drejtuesve të zgjedhur, por sigurisht, SPAK, vetting, do të japin rezultatet e tyre për të shpëtuar Shqipërinë nga shkelësit e ligjit dhe fajtorët e rangjeve të larta.