BREAKING NEWS

Photo/ Survey, who is the favorite and least favorite leader of Albanians

Photo/ Survey, who is the favorite and least favorite leader of Albanians
x
BREAKING NEWS

The release of former deputy Alqi Blako from the cell, reacts strongly Meta: Fatal blow to the justice system, the decision was taken by order of...

The release of former deputy Alqi Blako from the cell, reacts strongly Meta:
x
BREAKING NEWS

The unexpected happened at Sali Berisha's meeting in Gjirokastër: Terri of this government! Democrats turn on take the immediate decision

The unexpected happened at Sali Berisha's meeting in Gjirokastër:
x
BREAKING NEWS

The journalist makes a strong statement: the European Union has punished and penalized Serbia, here's the reason

The journalist makes a strong statement: the European Union has punished and
x
BREAKING NEWS

Cyber ??attacks on Albania, the US takes the drastic decision against Iran! The American representative makes a strong warning: If the aggression is not curbed, it will...

Cyber ??attacks on Albania, the US takes the drastic decision against Iran! The
x
BREAKING NEWS

DP submits the draft law in the Assembly: To automatically prohibit the awarding of tenders for...

DP submits the draft law in the Assembly: To automatically prohibit the awarding
x
BREAKING NEWS

COVID-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how many cases there have been in the last 24 hours

COVID-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how
x
BREAKING NEWS

Paloka makes serious accusations: Blako was released, why are Rama and Yuri Kim silent?! Here's the deal...

Paloka makes serious accusations: Blako was released, why are Rama and Yuri Kim
x

Opinion / Editorial

The chief biller and chief florist in the grotesque "tango" of democracy!

The chief biller and chief florist in the grotesque "tango" of

The political situation in Albania has already been clarified. It went back to 2008 when Sali Berisha and Edi Rama played their grotesque "tango" of equally cynical ugly constitutional agreements, which would bring today as a genuine creation of democracy in Albania! Now Albania did as it did and turned into the ugly political administration of a doctor and a painter! To the chief tax collector Berisha and the chief biller (appears on FB with light bills) Rama! Three decades (that for four years we have been tolerating) that finances, economy, foreign policy, industry, education, defense, order, privatization, ownership, social protection and employment policies are "moved" politically and philosophically by profession and by Berisha's education as a doctor and Rama as a painter! That's all we have and so are we! Undoubtedly, a brigadier or storekeeper, or assembler, electrician and chief of office or kitchen, have the same political and diplomatic education with Berisha and Rama. These have more profession education as doctor and painter! The above legal leadership culture in education has the same. But this is not the great evil of a folly which has led us to democracy! I am talking about that political regime based on the formal rules of democracy, but inspired in its behavior by a substantial authoritarianism. Or that mix of democracy and dictatorship that wants a single man at the helm? The leaders of Albania's deviation in democracy, are a talented once as a cardiologist or Berisha and a painter artist like Rama! In democracies that have passed three decades, there are no individuals left outside the political and legal culture as prime ministers, but we still need egocentric narcissists in love and servants with oligopolies like Rama and still half-Stalinist tyrants, half-corrupt capitalists like Berisha! Today they are the ugliest symbiosis of Albanian politics. Rama was saying in a half-sitting acting voice full of breath uttered to cover his anger that: no protests take place in any NATO country! The good thing is that in no NATO country except the one that caresses Rama's friends or the Oligopolies of fuels, PPPs and concessions, 35-40 cents per liter of oil rises overnight! Well, yes nowhere in the EU and Europe. Angry by the protest, Rama distinguishes the berioshks in it and with the acting of the already stale word, he equates all Albanians with the speakers who certainly come out to stink the protest and then Rama says: this is not the people! The Berishks that came out are certainly the folly of Berishian Follorism, but they are certainly also the best service to Rama! Today, the only "icon" that Rama is forgiven for is the one with Berisha's photo! Yes, he is "Saint Saliu of Viçidol" and Rama prays to him every day! Rama without Berisha would not have come to power and never at the top of the SP and today without Berisha he would not have stayed in power! The stories with Basha and Meta are telenovelas built by "cardiologist" Berisha to justify Rama! Even Berisha can not live without his "enemy" who, if he came out a day later in protest on January 21, told him that I am a "sniper myself"! And Rama did not come out, because once the "berishks" almost killed him, tearing it to pieces in a barbaric way! Rama is certainly afraid of protests, but he has a certainty! This security comes from the stench of the protest by Berisha and Berishism! This last Stalinist in Europe is the killer of "in persona" protests! He killed on January 21 and turned the violent protest into an endless Albanian folly! Rama lives and prospers from this folly exactly in power and Berisha makes the man of the opposition political leadership with the arrogance of exactly Rama in power! This is a morbid "tango" of two people who have already been in Albanian politics for a long time as "doctors and painters" but who in fact have committed the greatest political crime which is the departure from democracy and the final introduction to democracy! The concessions and monopolies of Berisha and Rama are almost the same as those of Putin! They are equally undeserved and equally suppliers and holders of power Berisha Rama and the root of Albanian society. The same people who today are friends who receive PPP and concessions or tenders from Rama, almost they belonged to Berisha and some of his established monopolistic parts. The same names and those riches that came out as a result of immorality with the land and finances that are taken in society and sent to the oligopoly to plunge it into even greater debt!

Berisha dhe Rama janë shkatërrues të pasurisë kombëtare nën tokë dhe mbi tokë. Kanë shkatërruar mundësinë për të pasur prodhim nafte dhe benzine apo gazi duke qelbur jo kapitalizmin por demokracinë dhe hequr Shqipërinë nga mundësie për të bërë investime që ti ketë asete kombëtare të sigurisë. Rama bënte kritikën ndaj Berishës për naftën ( dëgjoheni çfarë thotë)  dhe gazin tonë dhe sot është më keq se sa në kohë të Berishës ky aset dhe kjo pasuri. Po ashtu janë kromi, bakri dhe të tjera pasuri kombëtare asnjëherë në dobi të shqiptarëve! Po po dhe ku vdesin njerëz, nën marrëzitë e koncensioneve olgarkike pa mëshirë për njeriun.

Por Rama thotë: i paguan shteti! Cili shtet, ku i merr paratë shteti, kush ja mbush arkën këtij farë shteti! Rama flet sikur shteti të jetë shtëpia e tij e Surrelit. Por kështu fliste dhe mjeshtri i tij Berisha!  Rama shpiku “rezistencën sociale” dhe paketën e kësaj shpikje! Imagjinoni kulturën filozofike dhe politike të artistit Rama, kur dhe “përcaktimin” apo definicionin e një “pakete” po themi ndihme (masash të marra dhe veprimi të qeverisë ndaj shoqërisë)   e quan “rezistence sociale”! Në keqkuptim dhe mos njohje të plotë të terminologjisë politike, por vetëm të hartimeve të shëmtuara cinike model Rama! Përdorim pothuaj injorant dhe keqdashës të një terminologjie që “rezistencën” kujton se mund ta bëjë shteti dhe biles shoqërore si koncept filozofik.  Në https://psychologydictionary.org/social-resistance/ po ta lexosh do të thotë: 1. Group opposition to economic, political and social actions and policies of a society or government. 2. The subgroup opposition to values and regimes of a dominant culture. Social resistance is respected. Social resistance includes the opposition to policies of government. E përkthyer: 1. Kundërvënie në grup ndaj veprimeve dhe politikave ekonomike, politike e shoqërore të një shoqërie a të qeverisë. 2. Kundërshtimi i nëngrupit ndaj vlerave dhe regjimeve të një kulture dominuese. Respektohet rezistenca sociale. Rezistenca sociale përfshin kundërshtimin ndaj politikave të qeverisë. Çfarë ti thuash Kryeministrit tonë që tashmë luan vetëm modelin “antiberishë” dhe ka përfunduar njësoj si Berisha vetë!  Ja dhe një definicion tjetër autoritar https://dictionary.apa.org/social-resistance që thotë: 1. kundërshtim i grupit ndaj veprimeve dhe politikave politike, ekonomike ose sociale të një qeverie ose shoqërie. 2. kundërshtimi i nëngrupeve ndaj vlerave dhe strikteve të një kulture dominuese. Se çfarë lidhje ka “paketa e Ramës” me këtë gjë vetëm artisti piktor e di!  Por ai dhe në paketën e tij të “rezistencës” ka bërë një marrëzi keqdashëse tjetër! Ai ka luajtur me pensionistët dhe varfërinë duke mos ndihmuar të gjitha shtresat apo “middle class” që prodhon dhe punon! Ai ka lënë në mëshirë të fatit ata që përballen me shtrenjtësinë dhe prej ku ai merr dhe paratë që mbush koncensionet dhe oligarkët dhe ju jep nga një kockë pensionistave! Po prandaj e quan “rezistencë sociale” sepse ju thotë atyre që punojnë “rezistoni deri në pikën e fundit të djersës dhe gjakut” sepse unë do tju fus në borxh, do ti gënjej të varfërit dhe papunët dhe do të vazhdoj të përkëdhel miqtë e mirë të PPP, koncensioneve të shëmtuara dhe atyre që desh “rropën” shoqërinë dhe çuan deri në 290 lek litrin e naftës!  E po të mos ishin çuar të protestonin njerzit sot kësaj dite e gjithë shporta e ushqimeve dhe karburantet do të ishin në yje si çmime!  Asnjë lek nuk nxjerr qeveria! Ajo nuk ka asnjë lek. Qeveritarët dhe vetë Rama jetojnë ma gjakun e atyre që paguajnë më shumë taksa përfshi dhe karburantitn më të shtrenjtë në rajon dhe europë. Rama si Berisha është anti perendimor, anti amerikan dhe antianglosakson më taksat e renda ndaj karburanteve që i bën si në vendet sociale europiane dhe nuk i përdor për shoqërinë, por për oligopolet që haptas kësaj rradhe deshën të mbysin në çmime shqiptarët ( idiotizëm grotesk dëmprurës dhe për to)  dhe vazhdojnë sërish ta bëjnë dhe pse Rama thotë “do ti disiplinoj”! Ai nuk ju bën dot asgjë. Ata e kanë tashmë në grusht! Rama po, tashmë ka Berishën (dhe “berishkat” ose njeriun “nongrata”)  që me marrëzitë e tij e mban pafundësisht në pushtet. Sot me këtë tango groteske mes tyre (Berisha Rama)  jemi plotësisht në demokraturë.