BREAKING NEWS

Rama withdrew the decision to increase the price of energy, ERE comes out with the unexpected announcement

Rama withdrew the decision to increase the price of energy, ERE comes out with
x
BREAKING NEWS

The Democratic Party gives the important announcement, here is what is expected to happen tomorrow

The Democratic Party gives the important announcement, here is what is expected
x
BREAKING NEWS

'1 million euros turnover per day', the journalist uncovers new details from Vis Martinaj's business: There were connections with elements of the underworld throughout Albania, profits increased due to...

'1 million euros turnover per day', the journalist uncovers new
x
BREAKING NEWS

"The Balkans more endangered than ever", Mediu makes the scary warning: We are at "war" with Iran while the government...

"The Balkans more endangered than ever", Mediu makes the scary
x
BREAKING NEWS

The disappearance of the gambling boss, the journalist discovers who is publishing the photos of Vis Martinaj

The disappearance of the gambling boss, the journalist discovers who is
x
BREAKING NEWS

Fantastic! Visa liberalization, Kosovo receives the big news from Greece

Fantastic! Visa liberalization, Kosovo receives the big news from Greece
x
BREAKING NEWS

Applications for admission to the Security Academy are open, here are the criteria to become a police officer

Applications for admission to the Security Academy are open, here are the
x
BREAKING NEWS

The murder of Pjeter Kola in Pukë, accompanied by a woman from Berat, the police's suspicions are revealed

The murder of Pjeter Kola in Pukë, accompanied by a woman from Berat, the
x

Opinion / Editorial

When former spies for 32 consecutive years prevent Albania from normalizing

When former spies for 32 consecutive years prevent Albania from normalizing

The history of this masquerade began when the last communist leader Ramiz Alia, seeing the fall of the Berlin wall on November 9, 1989 and the shooting of Ceausescu on December 22, 1989, seriously and with fear in his heart realized that the communist dictatorship in Albania had practically taken bottom. the insistence of the OSCE to democratize Albania and to change the system in Albania from a dictatorship to a country with a Western democracy system. The measures he took to meet a popular revolt and a bloody revenge were in line with the Katowice declaration. These were discovered by Prof. Servet Pëllumbi, former President of the SP, a few years later for the strategy followed by Ramiz Alia to make a smooth transition from Dictatorship to Western Democracy. ``Ramiz Alia was also aware of the strategy of Katovica in '87. even, at a reception, in the presence of former president Moisiu, I asked him: "Has Gorbachev sent you a material about Katowice?", because Ramiz Alia was in a period with Gorbachev at the party school. He told me that some materials came in at the time, but nothing concrete. He denied having information about Katovica and the relevant material. But, in fact, he was fully aware and acted in accordance with that strategy. The document I am showing you is a facsimile of a skeleton of Ramiz Ali's speech to the Politburo. Professor Pëllumbit's statements about a scenario of Katovica applied in Albania by Ramiz Alia, were opposed by Fatos Nano who said that: ``they are just an attempt to take a place in history. In the show "Debat", professor Pëllumbi, through the document he discovered, showed that it was Sali Berisha and Fatos Nano who were placed at the head of the two main political parties and who led the political history after the 90s in Albania. "The caretakers who would implement this strategy were chosen by Ramiz Alia. It has been 23 years and the issue of the politically persecuted has not been resolved, nor has the issue of property. Who has been in charge of the country? 15 years of Sali Berisha and 8 years of Fatos Nano", said Servet Pëllumbi (Nano: "Katovica" a nickname of Servet Pëllumbi (forumishqiptar.com). The so-called Katovica Platform - for changing the communist system and for maintaining post-communist power with the former leaders of the communist administration, there were no specific points except the creation of new non-communist parties due to the failure of communism, the creation of glasnost, perestroika and uskorenia, and the smooth transition from communism to capitalism through democratic elections, and respect for the sovereignty of others without any military intervention. Despite the fact that Nano and Berisha denied this Platform, this shows that the Katowice Platform for soft system change was real and similar to Gorbachev's glasnost and perestroika. Ramizi Alia implemented this Platform by framing former security and former spies who were about 120,000 individuals, all with files who served the ALP selflessly for 44 consecutive years. Unfortunately, some of these files have been lost or destroyed for specific persons, and 12,000 of these files remain, 6,000 of which are stored on microfilm. In the secret files of the former Security, there are nicknames of politicians and high government officials with nicknames such as "Professor", "Engineering", "Prefabricated", "Sqepi", "Ciftelia", "Cigarja", "Designer", "Financier. Meanwhile, the "SOT" newspaper is bringing back to the reader the list of pseudonyms, some of which have been revealed: Medicina; Penicillin; The woodpecker; engineering; Farmhouse; Pantyhose; onions; Hills; The designer; The financier; Light; Fountain pen; small; Koran of Myzeqe; Alfons Ballshi; Rocket; The professor; The writer; the dragon; Cigarette; Meadow; Sniper; The proletariat; the intellectual; Beak; Dock; peony; Poplar; Prefab; Guitar; The soldier; Rooster; The hook; Milk bottle; Serbia; Cyclist; Spirit; Morning Dew; the Greek; Highlands; Tiger; Crane; Soap; Diplomacy; the poet; Urithi; Pigeon; The storm; the hedgehog; Neighbor; Commander; Vigilance; Storekeeper; Night; The wave; Overalls; The painter; Dwarf; Masovian; The shooter; Pipes; Flute; The architect; Screwdriver; Shkodran; Kosovar; Agronomy; Zootechnician; Dumb; the doctor; Cherry; Uncle; The fruit; the demon; Core; Bjeshka; Sandal; Oak; Phonogram; Chronometer; The dancer; The conductor; Partridge; Sniper; Sykuqi; The apron; Wild Mares...(They kept them at bay for 32 years and today they remembered about the security spies...dirty name games! - NewsIn).

Kjo armatë ish-spiunësh u shpërnda në katër partitë e para si fillim i pluralizmit në Shqipëri: PS, PD, PR, PPDNJ. Të gjithë kryetarët e Partive ishin drejtues komunistë dhe spiunë ose ish sigurimsa. Dikush mund të thotë se ka patur një ligj që komunisti me kartë nuk mundtë bëhej spiun. Po ashtu është, por kur ai komunist martohej ose kishte ndonjë `kleçkë` në biografi ai mund të bëhej spiun Me këtë Kontigjent Ramiz Alia shpëtoi veten dhe PPSH duke e copëtuar në katër parti dhe më vonë pas 30 vitesh janë 114 parti në Shqipëri. Çfarë ndodhi që nga 199i deri më sot/ Këta ish spiunë e ish sigurimsa drejtuan Shqipërinë në të tre pushtetet e shtetit shqiptar: në Drejtësi (që duhet të ishte e pavarur), në Parlament (Shqipëria është Republikë Parlamentare) dhe Pushteti ekzekutiv (Këshilli i Ministrave). Gjithashtu këta ish spiunë dhe shërbëtorët e tyre të shumtë të ashtuquajturit `Intelektualët katundarë` . sidomos ata nga rrethet e vogla. kapën Pushtetin e Katërt- Mediat: TV, Media e shkruara, portalet e internetit që dolën pas viteve 2000. Këta individë dhe pasuesit e tyre siç shpjegova më lart e mbajtën Shqipërinë dhe po përpiqen ta mbajnë edhe sot kur SHBA po përkrah fuqimisht një Shqipëri pa korrupsion dhe pa `non gratat` -një vend anarkik, plot shpifje, duke nxirë faqen Shqipërisë, duke përdorur çdo mjet të mundshëm madje duke politizuar çdo vdekje për të krijuar një destabilizim të saj me qëllim që të shpëtojnë veten e tyre. Këto aspekte, kushdo që ka pak inteligjencë mund të shohë sesi një mori TV, portalesh të drejtuar nga ish spiunët dhe miqtë e tyre, përpiqen të nxijnë jetën shoqërinë shqiptare, nxisin mllefe urrejtje, e plot djallëzi për të destabilizuar vendin. Rasti i fundit ish-Presidentit Meta, është flagrant. Fshehja e tij nga të qenit spiun më në fund u zbulua dhe u zbuluan edhe marrëdhëniet e tij të fshehta me non-grata Berisha. Vonesa për të nxjerrë ligjin e dekomunistizimit dhe lustracionit e kanë shkaktuar këtë problem në Shqipëri, populli dhe jeta sociale si dhe ekonomike e politike është ngërthyer në konflikte të vazhdueshme nga këta njerëz të cilët vazhdimisht përpiqen të shkaktojnë ato 5 anarkitë të cilat i përmendi Fan Noli dikur. Nëse deri në 1997 me rrëzimin e Berishës nga pushteti ky kontigjent ish spiunësh dhe ish sigurimsash u përpoqën të tregonin se kapitalizmi nuk është më i mirë se komunizmi (sipas Platformës Katovica), pas `97 me ardhjen e socialistëve në pushtet të cilët edhe ata kishin në parti drejtues ish spiunë dhe ish sigurimsa, strategjia e tyre se bashku me ish spiunët dhe ish sigurimsat e partive opozitare u përpoqën që të vononin ligjin e lustracionit dhe të dekomunistizimit (të cilin Berisha nuk e miratoi as në `93 dhe as më vonë), por edhe për tu pasuruar vetë dhe për të mbrojtur veten nga forcimi i ligjit. Largimi i Berishës (pavarësisht nga meritat dhe të metat) i dha fund formalisht hegjemonisë së Platformës Katovica në Shqipëri por duke e mbajtur peng Shqipërinë për 22 vite me radhë dhe duke i shkaktuar këtij vendi disa pasoja negative:
- Largim masiv të popullatës jashtë shtetit 1990-2013, rreth 1.4 milion shqiptarë,
- Korrupsion masiv dhe përvetësim të pronës kombëtare nga ish drejtuesit komunistë, dhe njerëzit e tyre përfshi dhe shitjet e materialeve ushtarake, të rezervave të shtetit, vjedhjen e thesarit të shtetit, në një vlerë totale prej 18-22 miliard dollarë (të vlerës së viteve 1999)
- Tranzicion i zgjatur dhe papunësi massive,
- Vonim dhe tjetërsim i pronave të individëve dhe të komuniteteve fetare në favor të pushtetarëve dhe miqve të tyre,
- Mos zbatim i ligjeve dhe mos pasje frike nga ligji duke krijuar një paradox të çuditshëm anti-ligjor kryesisht nga drejtuesit por edhe nga vetë popullata,
- Vendosje masive dhe të çrregullt popullatave të veriut dhe të jugut për në qytetet kryesor Tiranë, Durrës, duke zënë pronat e të tjerëve e duke krijuar konflikte të rënda pronësie aktualisht të pazgjidhshme,
- Krijimi i piramidave monetare të cilat shkaktuan një luftë civile në vitet 1997-1998,
- Konflikte të rënda politike ndërpartiake të cilat ende nuk kanë përfunduar për shkak se dy grupimet kryesore politike and nuk janë pastruar nga militantizmi dhe nostalgjikët e ish-komunizmit,
- Vonesën në integrimin e Shqipërisë në BE me qëllim të vazhdimit të rrëmbimit të pronave dhe të pasurive shtetërore nga një grusht njerëzish të lidhur me ish regjimin komunist (art 2022).

Marrja e pushtetit nga Rama, ashpërsoi përplasjen sepse Rama ishte me kulturë qytetare, dhe nuk kishte dosje . Kjo shkaktoi frikë dhe pështjellim, dhe të gjithë mbeturinat e ish spiunëve dhe ish sigurimsave me miqtë e tyre, u vunë kundër tij -të majtë e të djathë. Sidoqoftë përkrahja e SHBA dhe BE pengoj krijimin e një `97 të dytë, por gjendja mbetet e rrezikshme sepse akoma opozita drejtohet nga dy ish spiunë. Dhe ka njerëz që u shkojnë pas (borxhlinjtë dhe injorantët), por edhe se shumë nga mediat TV dhe e shkruar. drejtohen apo paguhen nga këta njerëz të pasuar padrejtësisht. Këtë gjendje e rëndon fakti se edhe në Mazhorancën e sotme ka plot të korruptuar, hileqarë dhe ish- sigurimsa apo ish spiunë me miqtë e tyre që po përpiqen të ruajnë statuquo-në e tyre si njerëz të `ndershëm` dhe se pasurinë e fituar padrejtësisht e kanë marrë me `djersën e ballit`. Këta janë bërë bashkë ish-spiunë dhe ish sigurimsa me miqtë e tyre janë bërë bashkë kundër Shqipërisë për të shpëtuar veten e tyre nga ndëshkimi. Sot ka shumë punë për t’u bërë dhe pa ndihmën e SHBA dhe BE, Shqipëria mund të bjerë në kaos, anarki, dhe destabilitet, pikërisht nga presioni i medias dhe i pseudo shoqërive civile të cilat janë kryekëput të financuara po nga këta njerëz. Shpresojmë që Shqipëria do t’i bëjë ballë edhe këtij sulmi diabolikish-spiunësh.