BREAKING NEWS

How the injury happened in Tirana, the police give details about the incident

How the injury happened in Tirana, the police give details about the incident
x
BREAKING NEWS

Knife wounds in Tirana, the first details emerge

Knife wounds in Tirana, the first details emerge
x
BREAKING NEWS

Andi Bushati returns to Belind Kelliçi: With the last phrase you terrified me

Andi Bushati returns to Belind Kelliçi: With the last phrase you
x
BREAKING NEWS

Andi Bushati has two words for Kelliçi and tells him the "scenario" of the campaign: I find it a tempting measure, because in front of a powerful mediaticish candidate...

Andi Bushati has two words for Kelliçi and tells him the
x
BREAKING NEWS

"He killed him with a knife, he with a pistol", says the witness of the fight with two victims in Kavaja

"He killed him with a knife, he with a pistol", says the witness of
x
BREAKING NEWS

Shooting with two dead in Kavaja, the police release details about their identities: The victims had changed their names

Shooting with two dead in Kavaja, the police release details about their
x
BREAKING NEWS

They had physically clashed days ago, new details emerge from the shooting in Kavaja, where two people lost their lives

They had physically clashed days ago, new details emerge from the shooting in
x
BREAKING NEWS

Albania is shaken/ Two dead in Kavaja, one in Elbasan and one in Mat, what is happening in the country?

Albania is shaken/ Two dead in Kavaja, one in Elbasan and one in Mat, what is
x

Opinion / Editorial

When they try to crucify you...

When they try to crucify you...

Standing in the lobby of the German heart hospital, "Roland Xhaxho", to learn about my friend's health condition, I became a slave to the words of surgeon Edvin Prifti. The family members of the newly operated patient were curious to learn in detail about the progress of the operation. Relieved by the success, the children did not hold back their joy. I don't know why in an instant, the surgeon said about a work contract in Germany.

-But why !? - expressed surprise Volteri, the son of the operated patient

- I can't stand murder...

- What if they ask you for a public apology! - Volteri asked regretfully, the doctor for whom the country needs so much...

 - This can't happen...

 - Error is human, forgiveness is divine...

 - For the one who believes in god, but not for those who kill you at night and cry during the day... Here intrigue is a problem. The worst of the evils is that those above, that they only have each other, but in order to realize their ulterior motives, they cloud our lives with all kinds of tricks, so much so that the honest slave does not know how to keep them. ... Let me talk too!: When they try to crucify the prime minister, they didn't hold me hostage at all", replied the doctor, even though he had been acquitted by SPAK, for an interception followed with so much fuss on the show investigative STOP. While the doctor was talking (we who were eyewitnesses, of that miracle that his golden hands had done, through a very difficult operation on the heart,

-It's a very murderous environment. So much trauma, it creates not only as an individual, but for the whole family as my father said to me face to face: I wish you well in Germany! Here and in my death, you will not return. I saw that the surgeon's eyes were filled with pools of tears, ready to be shed. Juli, the other boy who closely felt the great concern of the doctor, in order not to let him suffer any longer, asked us to leave him alone after five hours of surgery. We broke up. Everyone from the family who happened in that conversation, in addition to the joy, for the success of the operation, took with them the pain that this hospital would miss the doctor, who had saved over 850 lives when before for a heart operation, you had to go to him Istanbul at an unaffordable cost. Volteri and I drove a piece of road, not separating from what our ears heard. Voltaire did not want to believe it. He behaved and sputtered after a whirlwind of questions to find the killers ... Someone passed us with a cell phone, talking on Skype.

 -Ule zërin! ...

 -Pse!?- rrëmbeu Volteri.

Ambient i rënduar. Mund të filmohesh, përgjohesh. I çdo kalibri qofsh, mjafton që t'i futesh në punë, për SPAK në gjykohesh nga ordinerët  apo thjesht për t'u hedhur nëpër portale për shou , për disa klikime. Është kthyer njeriu në një mall tregu, që kushdo mund të të reklamojë, mjafton që t'i futesh sadopak në punë për interesat meskine. Një  jetë me përgjues që vrasin shpirta të pafajshëm ,si të doktor Edvin Priftit si pa të keq, vetëm e vetëm të nxijnë realitetin, për të sulmuar në çdo gjë dhe për çdo kënd... Ndaj dhe mjeku i nderuar i ngarkuar nga ky mjedis i vrazhdë për një intelektual, i ndjerë në trysni nga opinionet mbytëse të ca karaktereve paranojakë, që shesin veten për dy pare spec , pa pyetur për plagën që krijon në shoqëri, zgjedh të largohet. Është shumë madhore arsyeja që e detyron njeriun, të lerë vendin e tij. Për më tepër një mjek si Prifti,  i cili ishte mirë e bukur në Romë si mjek, me shtëpi private e gjithçka , por ja që  ndarja nga jeta e gruas, e detyroi t'i kthehej familjes, për të zbutur disi plagën e madhe të dhimbjes . Ndërsa kamerat për qëllimet e ulta të politikës , deshin të viktimizonin njeriun , që i është përkushtuar, me mish e me shpirt profesionit. Nuk e kishte keq, kur u shpreh se; -''Kjo që po ndodh me trurin e shqiptarëve, ka ndodhur këtu e gjashtin vjet të shkuar, në kohën e Skënderbeut. Do kohë të shërohet kjo plagë, sepse është krijuar një mjedis vrasës nga politikanët që, nuk e kanë për gjë të groposin meritokracinë shqiptare , për të peshkuar lehtë me njerëzit që luftojnë për bukën e gojës ''. Ndihesh i keq ardhur teksa sheh e dëgjon, se si vrasësit e trurit , si kriminelë ordinerë, për politikat e tyre të ditës , po detyrojnë intelektualët më profesionistë të marrin rrugët e botës me brengën e madhe në shpirt , e lënies së vendit të tyre  në pikë të hallit , por ja që s'kanë zgjidhje tjetër, kur politika i përdor si mish për top. S'ke ç't'i bësh ! Ajo që përbën interes për ekranet tona, janë çështjet e agjentit të FBI -së , a thua se drejtësia amerikane, pret liderët tonë për ta zgjidhur. Mbasi i kanë vënë ferrën shqetësimeve që ka vendi , ngrysen e gdhihen duke bërë spektakël, për çështje që i takojnë drejtësisë amerikanë për t'i dhënë drejtësi . Mjerë inteligjencë e populli në ç'dorë liderësh ka rënë! Në vend të luftojë , për t'ju gjendur afër dhe krijuar mjedise të përshtatshme, për të ushtruar me dinjitet profesionin e tyre, pa u përbuzur e prosvalur,  merret me lojëra pa bukë. E keqja mbi gjithë të këqijat, është se këta mëkatarë që përpiqet të kryqëzojnë mendjet e ndritura, s'bëjnë tjetër veçse kryqëzojnë një popull të tërë, sepse duke e lënë intelektualin të marri rrugët e botës, zbrazin shërbimin shëndetësor me mjekët specialist dhe do t'i detyrojnë të sëmurët të enden spitaleve të botës , për t'i bërë derman vetes, duke u detyruar të shesin dhe shtëpitë e tyre sepse nuk mund të përballen dot me kostot e larta të mjekësisë jashtë vendit ashtu siç dhe ka ndodhur deri atëhere, kur Shqipërisë i kanë munguar kirurgjisë, shkallë të larta ndërhyrjes në zemër. Ne dhe ata mjekë që i kemi me kokrra si Edvin Prifti, ia çojmë  Gjermanisë, si të mos i mjaftojnë ata qindra infermierë tanë që kanë emigruar për paga më të larta , por tani dhe ajka e mjekëve, ndihet e kryqëzuar nga ca meskinë politikanësh, për interesa të ngushta pushteti .