BREAKING NEWS

"We will put the bomb wherever you are" / The General Director of Prisons is threatened with life, the Tirana Prosecutor's Office is immediately set in motion, the heavy SMS is revealed

"We will put the bomb wherever you are" / The General Director of
x

Opinion / Editorial

Good goods, sell yourself, "skarco" parties "sell" politicians

Good goods, sell yourself, "skarco" parties "sell"

... It is not the fault of the people that even though the politicians have been advertising "scrap goods" "party" for nine months, no one intends to "buy" any of them or better to vote for them .. And yet, the closer it gets the time of the "fair" on April 25, there will be few who will go even these more as watchers than to happily "buy" any such "goods"! The people, in time, have decided which party will vote and as such it is useless for their leaders to advertise these "scrap goods" as if they are sometimes unproven or "naked". Goods that sell good goods sell themselves, people say, while "old-fashioned" goods do as much advertising as you want, no one buys them. Then, why all these expenses are made and especially at this time the fukarallëku and the pandemic that even the money goes to the river and the quarrels and fights continue (although the politicians have already lost their skin), fuel expenses are made, fines as well. What can I say ?! Shouldn't politicians watch some TV channels that give some advertisements that not only slander him when he sees and hears them, but make you run away at night with a sheet on his head, not even considering the curfew! This is how the leaders of the parties did it to "sell" the "goods" of those parties that were made just for "scrap" that, in addition to the expenses we mentioned, are also brainwashing the citizens, confusing the people with what the politicians want, that citizens, can hardly buy soap for cheese! In these conditions, although politicians are well aware of what "goods" they continue to echo to be "sold"! Even those who do not buy what they know well and what they do. They turn to fortune tellers and look at the cups. The strange thing is that the "cups" always show what they think. The "cups" of the poll type, always show what the "owners" have thought in time, that over 50% of the votes will come out. This is how they see it in a dream, this is how the "cups" prove it and this is how the political "fortune tellers" propagate it. Political opponents, according to them, will receive 0%. and will go for "scrap" or "lanfille"! Only one good word Basha said during his life that "SMI, will go for scrap"! Now he denies this because he needs the SMI to become prime minister. When he remembers the past when the current prime minister left him a "glass" in his hand wrapped in candy paper, he is furious and seeks to put "manhood" in place through the prime minister's chair, begging every man who comes forward as his job a beggar. Even President Ilir, knows very well that the party has gone for scrap, so he goes secretly through the nightclubs to gather the "sholonur" of his party as "Snow White with seven dwarfs." Recently he says: "If the SMI Party is found to be stealing the vote, it should be deleted from the face of the earth"! What made us laugh. There is no one like the SMI for vote theft. Second, as long as that party no longer exists, how will the votes be stolen? Some others who have no "news" at all what "goods" they want to sell like some Ndoka, Idrizë, Topallë, Hajdare, Hawthorn or a party labeled "New European Democracy" and many others, know that there is no "human clothing" left in their bag, but only the labels left in the bag, seek to mix it with the goods ”Of Basha, thinking that with their zero contribution, they can get a deputy for“ sevap ”from Basha, or Rama. Ever since the "arbiter" president blew the "whistle" to start the "start" nine months ago, the "savages" have started quarreling with all kinds of "weapons" given to them by "democracy" with the sole exception of not cultured way as true democrats, but as "democrats" caved in with the most ordinary words and actions that are even heavier than gun bullets. The idea of ??this head of state was not to hold free elections with European standards, but his aim was to clash the two greatest political forces to weaken as much as possible and "bleed" and in the end to win the third who was himself, but the prediction did not work. This caused the president himself to come out of the "kosomar" of the president and to come out and make propaganda for his ragged party ...

Krerët e politikës shqiptare edhe emrin e politikanit si njeri që bën premtime, që mashtron dhe është i pabesueshëm, e kanë bastarduar. Do të ishte më mirë të quhen “xhambazë” sepse kanë nëntë muaj që merren me “xhambazllëqe” dhe “matrapazllëqe”, vetëm politikanë nuk janë. Bëjnë matrapazllëqe me gjykatësit e të gjitha shkallëve e sidomos me atë të Kushtetueses. “Unë dua këtë gjykatës”, “Ky që caktoni juve si Parlament nuk plotëson kriteret”. Kërkojnë të përjetësohen në pushtet, duke zënë “miq” gjykatësit, prokurorët, bile edhe mjekët, sepse edhe këta, janë të ndarë në parti. “Ky është imi dhe ky është i juaji”! Shembullin, e jep i pari i “qoshesë” që quhet “garant i Kushtetutës”, por në fakt, bëhet “xhambazi i Kushtetutës”. Qysh tani, i kërkon atij që e “gënjente edhe kur e pyeste për orën”, të marrë Ministrinë e Brendshme. “Hane fshat hane Bagdad” thotë populli. Të mos e dijë vallë njeri se përse e kërkon këtë? Këtë e kërkon sepse e di “hakën” e vetes. Partia e tij, me të vërtetë ka shkuar për “skrap” dhe për këtë duhet ta besojë për të vërtetën që thotë ai që dikur e gënjente edhe për orën! Në këto kushte sipas tij, nëpërmjet Ministrisë së Brendshme, të mbledhë popullin përsëri si më 2 mars, këtë radhë për të bërë referendum. “Edi Rama, thotë “Komandanti” ka mbledhur tërë “llumin” e LSI-së dhe ka bërë “ajkën” e PS-së”! Dhe më tej shton: “Mos më detyroni që të thërras një 2 mars tjetër” apo “Kush të dojë të vijë e të ndeshemi në qendër të Vlorës”! Këta “llum” si Naço, Rehovica etj. mbasi kanë “llumosur” LSI-në e presidentin tani shkuan të bëjnë “ajkën” e Ramës”! “Tufa tufa po ikin hajdutët e LSI-së dhe shkojnë me Ramën thotë një LSI-st tjetër që “nuk hyn” në tufën e hajdutëve i tipit Rama, që Naços nuk i shkon as tek thoi i këmbës. Çudi si i ka mbajtur në gjirin e saj LSI-ja këta “llumra”! Apo ishin “ajkë” atëherë dhe tani që ikën, u kthyen në “llumra”? Krerët e politikës, nuk lënë gjë pa nxjerrë nga goja për kundërshtarin e tyre dhe kur vjen puna, brenda një kohe të shkurtër, hiqen sikur të mos ishin ata që kanë vjellë vrer me “kuintalë” për kundërshtarët politikë. Kemi mësuar që egërsirat e pyllit, bëjnë të njëjtën gjë. Ato grinden për të mos hyrë në zonat e influencës të njëra-tjetrës, për të mos lejuar asnjë tjetër që të bëhet pjesëtar në kërmën që kanë gjetur apo që ka zënë e në fund për të treguar se kush është më i fuqishëm nga tjetri. Politikanët shqiptarë, mbasi kanë copëtuar “kërmën” Shqipëri në njëqind e tridhjetë e shtatë “copa”për tridhjetë vite, tani luftojnë se kush të rrëmbejë “copën” më të madhe.

Njeriu, nuk lind as i ditur, as idiot, as tolerant as “egërsirë”. Rrugën e merr në jetë. E çfarë mund të bëhet tjetër njeriu kur rritet në një ambient i rrethuar nga “egërsirat”, antihumanët, llafazanët e karrieristët që duan vetëm pushtet? Por, a mund të rriten vetëm gjysmët të tillë dhe gjysma tjetër të jetë ndryshe. Të tillë, të të njëjtit kallëp, janë të gjithë, të majtë të djathtë. “Hiqe veten si pak të mençur dhe pak të zgjuar. Mendjemadhësia, na ka çmendur gjer më sot”, shkruan Mithat Frashëri. Mendjemadhësia, fodullëku dhe mburravecllëku janë disa tipare që shqiptari i ka në gjak. Kur këto shoqërohen edhe me funksionin shtetëror, bëjnë atë që të kalojnë çdo cak. Ja ç’thoshte një ish-president dhe ish-kryeministër. “Shqipëria, është sot një Zvicër në mes të detit”, “Shqipëria, është Norvegjia e Ballkanit” apo “Është kopshti i lulëzuar i Europës”, “Ekonomia shqiptare, është ekonomia e dytë në Europë, pas Gjermanisë”. Më pas një “sejmene” e tij vazhdonte: “Kur pava rrugan Fier Vlorë m’u duk vedi sikur udhtoja nëpër rrugat e Xhermanisë. Këtë, e ka ba Sali Brrisha”. Me të tilla “mysybete” politikanët e Shqipërisë, janë munduar të mbajnë pushtetin e tyre. Tallje më të madhe, nuk mund të gjesh, kur i ballafaqon po me thëniet e tyre jo më shumë se një vit më vonë. “Ekonomia shqiptare ndodhet sot në buzë të greminës. Ajo sot, është një geto në mes të Europës”! Po pse Shqipëria, nga “Zvicra në mes të detit, u kthye në një qese plastmasi në mes të hedhurinave” etj. profka të tilla? Me këtë mënyrë, egërsirat e politikës edhe mburrin vetveten edhe hedhin baltë mbi kundërshtarin edhe tallen me qytetarët. Vetëm tek Shqipëria nuk e kanë mendjen, e “hedhin e presin” sikur të ishte “lodër”! Korrupsioni bën kërdinë, hajdutët po ashtu, Shqipëria shpopullohet… E kanë marrë me seriozitetin më të madh këta farë xhambazësh të politikës vetëm atë që të shesin “mallrat skarco” për të marrë pushtet! Kjo është “kryesorja” paçka që Shqipëria, ka mbetur atje ku e la Perandoria Osmane…