BREAKING NEWS

Graduates are taken to protest in front of the Center for Educational Service, Minister Evis Kushi reacts 'flame for flame', indicates the expected decision

Graduates are taken to protest in front of the Center for Educational Service,
x
BREAKING NEWS

Important developments are expected! The Socialists convene today the extraordinary Congress at the "Air Albania" stadium, the structures are re-elected. The whole agenda is whitewashed

Important developments are expected! The Socialists convene today the
x
BREAKING NEWS

"For all those who give the SP something small," Rama comes out with a strong message for all socialists

"For all those who give the SP something small," Rama comes out with
x
BREAKING NEWS

SP convenes Congress today, storm is announced in the party and in the administration, the names with more votes towards the catapult in the government

SP convenes Congress today, storm is announced in the party and in the
x
BREAKING NEWS

Berisha's blackmail against the US to get PD, bluff to increase the bargain, Democratic MPs against his return

Berisha's blackmail against the US to get PD, bluff to increase the
x

Opinion / Editorial

Partner in the Balkans for the EU can not be corrupt political individuals!

Partner in the Balkans for the EU can not be corrupt political individuals!

-That difference between Washington and Brussels that makes us Americans!

Certainly in a way the EU would react to the fact that the Biden administration and the US are acting forcefully in the Western Balkans and that it was an even more development with Albania of that former order to the former Yugoslavia! EU spokesman Peter Stan said the EU owes its obligations to partners in the region and that sanctions are not part of current European policies in the Western Balkans. "Our commitment in the region is very strong. Talks about possible sanctions are not on the agenda. Any decision on this must be taken unanimously by all member states. At the moment, this is not being discussed when it comes to partners in the Western Balkans ", said Stano. Asked by the media in Brussels about President Biden's executive act, Stano said the EU does not comment on US administration decisions and has its own policy when it comes to partners in the Western Balkans. He said commitment to the region is one of the cornerstones of the EU agenda, and that regular talks are taking place with Western Balkan leaders on the region's problems. The initial decree was passed in 2001, as well as the criteria for introducing US sanctions, in order to address challenges such as corruption and other movements that hinder key institutions and international agreements, as announced by the White House. Biden issued a decree imposing sanctions on any person whom the Treasury Department, in consultation with the State Department, determines is “responsible or an associate, directly or indirectly involved in actions or policies that threaten peace, security, stability or territory "the integrity of any area," or countries in the Western Balkans and undermine democratic processes and institutions in the region. " All this, according to the newspaper "SOT". In fact, President Biden is making his first trip to Europe these days, and one of his "jokes was" that we will show that - the US is back! It is already clear that the attitudes of Washington and Brussels are not the same as the countries of the Western Balkans! The United States no longer wants to tolerate states and especially individuals who are on the path to democracy in these states, but not in democracy, get rich and are part of the corruption to whom the world's largest democratic country closes the door and begins the persecution over the money and assets of crime! When those conditions were imposed on the states of the former Yugoslavia, the premises to persecute corrupt individuals by the US they did not take into account the societies and why are the societies of those countries that hold such individuals! The US in this case separates the people from the corrupt one above it! The US no longer wants to lend a hand to such corrupt people in the societies of Serbia, Montenegro, Macedonia and once Croatia. Today they do not want to do this even with politically corrupt individuals and financial and economic beneficiaries of rampant corruption in these countries! The US can not consider such partners or ex-partners corrupt gangsters! Of course Brussels knows many of these gangsters clothed in power and corrupt, but it still continues with the bureaucracy, which "neither holds you back nor lets you go" and moreover when it says, we are with, and, for talks with the leaders of Western Balkans and that sanctions are not part of our talks! It is certainly a demarcation line between US and EU policies in our region! The EU is lenient with such corrupt leaders and often the (savage) society (people) of these corrupt leaders suffers, delaying and prolonging integration, while the US is already clear that with corrupt leaders and politicians it does not there can be no integration either and it must be paid by individuals and not the society that unfortunately holds them on its back to the general bend.

SHBA-të mundohen të ndihmojnë haptas popullin dhe ndëshkuar plotësisht ekonomikisht të korruptuarin sipër shpinës së tij! Sanksionet dhe për liderët e korruptuar shqiptarë janë dhe prova e qartë se SHBA-të kanë kurs tjetër shumë të fortë dhe shumë mbrojtës ndaj shoqërive në Ballkan, por gjithashtu ndëshkues ndaj individëve politikë në korrupsion! E këtë kurs e kanë sepse pikërisht këta individë pastaj bëhen lidershipe antiperëndimore, antiamerikane dhe antieuropiane dhe deri në pro ruse dhe pro kineze në politikat ekonomike të dy fuqive të mëdha lindore si Kina dhe Rusia në rajonin ballkanik! Të gjithë (shtetet ballkanike) kanë lidershipet korruptive që në rajon kanë mbajtur pushtet, duke sunduar me korrupsion dhe pasurim! Duke prishur drejtësinë dhe duke bërë gara pasurimi mes tyre në mënyrë të paskrupullt! SHBA-të, shpesh kanë paralajmëruar dhe ka plot në Serbi dhe Mal të Zi apo Maqedoni të Veriut, por nuk vinë më poshtë Shqipëria dhe Kosova! U qëllua lart në Shqipëri (nga State Department) me Sali Berishën, por ka plot, të cilët do të dalin në ditët në vazhdim si te ne dhe më larg nesh! Modelit të tillë duhet t’iu largosh pasurinë dhe arrogancën politike vendosur dhe me forcën e pasurisë! Tipa të tillë sunduan me dhunën e pushtetit të korruptuar dhe kanë bërë zullume të mëdha! Po në rastin tonë deri në organizim puçesh shteti dhe kontrabandë nafte apo korrupsion të tipit Gërdec dhe vrasje në bulevard për të mbrojtur pushtet të korruptuar! Perëndimi nuk mund të mbrojë më individë pushteti politik që i janë përkëdhelur atij dikur sepse u ka dhënë dorën dhe i duhet t’ua japë përgjithmonë! Vjen një ditë që nuk mbrohen dot më dhe me to nuk mund të flitet si partner! BE nuk mund të jetë partnere me të korruptuarit në Ballkan dhe sidomos në Shqipëri! Nuk mund të mbash partner të korruptuarit dhe të ndëshkosh popullin e tyre me vonesa integruese sikundër tashmë është bërë lajtmotiv! Bëjnë sikur nuk i shikojnë në BE arrogancën e lidershipeve, të cilët janë partner në bisedime me to! Nuk iu shikojnë dot luksin ku jetojnë, i cili është sigurisht pjesa e qartë e qenies plotësisht në korrupsion! Po kështu dhe plotësisht e qartë në Shqipëri! Amerikanët nuk duan të pajtohen me këtë gjendje, që rrezikon demokracinë dhe marrëdhëniet e ndërtuara mbi bazën e saj me vendet e Ballkanit dhe me Shqipërinë! Sepse amerikanët kanë në bazë të koncepteve të tyre fjalët e njeriut që iu eksportoi mendimet e qarta në demokraci ose “fajtori” në revolucionin francez që thotë: Luksi është efekti i pasurisë, ose e bën atë të domosdoshme; ai korrupton të pasurit dhe të varfrit së bashku, njëri me zotërim, tjetri me lakmi. Po pra pikërisht kështu thotë, Jean-Jacques Rousseau! Kështu është sot e kësaj dite dhe në bazë të këtij luksi dhe kësaj arrogance dhe kësaj lakmie poshtë, mund të kapesh për të nxjerrë dhe të korruptuarit që nuk mund të kesh kurrë partner dhe pse mund të kenë mandat politik apo nga politika! Gangsterët e korrupsionit dhe të korruptuarit politik, janë për burg, për t’iu marrë pasurinë dhe kthyer atë në shërbim të atyre që iu është grabitur. Në këtë rast, si unë dhe shumë si unë, jemi me politikat që luftojnë korrupsionin me forcë dhe me ligj, për të mbrojtur demokracinë dhe lirinë, por dhe shtetin ligjor!