BREAKING NEWS

The European Parliament "freezes" the negotiations with Serbia in the EU, the document from Strasbourg that is causing "earthquakes" in the Balkans, the strong condition that endangers Albania's membership is disclosed

The European Parliament "freezes" the negotiations with Serbia in the
x
BREAKING NEWS

Great loss/ Lindita Nikolla gives the sad news: The tireless teacher and director and model, member of the Tirana Municipality council, has passed away at the age of 35.

Great loss/ Lindita Nikolla gives the sad news: The tireless teacher and
x
BREAKING NEWS

Dosja Meta, the director of the Dossier Authority reveals new details: We ourselves did not investigate, but...

Dosja Meta, the director of the Dossier Authority reveals new details: We
x
BREAKING NEWS

Genta Sula reveals how the former State Security's "hot files" disappeared

Genta Sula reveals how the former State Security's "hot files"
x
BREAKING NEWS

The shocking statement of the head of the Dossier Authorities: 78 personalities were former employees of Sigurimi, they are still working

The shocking statement of the head of the Dossier Authorities: 78 personalities
x
BREAKING NEWS

"It's been years since there is no left or right in Albania", Lorenc Vangjeli makes a strong statement: We have an opposition that looks at its success while waiting for the failure of the position, there is no greater stupidity than...

"It's been years since there is no left or right in Albania",
x
BREAKING NEWS

Relations with DP, Yuri Kim: I meet Alibeaj in the capacity of a chairman of the Democratic Party! Here's what he says about Berisha

Relations with DP, Yuri Kim: I meet Alibeaj in the capacity of a chairman of the
x
BREAKING NEWS

Ambassador Yuri Kim's strong warning: Albania's EU membership is endangered by the introduction of...

Ambassador Yuri Kim's strong warning: Albania's EU membership is
x

Opinion / Editorial

The old woman, the old man and the telephone

The old woman, the old man and the telephone

Some endure a lot, some do not endure! But there is also someone who does not endure at all and goes and orders the lunch of death ... I am starting it with "ca" because there are many who have fled from the land where they were born and there are few left. And that part of the population has fled "that gives life and liveliness to the homeland and new blood to the Party!" This sentence was said by Enver Hoxha in the 65s of the last century when those who won the war were aging and boasting more than the youth of the time who had to take the reins. And history gave him the right. But now there is no homeland, no party. Homeland - say the rulers, greyhounds, villains, foreign tourists, etc., and not a few of our uneducated young people, is where the money and pleasure is! So there is no homeland here, but in America! Although there 'global man' there

            And the elders left here in our ancient land, endure loneliness, anxiety, old age and the days and nights they buy with money. The old man, the old woman and the telephone - this is the trinomial of our population that rules these years full of crisis fog and war fumes. These three endure, even endure a lot! third with daily battery charge.

            There are effectively no more parties! There are 94 registered parties (read: groups of bandits with an intriguing label equipped with tritol, drugs, weapons, euros, masks; groups lied to for a loaf of bread; street groups, all of them also equipped with a half membership)! We have many individuals who carry with them five to seven party cards! Of those parties that receive money from the sweat of those who are very patient, there are about ten. But in reality the two are the largest groups with many kinds of members, living and dead, that have nothing to do with the word party as the dictionary has it. now twenty years on horseback passed, that their feet hang down, and their heads are burdened with pockets.

            The leaders of the levels from the team to the government and the presidency, especially the deputies, have become unbearable in these thirty years. They have neither knowledge nor faith. They speak on behalf of the people, when the people are almost exclusively the elders! When they have not gone even once to the 'people' to see where they are and no longer to listen to them or further, to solve their problems !? These days we saw a deputy who goes to the plenary meeting hall with a basket of food, (!?) That reminds us of the lobster basket of Albanian parliamentary history !?

            Ata po shesin, plakun, plakën dhe telefonin tok me truallin e tyre, vatanin  e të gjithë shqiptarëve, dhe  të duruarit nuk bzajmë.Ata, bosat,pasanikët e majmur nga tenderat, mashtrimet, falsifikimet, konçesionet, po  ua nxjerrin edhe pikën e fundit të gjakut njerëzve të punës, njerëzve të  arës e të  punishtes, çobanit të dhive dhe rojës së   firmës, prostitutës dhe kamerjeres,  taksixhiut dhe  policit privat, vetëm e vetëm që norma e tyre e fitimit të mos preket e të mos ulet aspak.Kështu është modeli amerikan i demokracisë dhe i drejtësisë.

            Lufta bëhet në Ukrainë, por është atdheu  ynë ai që " i është bërë nafta" nga kryetari i qeverisë, duke krijuar një  lloj vegle fantazmë "për transparencë" çmimesh!Lexo: nafta e Shqipërisë është shitur prej kohësh në Spanjë dhe makinat tona  përdorin naftën e riblerë  me çmimin më të madh në Ballkan apo naftën e importuar nga dikush tjetër! Kur të gjithë e dimë se Shqipëria noton në ujë e në naftë!Dhe çmimi i bukës është rritur,ndërkohë që  madhësia e saj është zvogëluar, cilësia  e miellit është   ajo për kafshë; e tërë kjo sepse "është rritur çmimi i naftës", deklarojnë qeveritarët tanë.

            Ka nga  ata ca që kanë mbetur dhe  u lëpihen e fërkohen mbas  qeveritarëve, që marrin ndonjë kockë, nuk flasin. Vetëm durojnë! Çmimet  e ushqimeve për shqiptarët që jetojnë këtu në atdhe, që e blejnë vdekjen për ditë duke jetuar me hallet e botës, nuk kanë qenë kurrë ndonjëherë më të larta se sa tani, në vitin 2022. Dhe kryetari i qeverisë kërkon "Ballkan të hapur"!? Le pastaj gënjeshtrat, shpifjet, broçkullat e medias elektronike, dhe asaj së shkruar që nuk kanë anë e fund!Nuk durohen!

            Si mundet që të durohen  140 llokoterë me kollaro e  femra të veshura trendi, me rrogë mbi dy milion lek në muaj, që hyjnë e dalin në ndërtesën e parlamentit tonë, që bëjnë llogje,që shahen e grihen me njeri-tjetrin, që ngrehin e çkrehin komisione, dhe ... punë hiç!Janë shumë të qarta se çfarë duhet të bëjë qeveria: të krijojë kushte për prodhim bujqësor e blegtoral shqiptar,të nisë prodhim të vogël industrial dhe pastaj me të tjerat si turizmi, "hipizmi, alpinizmi," etj.etj.Të shkurtohet  parlamenti nga 140 në 70 dhe të rriten shpenzimet  për fshatin, kulturën,arsimin, shëndetësinë, pensionistët dhe veçanërisht kompanitë e bizneset   prodhuese.

Ato që nuk durohen janë të pasosura, ndaj në një mëngjes, para ca ditësh në një restorant,  i cili merret edhe me dreka e darka  të ndryshme familjare, pranë  ish-stacionit të trenit  ndodhi një ngjarje shqiptare tepër e rrallë. Plaka shkoi aty dhe takoi menaxherin e lokalit duke bërë porosinë: të lutem, sot  në orën 17.00 do të shtrosh drekën e vdekjes së tim shoqi për 43 vetë. Dhe nxorri telefonin, pjesëtarin e tretë të familjes, nga ku do të fliste me të birin në Angli që të bënte pagesën... Menaxheri, me qetësi e pyet plakën: "Kur ka vdekur i ndjeri? Kur dhe ku do të bëhet varrimi? ..." Plaka ia ktheu: akoma nuk ka vdekur por do të vdesë sot në orën 11.00 sepse i kam dhënë ilaçin  që duhet...  Burri organizator i restorantit, përsëri qetazi  ia ktheu: "Mos u bëj merak për drekën,zonjë; e ke gati kur të dusah ti, por pasi ai të ketë vdekur ..."