BREAKING NEWS

Here's how Nobel laureate Montagnier is blowing up the Big Farm and shedding light on criminal acts with covid 19

Here's how Nobel laureate Montagnier is blowing up the Big Farm and
x

Opinion / Editorial

Albanian politicians and the National Union

Albanian politicians and the National Union

Another thing is the Albanian people and Albania and another thing has been shown, worked and acted the policies and politicians of Albania for 100 years and the politicians of Kosovo after the Declaration of Independence. Politics and politicians in Albania, they were more interested in personal interest, nepotiko-tribal akrabaja, ie nepotism, provincialism, selfishness and thirst for power and for personal benefits and interests and very little interest in the people, the state and the development and consolidation of Albania and still much less interest in their compatriots in the ethnic lands outside Albania and the politics of Tirana had never sought and still does not seek today the unification of Albanian lands and has not waged a war to take Kosovo. other territories under the former Yugoslavia, Serbia and Greece. But another thing is the Albanian state, the Albanian people and Albania, where Albania as a state has had and has the great vital role of all Albanians, where Albania and Tirana have been and are the political, diplomatic, academic and national epicenters for all Albanians. Albanian politicians only speculate with national, patriotic rhetoric and for national unity simply and only for personal interests of the government and this especially during the election campaigns. This is almost always the policy of Tirana. But also the politicians and leaders of political parties in Kosovo, those of those political parties who have misgoverned Kosovo for 20 years and which is now known as the establishment or the old politics in Kosovo, they have appeared with patriotic rhetoric, they needed political photos and frequent visits to Albania and especially receiving decorations and praise from the Tirana media, but especially from the government, the Presidency and the local government in Albania to self-advertise and present them as points political trophy of the Kosovar public enough to get their vote, because then the rulers, deputies and statesmen of Kosovo forget patriotism and "love" Albania for beach vacations and tourist recreation, or for any land to build villas luxury for their families. Those politicians who in Kosovo remember during the election campaign to hold a referendum for the National Union, should not "hurry" and pretend to be great patriots, but should count and think well, what is the opinion of those countries from which the Independence and statehood of Kosovo came, so to measure well whether it can be done and how the National Union will be done without the decisive approval and support of the United States. These politicians who want to receive the flag of "patriot" must first build the modern rule of law in Kosovo, fight crime, theft, corruption and consolidate the state of Kosovo, integrate and join Kosovo in the EU, UN and other organizations. other international. And not after they have failed come and be remembered as patriots of the National Union. Currently, these are emergencies and vital necessities for Kosovo today: the construction and functioning of the state, law, justice, democracy, Albanian-Albanian integration in all fields and economic, trade, customs, business, legal, cultural, academic, educational, health, diplomatic and political, which pave the way for the development and consolidation of the state and independence of Kosovo, its internal and external integration, strengthening the authority, reciprocity and international prestige of Kosovo and gradually National Union; these objectives which have been promised and promoted by Vetëvendosje and Albin Kurti. So these other patriots have given evidence that they have failed in these aspects. One should not speculate with the aspiration of the National Union as for personal and partisan interests, current and electoral. It is the state of Albania that must first ask Kosovo to join Albania, as Kosovo is part of it. Albanians have fought and sacrificed for a united Albania,

Rëndësia jetike e Shqipërisë për Kosovën

Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë më 28 Nëntor 1912 është ngjarja më e madhe kombëtare e shqiptarëve, e cila mundësoi krijimin e shtetit shqiptar të Shqipërisë. Pavarësisht se shteti shqiptar i Shqipërisë, jashtë tij mbetën gjysma e trojeve dhe popullsisë shqiptare, Shqipëria gjatë 100 viteve shtet pati rëndësinë dhe rolin jetik në mbështetje të Kosovës, popullit shqiptar të saj si dhe në trojet e tjera shqiptare që mbetën jashtë Shqipërisë. Shtetin e Shqipërisë e shikonin me besim dhe Shqipëria ishte shpresë dhe frymëzim për qëndresën dhe rezistencën kombëtare të shqiptarëve të Kosovës. Armiqtë e shqiptarëve, Greqia e Serbia dhe aleanca sllavo-ortodokse dhe qarqe europiane agjenturore të tyre, duke e ditur rëndësinë dhe rolin jetik për mbijetesë kombëtare të shqiptarëve në trojet e tyre etnike në Kosovë gjithmonë kanë punuar në maksimum dhe kanë pasur si synim asgjësimin edhe të shtetit shqiptar të Shqipërisë. Ata kanë përdorur të gjitha metodat agjenturore, fetaro-shtetërore, shoviniste, mjete e metoda diversionizmi, ushtarake e financiare për ta fshirë dhe zhdukur Shqipërinë si shtet, apo edhe për ta mbajtur Shqipërinë në paqëndrueshmëri politike, të dobët politikisht, ekonomikisht dhe të pazhvilluar si dhe kanë lobuar fuqishëm në përpjekjet antishqiptare të tyre që Shqipëria të mos kishte miq dhe aleatë ndërkombëtarë. Dhe deri diku armiqtë e Shqipërisë ia kanë arritur qëllimit të tyre, pasi Shqipëria mbeti e fundit në Europë në rrugën e zhvillimit, progresit, demokracisë dhe të forcimit si shtet dhe në atë të integrimit europian. Kjo ka bërë të mundur që politika e Tiranës duke patur gjithmonë probleme ndër vete, politika e Shqipërisë nuk ka mundur që ta luajë rolin e duhur në mbështetje të Kosovës. Por pavarësisht kësaj, ekzistenca e shtetit shqiptar të Shqipërisë ka rëndësinë dhe rolin e madh jetik kombëtar për Kosovën, pasi Shqipëria si shtet ishte prapavijë mbrojtjeje dhe mbështetëse për Kosovën; Kosova kishte Shqipërinë si përkrahëse dhe mbrojtëse në institucionet ndërkombëtare, në Europë dhe në Botë; Shqipëria ishte frymëzim dhe inkurajim për qëndresën shqiptare në Kosovë dhe për mbrojtjen e lirive e të drejtave njerëzore e kombëtare të tyre. Shqiptarët e Kosovës krenoheshin me shtetin amë dhe serbët e grekët frikësoheshin dhe ia kishin gjithmonë frikën Shqipërisë dhe prandaj ata asnjëherë nuk hoqën dorë për ta destabilizuar dhe copëtuar Shqipërinë. Shqipëria ka rëndësinë dhe rolin jetik për Kosovën dhe ky rol u tregua edhe gjatë luftës së Kosovës së vitit 1999, ku Shqipëria pavarësisht se ajo ishte vetë në krizë, mundësoi dhe priti rreth 800 mijë shqiptarë të Kosovës të dëbuar nga regjimi kriminal dhe gjenocidist serb, si dhe nëpërmjet Shqipërisë u bë e mundur që edhe nga diaspora të vinin me mijëra vullnetarë të UÇK-së që shkonin në luftë për çlirimin e Kosovës. Edhe tani që Kosova ka shtetin e saj, marrëdhëniet e Kosovës me Shqipërinë për Kosovën janë parësore dhe jetike, pasi Shqipëria ka potenciale të mëdha ekonomike, energjitike hidrokarburore, ujore, pasurore, si dhe strategjike pasi ka dalje të gjerë në Adriatik gjë e cila për Kosovën e vogël dhe të varfër kanë rëndësi jetike. Pra Shqipëria ka rëndësi dhe rol jetik për Kosovën pasi Kosova është e rrethuar gjeografikisht nga anët e tjera me shtete sllave. Prandaj është me rëndësi që Kosova duhet t’i bashkangjitet dhe t’i bashkohet Shqipërisë se vetëm kështu është e mira më e madhe dhe ajo jetike për të dhe për të gjithë shqiptarët. Pa marrdhënie të fuqishme, të forta dhe vëllazërore të Kosovës me Shqipërinë dhe pa bashkimin e saj në të ardhmen me Shqipërinë, Kosova do ta kishte të vështirë mbijetesën si shtet.