BREAKING NEWS

Two days before Berisha's Assembly, Yuri Kim reveals the reason for Escobar's visit to Tirana and gives a strong message

Two days before Berisha's Assembly, Yuri Kim reveals the reason for
x
BREAKING NEWS

The situation heats up, the Democrats reveal the name of the "representative" of Tom Doshi who supports Berisha, Bejko warns of an attack on the headquarters after December 11

The situation heats up, the Democrats reveal the name of the
x
BREAKING NEWS

US anti-corruption strategy unveiled, dozens of politicians risk property seizure and account freezing, Kim and Blinken warn of reprisals

US anti-corruption strategy unveiled, dozens of politicians risk property
x
BREAKING NEWS

Mimi Kodheli: Bulgaria should lift its veto and open the way for integration, Tirana will not ask for separation from Skopje, we have learned from each other's mistakes

Mimi Kodheli: Bulgaria should lift its veto and open the way for integration,
x
BREAKING NEWS

The senior US official is expected to visit Albania, the two politicians he will meet

The senior US official is expected to visit Albania, the two politicians he will
x

Opinion / Editorial

The legal, constitutional and institutional product of this political class is similar to it!

The legal, constitutional and institutional product of this political class is

It has opened a "wetting" debate in politics! Social populism wants it to become and also the "Machiavellian romanticism" of our folk-political class already for many reasons loves such a folkloric noise and "philosophical sleep-philosophical drug" in society! Learned from the initiatives from above in the dictatorship that were imposed for the personal interests of the leader or the fear that was needed in society, the latter is used to holding proposals that actually look for the "people" and are for the leadership! For decades now, this theater of populist initiatives has transcended (overlapped) laws, constitutions, and institutions with inventions made by the political class. The initiative for "vetting" is declared by some to be deceitful and by others as a useless addition when there are institutions! But we have never had independent and functional institutions. The first "property control institution" that is all for self-vetting and for imprisoning some with Adriatik Llalla before he was Chief Prosecutor. Why he was a chronic lever and clear who he should serve became the Chief Prosecutor. Destroyed the job as an auditor and also as a chief prosecutor later! So we have other institutions and inventions to fold after folding laws and institutions to make the state and its people more hahahaha ... clean! One of those of the society (civil demek when in our country and this civil society is armed with funds and political support regardless of the lady in question) civil yesterday was saying that: The initiative has a trick inside. You can not do this without ending the vetting in the judiciary, but it is not just that we have institutions like the prosecution, HIDAA, SHISH, the Court. This is devilish not only to hinder the vetting work, but also devilish with the problems that party is going through. He will defactorize Berisha and will factor himself. The PD has taken this initiative once in 2018. They claim to control themselves with a commission of 6 people, to have a veto and to be controlled or to be removed or removed by a politician. This is an open amnesty. "I am sorry that this political class will make a law to cleanse itself," Gjikondi said. She further stressed that political parties have turned the Constitution into their paranoia by introducing all kinds of articles. "The trash is right, but the Constitution has been made for a long time! Maybe Lulzim and PS, but also the embassies may like Berisha to go to the "bank of the accused" (whose crack, he deserves, but must be done legally and democratically) from this initiative and maybe it is in vain, but PD- This is how he proposed decriminalization when there are all institutions to do control and there is no need at all for self-declaration or control because they are all institutions, but they do not play the role or do the job, because they are politics as action and formation. Moreover, for some time it was formed by the party that today proposes institutions and laws on laws. And this is the problem. but the DP thus proposed decriminalization when there are all institutions to do the control and there is no need at all for self-declaration or control because they are all institutions, but do not play the role or do the job, because they are politics as action and formation . Moreover, for some time it was formed by the party that today proposes institutions and laws on laws. And this is the problem. but the DP thus proposed decriminalization when there are all institutions to do the control and there is no need at all for self-declaration or control because they are all institutions, but do not play the role or do the job, because they are politics as action and formation . Moreover, for some time it was formed by the party that today proposes institutions and laws on laws. And this is the problem.

Problemi pra është se “produkti ligjor kushtetues dhe institucional i kësaj klase politike i ngjan asaj”! Dekriminalizimi i ngjan asaj klase politike që e shpiku! Ka krijuar institucione, por nga lufta për pushtet i ka pa moral dhe parime dhe sërish nuk iu beson. Pastaj shpik një diçka tjetër që i paloset sipër dhe pastaj ndryshon diçka që dje kishte aprovuar. Tipikisht si vetë natyra e kësaj klase politike. E papërkryer, jo ligjore deri në fund, me hile brenda, cinike dhe maniake ligjesh për vete, e përkohshme dhe për më tepër jashtë Kushtetute shpesh herë! Krijuar për interesa politike të momentit dhe për t’i shërbyer jo shoqërisë, por individëve sipër partive. Dje pyeste gazetari i opinionit një sekretar partie demokratike: Di ndonjë vend që ka bërë veting politik!? Mirë se politika është groteske dhe ka nevojë për teatër të tillë në sy të shoqërisë, por dhe media groteske ka nevojë për politikë për të bërë një teatër absurd si ky. Pyetja ka përgjigje me po një pyetje që është kjo: Po ti (gazetarit) a ke parë një vend që brenda pak më shumë se dy dekadave Kushtetuta të ketë ndryshuar pa mbarim, në çdo moment, jo në një apo dy nene, por në bazën e saj dhe funksionet bazike esenciale dhe kushtetuese apo dhe ato strategjike e funksionale në mënyrë tragjike si te ne?! E kjo ndodh sepse pikërisht “produkti ligjor” i ngjan jashtëzakonisht për keq kësaj klase politike që formuar në 1990-n nga mbeturinat e diktaturës dhe organet kanceroze së mitrës së saj të sëmurë. Tani “vetingun” në politikë do ta bëjnë bashkë dhe mbase “zgjidhin” diçka përkohësisht! Sigurisht ndonjë pengesë apo gjakosje (filozofike) të përkohshme do të zgjidhin! Por Basha dhe Rama nuk janë kaq të zot të ndryshojnë as ritmin dhe as fatalitetin tonë politik me produktin ligjor si ves i mendimit grotesk, cinik, kriminal i klasës politike që nga viti 1990 e këtej. Asaj klase politike që është – njeriu ynë i ri vepra më e shkëlqyer e partisë. E sigurisht e kam fjalën për PPSH, ose mamanë biologjike dhe filozofike të PSSH dhe PDSH, por dhe të gjitha partive të tjera në Shqipëri.