BREAKING NEWS

Kosovo on alert/ The Emergency Agency gives a strong warning, here's what will happen in the next hours

Kosovo on alert/ The Emergency Agency gives a strong warning, here's what
x
BREAKING NEWS

Serious accident in Fier, the car hits the 52-year-old man to death, the first details

Serious accident in Fier, the car hits the 52-year-old man to death, the first
x
BREAKING NEWS

Injured this evening in Kuçovo, Admir Bejo urgently leaves for Tirana

Injured this evening in Kuçovo, Admir Bejo urgently leaves for Tirana
x
BREAKING NEWS

He was wounded today by gunfire in Kuçovo, who is Admir Bejo? Suspected of revenge for an attempted murder in 2007

He was wounded today by gunfire in Kuçovo, who is Admir Bejo? Suspected
x
BREAKING NEWS

The 45-year-old man is found wounded with a gunshot in Ku?ovo, what the police say

The 45-year-old man is found wounded with a gunshot in Ku?ovo, what the police
x
BREAKING NEWS

Serious/ A dead person is found in Pogradec, it is suspected that...

Serious/ A dead person is found in Pogradec, it is suspected that...
x
BREAKING NEWS

Name/ Gunshot wound in Kuçovo, new details revealed

Name/ Gunshot wound in Kuçovo, new details revealed
x
BREAKING NEWS

Shooting with firearms in Kuçovo, there are injured

Shooting with firearms in Kuçovo, there are injured
x

Opinion / Editorial

Why is the truth about the non-liberalization of visas not being told?!

Why is the truth about the non-liberalization of visas not being told?!

The hostage-taking of visa liberalization for Kosovar citizens and the successive conditionalities on the part of the international community, the EU in particular, are directly related to the Kosovo-Serbia dialogue and extremely influenced by the latter! However, the previous state leaders did not say this truth and they are not saying it either!

The reason why they don't say it is lack of courage and political blackmail

Kosovo Albanians, the biggest pro-Europeans, are unfairly penalized by the international community for hating Serbia! It is not the religious affiliation of the Albanians, nor the non-fulfillment of the criteria as trumpeted by various circles in the public opinion, but the political alliances of the settlement centers that listen to Serbia's recommendations for endless conditions towards Kosovo, until the Kosovars have no other way left. apart from giving in to the painful political compromise for giving territories to the Serbian state.

Giving 8,200 hectares of land to Montenegro in exchange for the promised liberalization of visas was the biggest and most fatal mistake of Kosovar politics, who for a little power gave up territories to neighbors (Macedonia and Montenegro) with whom we were not on terms. conflict (war) as we were and are with Serbia.

The reason why the current state leaders do not tell the bitter truth of the non-liberalization of visas should be treated as a lack of courage and political blackmail, just as the failure of the previous state leaders who accepted the wrong terminology "Peace Day" instead of the day should be treated of liberation!

The "Peace Day" between the two parties in conflict does not mean a permanent solution, but a truce between the parties, which can escalate into a new war at any moment!

The 23-year presence of international peacekeeping forces is the best indicator that confirms the above-mentioned finding.

What happened after (the) fraud?

 

 

 

In addition to the loss of over 12 hectares of land, Kosovo added even more the risk of shrinking many times larger in the north of the country, which is out of full state control after the war.

Sikurse që ikën territoret, ikën nga pushteti edhe ata që dhuruan territore, por shqiptarët e Kosovës mbeten “dele e zezë” në mes të Ballkanit të izoluar dhe getoizuar sikur të ishin jashtëtokësorë e jo si njëri nga popujt më të vjetër të civilizimit evropian.

Shqiptarët gjithnjë e më tepër me (pa) vetëdije po largohen nga traditat, kultura dhe zakonet autoktone, duke u mishëruar me tradita dhe kultura të degjeneruara. Si pasojë e nivelit të ulët edukativo arsimor dhe shkallës së lartë të zhvillimit teknologjik, shumë të rinj kanë devijuar të ardhmen e shëndoshë, duke u marr me aktivitete dhe veprimtari që e dëmtojnë shëndetin dhe rrënojnë të ardhmen e tyre, siç janë përdorimi i substancave narkotike dhe degradimi moral i shprehur në formën më të keqe me lakuriqllëk dhe shfrenim seksual. Nxënësit e shkollave të mesme dhe studentët në vend të dijes dhe librave pajisen me armë dhe lëndë narkotike! Udhërrëfyesi i ri shtatë, prolongim i getoizimit të shqiptarëve të Kosovës Paralajmërimi i një udhërrëfyes të ri shtesë për liberalizimin e vizave për Kosovën, nga komisionari i BE-së për Fqinjësi dhe Zgjerim, Oliver Várhelyi, në debatin që është zhvilluar javën e kaluar në Parlamentin Evropian është lajmi më i keq i mundshëm për Kosovën. Udhërrëfyesi i ri për liberalizim të vizave ndaj Kosovës, është një ndihmesë shtesë ndaj Serbisë dhe një grusht i rëndë ndaj Kosovës. Pas këtij paralajmërimi nga komisionari i BE-së, politikanët kosovar duhet t’i lënë anash dallimet partiake dhe pikëpamjet ideologjike në kundërshtim të kësaj ideje qëllimkeqe ndaj shtetit të Kosovës. Ky është momenti më sprovues për unitetin veprues dhe kundërshtues nga i gjithë spektri politik i Kosovës pa dallim pozitë dhe opozitë, për të ndalur me kërkesa për liberalizim të menjëhershëm të vizave për qytetarët, në të kundërtën, duhet t’u përgjigjemi me bojkot përfaqësive diplomatike në vendin tonë. Nëse nuk mund të bëjmë asgjë tjetër, të paktën, të mos bëhemi puthador i atyre që haptas po e mbështesin Serbinë në aspiratat e saj hegjemoniste dhe po na mbajnë të ngujuar si zogjtë në kafaz! Duam liri të plotë, jo të pjesshme dhe as selektive!