BREAKING NEWS

The unexpected happened at Sali Berisha's meeting in Gjirokastër: Terri of this government! Democrats turn on take the immediate decision

The unexpected happened at Sali Berisha's meeting in Gjirokastër:
x
BREAKING NEWS

The journalist makes a strong statement: the European Union has punished and penalized Serbia, here's the reason

The journalist makes a strong statement: the European Union has punished and
x
BREAKING NEWS

Cyber ??attacks on Albania, the US takes the drastic decision against Iran! The American representative makes a strong warning: If the aggression is not curbed, it will...

Cyber ??attacks on Albania, the US takes the drastic decision against Iran! The
x
BREAKING NEWS

DP submits the draft law in the Assembly: To automatically prohibit the awarding of tenders for...

DP submits the draft law in the Assembly: To automatically prohibit the awarding
x
BREAKING NEWS

COVID-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how many cases there have been in the last 24 hours

COVID-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how
x
BREAKING NEWS

Paloka makes serious accusations: Blako was released, why are Rama and Yuri Kim silent?! Here's the deal...

Paloka makes serious accusations: Blako was released, why are Rama and Yuri Kim
x
BREAKING NEWS

The strong statement of the former democratic deputy: I am ready to run for the Municipality of Tirana, the base has asked me

The strong statement of the former democratic deputy: I am ready to run for the
x
BREAKING NEWS

The market is shaken, the board drives the price of oil and gasoline into the stratosphere

The market is shaken, the board drives the price of oil and gasoline into the
x

Opinion / Editorial

Why are the socialists governing for three terms

Why are the socialists governing for three terms

All policies and political parties or coalitions in government, the fact of being in power tires, corrupts and consumes them; governments always face the scale: between what they have promised in relation to what they have realized, and as a consequence there is inevitably the change or rotation of power in democracy. Who made it possible and favors the third governing mandate of the SP. When politics and power set the example with an amorality, with a corruption and with such an extraordinary injustice and irresponsibility; and when society is paralyzed and unable to change the situation in its favor, this constitutes the most serious situation where the state, morality, law, justice and truth have fallen today. In Albania and Kosovo, the word "free" is seen and read by intellectuals, media, journalists, of opinion writers and their commentators, but what is noticed in most of them is the fact of their subjectivism, servility and corrupt partiality, who support one or the other side of politics and corrupt powers; it is easy to see and understand the media, the servile, mercenary and paid "criticisms and critics" who do not promote the new and those who should come to make the change, but reflect and advertise those who should go and from whom the country and society suffered. This dirt especially characterizes most of the media. It is a great misery but also a great disaster when the truth is visible, when justice is seen and demanded by reality, and when society does not act at the right time and as time and reality invite, then the society itself suffers for its own merit from this negligence, indifference and apathy. This question, why is Rama and SP governing for the third time has already become quite public, that is, the fact that Edi Rama has three mandates governing, or more precisely why he continues to govern despite the fact that he and his government are misgoverning with tyranny, with infidelity and corruption. Maladministration means misuse and abuse of power for personal gain, clique and clan and in favor of only one interest group around the power.

Typical misgovernance like that of Edi Rama is the fact that this government uses power and the state as private property, that is, it uses the entire corrupt system to steal the assets of the state and the Albanians as well as to rob public money; this power which behaves like an oligarchic-political interest group. And despite the fact that these are known not only publicly but also internationally, despite this, Edi Rama continues to misbehave for three terms. When the government behaves as anti-public, with corruption and against the interests of the public, it is inevitably also anti-national government.

What is the reason for this situation?

Arësyet janë disa,  dhe e para është se në Shqipëri është montuar dhe ngritur një sistem demokratik keqfunksional, i korruptuar dhe antiligjor; sistem i cili ka prekur dhe kapur jo vetëm politikën por edhe  mediat, akademinë dhe shoqërinë civile në një korrupsion pothuajse  gjithpërfshirës.

Shumë shqiptarë janë molepsur, besojnë e shkojnë të qorrollepsur dhe lehtëmashtrueshëm pas politikës dështake dhe të korruptuar, duke mos pasur fare interesim për interesin e të mirën e  përgjithshme, por duke parë me shumë shkurtpamësi interesin momental personal; shoqëri e cila antarët e saj  individualisht  joshen e mashtrohen si dhe  kënaqen me një përfitim të vogël e momental.

Fatkeqësisht është formuar një shtresë votuesish të cilët mezi presin ditën e votimit për të marrë ndonjë 50 apo 100 eurosh në këmbim të votës, dhe fatkeqësisht është vota e këtij regjimenti mercenarizmi i cili vendos se kush do të qeveris në Shqipëri.

Dhe prandaj qeveris Rama prej tre mandatesh, dhe këtë e vertetuan edhe zgjedhjet e 25 Prillit 2022 ku paraja dhe korrupsioni  e bleu votën, pushtetin dhe demokracinë.

Ky është realiteti në Shqipëri, që nëse nuk ka një monitorim të rreptë ndërkombëtar të zgjedhjeve në Shqipëri kurrë pushteti nuk kalon në opozitë dhe opozita nuk vjen në pushtet, sepse qeveria e pushteti përdor të gjitha resurset dhe burimet shtetërore,  manipulimin mediatik e publik , atë të punësimit dhe shfrytëzimit të varfërisë dhe mundësinë për të shfrytëzuar varfërinë për t’ua blerë votën shqiptarëve sic veproi qeveria Rama edhe me 25 Prill 2022.

Arsyeja tjetër pse Rama po qeveris për të tretën herë është edhe gjëndja ku ka rënë opozita shqiptare, sidomos Partia Demokratike, ku kundër saj u bë bashkë e gjithë elita e vjetër politike dështake dhe e korruptuar e tranzicionit, u bënë bashkë kundër PD-së dhe kundër  reformatorit Basha, Trekëndëshi i Bermudës: PS, “FOLTORE” dhe LSI sic e ka etiketuar shumë sakt Ish-kryetari i PD-së z. Lulzim Basha.

Pra, Rama qeveris se përkrah tij,  dhe direkt apo edhe indirekt atë po e mban në pushtet një pjesë e opozitës shqiptare, ajo e vjetra dhe e korruptuara e cila nuk do ndryshimin por vetëm interesin e vet personal.

E mbajnë Ramën  në pushtet aleanca anti-SHBA e grupit bashkuar rreth non gratës Berisha në respekt dhe si mirënjohje për favoret e përfitimet që ata kanë marrë nga ish-pushteti i Berishës.

Do të qëndrojë në pushtet Rama edhe për aq kohë sa të jetë e të ketë forcë për të manipuluar e përçarë publikun ,të djathtën dhe Partinë Demokratike ky grup foltoristësh dështakë e mashtruesish që e kanë marrë peng opozitën.

Këtë e tregoi edhe protesta e “Foltores” e 7 Korrikut 2022  anti-qeveritarizmin e kishte si maskë, pasi si qëllim dhe kauzë të   vërtetë   kishte  anti-demokracinë, antiamerikanizmin; ishte protestë  anti-Basha dhe pro e në mbrojtje të të shpallurit “non grata”Berishës që kërkon ta marrë dikush nga ndërkombëtarët në konsideratë si politikan, gjë e cila vetëm sa ia zgjat në fakt  jetën pushtetit të Edi Ramës.

Foltorja në emër të bashkimit të PD-së, ajo e ka përçarë atë shumë më tepër, dhe vetëm këtë foltorja ka bërë, e ka dobësuar opozitën politike.

PD-ja ishte shumë e fortë me 25 Prill 2022, pavarësisht se kundër saj dhe Bashës ishin tërë politika e vjetër, edhe ajo që sot njihet si partia e foltores.

If Albanians want change, the fight against corruption and the removal of Edi Rama, they should join and support the alternative of the new DP political elite, the one that has American support.