BREAKING NEWS

"I was 10 meters away when we heard the incident..."/ Neutralized the aggressor who hit Berisha, Erzen Breçani recounts the moment of the intervention: Suspicious movements were caught in the yard of the DP before the protest, but...

"I was 10 meters away when we heard the incident..."/ Neutralized the
x
BREAKING NEWS

The attack on Berisha, Flamur Noka reveals the behind-the-scenes: I have reliable information that shows that...

The attack on Berisha, Flamur Noka reveals the behind-the-scenes: I have
x
BREAKING NEWS

"We risk going to civil war", Jozefina Topalli makes a strong warning: I hope we reflect, as...

"We risk going to civil war", Jozefina Topalli makes a strong warning:
x
BREAKING NEWS

"Infiltrated Gerti Shehu"/ The strong statement of the DP deputy: This is why the prosecution has issued an informal document

"Infiltrated Gerti Shehu"/ The strong statement of the DP deputy: This
x
BREAKING NEWS

Violence against Berisha/ Klodiana Lala discloses shocking details: the perpetrator has a history of injury, at the time of the attack it is suspected that he had with him...

Violence against Berisha/ Klodiana Lala discloses shocking details: the
x
BREAKING NEWS

"It had to be done"/ Raped Sali Berisha, Klodiana Lala discloses strong details from the bodyguard's conversation with the author

"It had to be done"/ Raped Sali Berisha, Klodiana Lala discloses
x
BREAKING NEWS

The attack on Sali Berisha, the British Embassy reacts strongly: Violence has no place in democracy, we support...

The attack on Sali Berisha, the British Embassy reacts strongly: Violence has no
x
BREAKING NEWS

What happened? Prime Minister Mitsotakis cancels the meeting with the Greek minority in Himara

What happened? Prime Minister Mitsotakis cancels the meeting with the Greek
x

Opinion / Editorial

Reply with Mr. Mateli, this is why the mythological city with the mother temple of Dodô is not located in Dishnica of Përmet but in the Neolithic Kamnik

Reply with Mr. Mateli, this is why the mythological city with the mother temple

"Dodona is history, it is a universal value in the conception of the creation of human society, it is a geographical space where it was created and exercised its activity. "Dodona has been known since the time of the Trojan War as a shrine of great fame and continued until the 4th-5th century AD, when the shrine was turned into an episcopal center and the temple into a church," emphasizes Prof.Dr. Alqi Naqellari in gz Telegraf dt 28 12.2020 in the evaluation for the researcher Kujtim Mateli. I greet and congratulate the researcher Mateli for his willingness and service to the nation's history. The argument for Dodona in Dëshnica of Përmet on the concrete ground is also the same in Kamnik. I think that there will be a Dodonian daughter shrine in Dëshnica, Permet and others in the Dodonian area. Mother Dodona is in Kamnik with two separate ones in the conception of humanity. The four conditions - river, mountain slope, 70.68 km distance as the crow flies in the north of Ioannina, Dodona and the Hellopian plain on the borders of each other are also in Kamnik. The field of Barmash, which until recently became swampy, and the mouth of the river, which was flooded up to the gap of the gorge, border the divine Variegated Rock. Water that originates from the water is the small Izvor inside the river and the big Izvor that is covered with the waters of the river during rains. Murishte, ceramics and traces are all over the village.

Our castle dates back to 2800-2700 years BC or 10 times older than in Dëshnica in the 3rd century BC. Gjerak Karaickaj lists the fortification in Kamnik as the earliest in Albania with broken stones without connection and side faces. F. Engels quotes: "..in the times of Nivevia and Babylon until the end of the Middle Ages, stone walls were the only means of fortification in civilized nations."

Kamnik lies at the foot of the Langarica river, a tributary of the Vjosa river, which they call the stream with a bit of sarcasm or confusion. The Roman road to Constantinople passes through Langarica. The soles of the bridge over Izvori Kamnik are witnesses. The Neolithic Kamnik is rare on top of a hill with an extraordinary civilization and objects and phenomena not found in Europe.

The similarities may be coincidental. I wish the researcher for the contribution he makes to history and to accept Dodona's daughter, who does not question it at all. His drafts full of scientific data will also have for Kamnik. Dodona's daughters are the Delf oracle, the most recent one in Tomor or Dëshnica, etc. will have the mission of Dodona Pelasgian-Illyrian ex dispersing superstitions.

The mother temple was built by the local Arcadians, Pelasgians after the Trojan War. He starts in history on a Mythological Stone. The local Illyrian population, descendants of the Pelasgians, was created during the second and first millennium BC. If we accept Dodona as the mother of Dëshnica, we deny that the Pelasgians were called Illyrians at that time. It was built by matriarchal women. The period they argue for in Dishnica belongs to patriarchal relations.

Qeramikat në Kamnik janë prezente në të gjithë territorin e fshatit dhe mijra fragmente të ekspozuara apo në magazina i përkasin vetëm 200 m2 të kërkimeve arkeologjike në vitet 1968-1970. Merita e zbulimit të arkivit të lashtësisë është e banorëve të fshatit. Ata në vitin 1965. mund të mbjellin 10 rrënjë qershi dhe ta linin historinë të varrosur në tokë. Misterioze është pse u ndërprenë kërkimet dhe pse tentohet të fshihet kjo histori që nuk shkruhet në librat shkollorë.

Veglat e punës prej stralli të rrallë qelqi vullkanik provojnë jetë qysh 50.000 e 100.000 vitesh se mbi ato historianët argumentojnë gjurmët më të hershme të ekzistencës së njeriut në trojet tona. Ndërtimet e para mbi tokë provohen në Kamnik në ato 200 m2 ku u zbuluan 16 furra plot me 62 enë qeramike dhe objekte kulti që datojnë 7000-3700 vite p. Krishtit. Ato i përkasin qytetit mitologjik të perëndisë Dodonë mbasi të gjitha shprehin qartë besëtytni fetare.

Guvat e banuara brenda Shkëmbit të Larmë në majë të të cilit janë rrënojat e mekamit (faltores) provojnë që tempulli më i lashtë ka lindur në Gurrat Mitologjike. Logjika nuk e pranon që qytetërimi i jashtëzakonshëm të ketë lindur njësh me ndërtimet e para mbi tokë por nëpërmjet një procesi të gjatë mijra vjeçar transformimi që kur banonin në guva. Gjurmët pagane e kristiane gjenden në të gjithë fshatin në 10-15 km2 ku janë dhe 4 toponime kishash.

Furrat e zbuluara në Kamnik janë unikale të pa gjetura në Europë. Lisi i Mirë u ringjall por furrat nuk mund të ringjallen. Prishja e furrave nëntë mijëvjeçare është makabër. Furrat dhe Lisi do të flisnin vetë. Tre vite rresht nuk u kujtuan t’i rruanin origjinale e tu bënin një kupolë qelqi por i shkatërruan. Studiuesit kanë thurur lavde por nuk kanë bërë asgjë për Kamnikun ndaj të rinë kokëulur e të mos bëhen xhelozë për një djalë fshati që shkruan historinë e paraardhësve.

Rilindasit i kushtuan rëndësi të veçantë çështjes “akademike” të prejardhjes pellazgjike. Lidhjet e fesë me kulturën popullore shqiptare e bënë ideologji kombëtare me mitologji pagane. Samiu mendonte që populli shqiptar mund të ngrihet e të shkojë përpara njëlloj si popujt e tjerë.

Studiuesi Mateli dhe Prof. Dr. Naqellari gabojnë në kohë. Lufta e Trojës lidhet me Dodonën bija në Delf. Dëshira e mirë për tempullin mëmë të pa gjetur që është vetëm një indirekt i përplas me orakullin më të vyer të njerëzisë në Tomor. Tempulli mëmë është në majë të Shkëmbit të Larmë në Kamnik ose3-5 mijë vjet më herët se Dodonat bija në Tomor e në Dëshnicë.

Zbulimi i i qytetit të lashtë Dodonë në Kamnik i shquar për tempullin më të lashtë mbi Dhe erdhi falë trashëgimisë materiale, kulturore, shpirtërore të paraardhësve. Referimi në terrenin konkret me historianët më çoi te arkadhët jo si rrëshqitje personale por obligim i perëndisë. Trajtimi në dimensionet dhe madhështinë e saj synon që të kuptohet rrënja e besimit shpirtëror.

Pranimi i qytetit Dodonë në një nga faltoret bija hedh poshtë Herodotin për “Tempullin më i lashtë mbi Dhe”. Ai fillimisht besonte se hyjnitë e para vinin nga Egjipti, por duke kërkuar zbuloi se vinin nga barbarët (pellazgët), popullsi jo greke. Rrjedhimisht ka patur faltore dhe në Egjipt më të lashtë se Dodonat bija në Epir. Nëse do ta pranojmë Dodonën mëmë në një nga bijat e saj, qoftë edhe në Dëshnicë, tempulli më i lashtë padrejtësisht i kalon Egjiptit.

Babaj i historisë thekson se feja helene e Athinës buron nga pellazgët, nga Shenjtorja Iliro-Epirote e Dodonës dhe prej kësaj vatre tradita e shenjtërisë të Zeusit dhe ajo e mitologjisë është përhapur në drejtim të Greqisë së sotme e më gjerë (në Egjipt).. Dodona ishte qendër para henelitike, shumë më e vjetër se gjuha, perënditë dhe mitologjia greke... Rrjedhimisht me gjithë respektin që kam krijuar për Ju Dodona mëmë nuk është në Dëshnicë por një bijë e saj.

Grekët janë popullsi e ardhur nga Azia e Vogël në shek XIV-XIII p.Kr. Italikët fise etruske të zbritura nga Danubi në Gadishullin Apenin rreth dymijë vjet p.e.re. Individë që kanë harruar të lexojnë grekët e romanët i quajnë më të lashtë se ne shqiptarët. Dodona Pellazgjike-Ilire, rrënja e prejardhjes sonë ariane shqiptare dhe e besimit shpirtëror është më e lashta mbi Dhe. Ajo ka meritë në qytetërimin greko-romak.

Qytetërimi dhe feja kanë lindur në Dodonën Pellazgjike.

“Qytetaria është një e pandarë, herë ka rënë në dorë të një kombi, herë të një tjetri, nga një herë ka qën’ e vrejtur e veniturë, por kurrë s’ka qenë e shuar fare. Të parë të kanë qenë mjeshtrit e mësonjësit’ e të pastajmët, ç’do qytetari me pastajme ka paturë qënë m’e gjerë e më e plotë nga më parë, sikundrë që qytetëri e grekëvet , ish shumë më mbarë nga qytetarit e kombeve të vjetëruarë t’Azis’e t’Egjyptisë. Qytetëri e arabëvet m’e mbarë nga greket, kështu edhe qytetari e evropianëvet është m’e mbarë nga të tëra të shkuaratë” thekson Sami Frashëri.

Tereni konkret me gjurmë e të dhëna pa fund që ka në Kamnik provojnë qytetin e lashtë mitologjik të perëndisë Dodonë i shquar për tempullin më të lashtë mbi Dhe. Mekami (rrënojat e faltores) gjurmë të manastirit te Luadhet e Qytesë dhe kisha Kamnik –Dodonë janë radhë njëra pas tjetrës. Varreza të lashta, simbole mitologjike, kristiane, islame, etj, janë pa fund në Kamnik.

Dodona Pellazgjike-Ilire është vlerë universale e njerëzimit, rrënja e besimit shpirtëror. Unë besoj në teorinë e relativitetit të Ajnshtajnit, në teorinë e Darvinit, etj. Logjika e kronologjisë së ngjarjeve dhe simetrisë matematike më çoi në origjinën e besimit shpirtëror. Besoj në shkencë por dhe në Perëndi e Zot si fuqi të mbinatyrshme që na shikojnë e na rregullojnë të gjithëve.

Dodona perëndi e parë e perëndive është dhe për perënditë greke që shprehen qartë e radhë historianët e lashtë. Nëna e Madhe Dodonë është mbretëresha e shtatë trupave qiellorë. Kulti i saj është gjetur në Kamnik bashkë me terakoten që simbolizon kultin e perëndisë. Periudha që ju argumentoni për në Dëshnicë i përket kohës së Zeusit ndaj më mirëkuptoni.

Vazot kambanë që simbolizojnë dy botët janë zbuluar në Kamnik. Nëse pranojmë qytetin Dodonë në Dëshnicë të Përmetit apo në Delf e Tomor që janë Dodona bija, bie dhe detaji “Dodona është më e lashtë se gjuha, mitologjia dhe perënditë greke”. Dodona zë fill në mitologji si formë e besimit fetar të njeriut primitiv. Unë flas për një periudhë të pa eksploruar fare.

Dodona Pellazgjike-Ilire dhe tempulli mëmë Dodonë kanë ushtruar veprimtari prej matriarkatit që udhëhiqej nga gratë. Të dhënat historike e arkeologjike që kemi e ndajnë me Dodonat bija relativisht 3-5mijëvjet. Perëndia Dodonë është mbretëresha e qiejve në Matriakat e për rrjedhojë në Dëshnicë do të ketë Dodonë bijë të kohës së perëndisë Zeus.

Promovimit të Dodonës Pellazgjike-Ilire i kam mëshuar në të gjithë kuptimet historike, gjeografike, mitologjike, fetare dhe filozofike. Enciklopedia dhe shtatë kumtesat e botuara kanë ngjallur interes dhe Dodona po konceptohet e pranohet. Ngjarjet e mëdha kërkojnë lobingje të mëdha. Ju që besoni në Zot e Perëndi, Ata janë Dodona Pellazgjike-Ilire, Nëna e Madhe Dodonë.

Appreciating you for your contribution to the Albanian issue, my friend (my brother originally from Arkadh) I wish you success in your scientific research work and I hope you will understand me and have the desire to communicate at the email address [email protected] Memories said that Kamniku has was an administrative center from Mali Bardhë to Vithkuq.

Dodona occupies the deserved place under the conception of humanity, the birth of religion and civilization. It is the root of the Pelasgian lineage and the forerunner of all events of birth, transformation and development of spiritual fulfillment so it becomes a great debate where everyone wants to have theirs. Dodona does not harm any saint or sanctification, but comes out on top of them with messages of peace, tolerance and getting closer to God, away from conflicts and wars. Thank you!