BREAKING NEWS

The "crisis" of the Euro and the Dollar does not stop, learn what is happening with other foreign currencies

The "crisis" of the Euro and the Dollar does not stop, learn what is
x
BREAKING NEWS

Rudina Hajdari accepts meetings with Agron Neza, reveals what was discussed between them

Rudina Hajdari accepts meetings with Agron Neza, reveals what was discussed
x
BREAKING NEWS

The tragedy of GĂ«rdec/ The journalist raises strong doubts: Fatmir Mediu may appear as a used

The tragedy of Gërdec/ The journalist raises strong doubts: Fatmir Mediu
x
BREAKING NEWS

The turn of the weather is expected! Frost and cold "stuck" the country, find out what awaits you today

The turn of the weather is expected! Frost and cold "stuck" the
x
BREAKING NEWS

Not only the payment for luxury hotels, the luxury villa that Ahmetaj benefited from Klodian Zoto is revealed

Not only the payment for luxury hotels, the luxury villa that Ahmetaj benefited
x
BREAKING NEWS

Journalist Hoxha raises his voice: Woe to whoever goes there, hell is on earth!

Journalist Hoxha raises his voice: Woe to whoever goes there, hell is on earth!
x
BREAKING NEWS

The Incinerator Scandal/ Payments to Arben Ahmetaj by Klodian Zoto, the former prosecutor discloses strong details: Important clues...

The Incinerator Scandal/ Payments to Arben Ahmetaj by Klodian Zoto, the former
x
BREAKING NEWS

Artan Hoxha has a message for Prime Minister Rama: The internal enemy is more dangerous than the external one

Artan Hoxha has a message for Prime Minister Rama: The internal enemy is more
x

Opinion / Editorial

No protest saves Sali Berisha

No protest saves Sali Berisha

Sali Berisha feels his inevitable end, so he struggles to show himself to the internal and external opinion that he is the savior of the Democratic Party and democracy in Albania. On the day that the EU Summit will be held in Tirana, Berisha has promised that he will make a protest that will "shake" not only Edi Rama, but also the world. But even though Berisha has been cursing and cursing Edi Rama for ten years, no one counts him as a factor in politics anymore. "We will show the world with our protest - declares Berisha, that Albania is a dictatorial country and that Edi Rama is an enemy of free voting!" But who is this who wants to appear before the world as a democrat? The one who, for personal power, burned Albania twice and killed four demonstrators on January 21? Can he sell his "primaries" as the pinnacle of free vote application, when in the voting halls his lecterns are killing each other? Is it possible that the world does not know the situation in Albania, which Sali Berisha has left to tell them? The world knows very well the path that Albania is following, so it has continuously given it the right priorities. The EU opened the EU membership negotiations for our country in July of this year, during 2021 Albania took the leadership of the OSCE, while for the period 2022-2023 it was given the mandate as a temporary member of the UN Security Council. Albania, in its friendly attitude that it has maintained with Western offices, benefited from the relevant countries millions of euros as aid to eliminate the consequences of the earthquake and the pandemic during the period 2019-2021, and today it is present in all the summits, conferences and important meetings that are organized with the highest heads of state. With the protests he organizes, Berisha does not show anything new to the world, on the contrary, he ignores it with communist slogans. It does not help Albanian democracy, on the contrary, it seeks to isolate it even more from the world. Albania today is by no means isolated. Isolated is only a failed politician named Sali Berisha, who has taken hostage and a group of blind people, the product of his demagogic pulpits. Let Berisha organize speeches, "democratic" assemblies and elections with primaries, let him hold protests and curse and scream, but nothing saves him from the end that awaits him. Biles Berisha can also encourage emigrants to protest in England and the USA, which have labeled him "non grata". but the "wheel" of isolation will be tightened more. Albanians have memorized Berisha's past and are seeing his slogans and demagoguery for democracy every day. Berisha tries in vain now, in his old age, to throw roses over his criminal past. "The past never dies - says Ulliam Faulkner - it is not even the past." Berisha's protest on December 6 is not only anti-national, but also a boomerang for him. It is anti-Albanian, because it opposes a very positive case that was created for Albania, such as the meeting for two days of an EU Summit, where we have been fighting for years to join. It is anti-national, that he wants to ignore the representatives of the EU, that "they do not know the situation in Albania" and the only "savior" of democracy in this country is S. Berisha!

Protesta është antikombëtare, sepse Berisha kërkon t’i barazojë shqiptarët me veten, sikur  këta janë të izoluar si ai,  gjë që  brenda dhe jashtë vendit e njohin dhe e dinë shumë mirë se si është realiteti. Por protesta është dhe boomerang  për Berishën,  sepse ai do të zbulohet ashiqare   si destabilizues, si komunist, duke u rikujtuar  të gjithëve edhe njëherë, ‘97, Gërdecin e 21 janarin.

Berisha nëpërmjet kësaj proteste përpiqet të fitojë kredibilitet, pasi e sheh qartë fundin e tij. Ai llogarit, se është më mirë  i burgosur, se sa i dështuar me politikën e tij konfliktuale antikombëtare,  i harruar dhe i injoruar nga të gjithë.  Ndaj me malin e turpit që mban mbi shpinë, ai nuk mund të kthehet  mbrapa, por shkon me ballin lart drejt vetasgjësimit. U çuditëm, se  pak me vonesë, protestës së njoftuar nga Berisha, iu bashkua edhe Meta. Pasi priti disa ditë Meta , se mos ndërkombëtarët  do t’i afroheshin e ta këshillonin të mos angazhohej në protestë, dhe kështu ai jo vetëm do të rriste krebilitetin tashmë krejtësisht të humbur, para ambasadorëve perëndimorë, por do të konkurronte më lehtë edhe aleatin e tij Berisha.  Gjithashtu nëpërmjet  protestës së 6 dhjetorit  ndër sy të ambasadorëve,  kërkohet  t’i bëhet  edhe një herë presion gjykatës për t’i dhënë Berishës siglën e PD. Por ta dinë mirë, se të tre fuqitë më të mëdha perëndimore, janë kundër tyre,ndaj  janë të dështuar plotësisht. Muriel  James thoshte: “Dështaku rrallë herë jeton të sotmen, ai e shkatërron atë, duke u përqendruar mbi kujtimet e shkuara, ose mbi pritshmëritë e ardhshme.”