BREAKING NEWS

"There was no legal basis for dismantling the cartridges, then the order came out to.."/ The tragedy of Gërdec, the testimony of the Secretary General of the Ministry of Defense is clarified

"There was no legal basis for dismantling the cartridges, then the order
x
BREAKING NEWS

"The boss wants the order"/ Gërdec tragedy, the testimony of the ex-soldier becomes clear

"The boss wants the order"/ Gërdec tragedy, the testimony of the
x
BREAKING NEWS

The "Tropoja" file, how the Haklaj brothers were executed one after the other after the conflict with Berisha, who are the 15 officials who risk prison, here is the evidence that SPAK is investigating

The "Tropoja" file, how the Haklaj brothers were executed one after
x
BREAKING NEWS

Zylfie Haklaj speaks for the newspaper "SOT" and warns of the sinking of Sali Berisha in SPAK for the murder file in Tropoja: He has become like a rabid dog that is trying to eat every person that comes in front of him

Zylfie Haklaj speaks for the newspaper "SOT" and warns of the sinking
x
BREAKING NEWS

The scandal, this is how Rama helped Bolino to rob the properties in the former "Partizani" Complex with the same scheme he followed with Jamarbër Malltez, the charges and documents are revealed

The scandal, this is how Rama helped Bolino to rob the properties in the former
x
BREAKING NEWS

In the interceptions of "SKY ECC" well-known journalists who collaborate with crime and politicians who have ordered murders appear, a minister is about to sink, here are the sensational behind-the-scenes, says Anduena Llabani

In the interceptions of "SKY ECC" well-known journalists who
x
BREAKING NEWS

Bloc doctor Sali Berisha provokes and fiercely attacks LANÇ: Liberation Day the blackest day for Albanians, 28 thousand martyrs did not fall and there was fratricide, battles were invented and stories about partisans were fabricated

Bloc doctor Sali Berisha provokes and fiercely attacks LANÇ: Liberation
x
BREAKING NEWS

Muharrem Xhafa: This is why Sali Berisha does not accept November 29 as Liberation Day, he has aligned himself with the ballisticians and Nazi fascists, the facts disprove his claims

Muharrem Xhafa: This is why Sali Berisha does not accept November 29 as
x

Opinion / Editorial

Spartak Ngjela: Vucic's stupidity with the attack in the North and the US-EU "battle" for the Balkans

Spartak Ngjela: Vucic's stupidity with the attack in the North and the

Kosovo successfully entered a war that it won on 24.09.2023.

This will remain as a historical fact of the success of Albanianism against the Slavs

Courses...

I. The Government of Serbia, with Vucic at the helm, continues to walk a path towards defeat. Vucic cannot understand that with his actions he is revolving around the gravity of defeat.

Defeat, in war and politics, creates a great center of gravity, which the vanquished naively think they have in their favor. They revolve around the center of gravity of defeat, and seem to be advancing towards victory - and so on, until defeat sinks them completely.

This is the proven psychology of winning and losing.

By...

What is happening in the North crisis in Kosovo?

In the North of Kosovo, the Serbs, at first, surrendered power, like the fools that they are; because they wanted to create a silent anti-Albanian revolution.

This was a pathological desire of theirs, rather than a logic for victory, and now they lost the war, and today they no longer have any psychological strength to hold on, except for lies.

Because the Serbs have not understood that the psychology of their pathological desire, after two centuries led them to conquer Arberia, is now taking everything from them. And they, like the mentally ill people they are, neither understand nor want to think about this.

Meanwhile, the Albanians are in favor and that's why they are in the administrative direction of the 4 municipalities of the North of Kosovo.

Kjo fitore e shqiptarëve, do shohim se do t'i vërtisë serbët edhe më tej rrotull gravitacionit të humbjes, proces ky që shpejt do të shohim se ata do t'i çojë në një përçarje politike të nxehtë, të btenshme për të rrëzuar Aleksandër Vuçiçin.

Kjo lloj përçarje, si rregull, në historitë e vendeve tiranike, të çon deri një luftë civile.

Po në Serbi, a mund të ndodhë kjo?

Po nuk u tërhiq Vuçiç, gjendja mund të shkojë deri në përplasje armësh të dy grupeve, se serbët sot, nga çmenduria e tyre, janë edhe të armatosur.

Por...

Çfarë ka sjellë tani kjo gjendje e maisur në Beograd?

II.

E para qe duket se e ka kuptuar marrëzinë Vuçiç është BE.

Por dihet se BE është kundër interesit të Amerikës në Ballkan.

Prandaj...

Kjo duket se është arsyeja që Brukseli e drodhi dje, dhe Bashkimi Evropian doli në origjinën antishqiptare kur kërkoi dhe foli në favor të Serbisë. Por këtu nuk ka vend për fjalë se pyetja që ngrihet është kjo: kush e ka forcën në Kosovë?

Në Kosovë ushtrinë e ka USA, por edhe Kosova tregoi botërisht që ka bërë një ushtri moderne dhe shumë të fortë, me goditjen therëse që dha pardje në Banjskë

Uashingtoni e quajti terrorizëm aktin serb të Banjskës. Kurse Vuçiçi po kërkon të shpëtojë krerët e terrorit serb që janë nongrata në Amerikë si terroristë.

Tani serbët janë të kapur nga Uashingtoni: sepse është tashmë e provuar se lufta terroriste ec24 shtatorit u drejtua nga krerët nongrata, që janë shpallur të tillë në Amerikë, si terroristë të provuar. Por politika dhe goditja penale këtu do të qëndrojë, në arrestimet e këtyre, dhe në diskreditimin botëror të Serbisë.

Ndërsa ndërkaq, kemi një rritje të madhe të personalitet ndërkombëtar të Kosovës: ajo ka shpartalluar me taktikë luftarakë një detashment të madh ushtarak të Serbisë. Dhe po ndihet qartë tani se edhe ushtria e Kosovës është në një ngritje të lartë të moralit të saj në konfliktin midis Kosovës dhe Serbisë.

Pikërisht këtu do vijojë të ecë kjo çështje.

Por, nuk duhet harruar: kështu, me këtë metodë, nisi edhe politika amerikanë kundër Milosheviçit; dhe ky shkoi në Hagë e vdiq atje.

What about Vucic? The signs are that this is also heading towards The Hague, that the Americans are about to announce to the world the evidence for a marked terrorist act by Vucic and co.; because it is now proven that the Serbian terrorist gang was led by Aleksandar Vucic.

The war was an American success. It was great politics that will advance now by taking advantage of Vucic's psychological decline.

What is needed now from Kosovo and from Kurti?

ACTA NON VERBA is needed - well, there should be actions, not words.