BREAKING NEWS

"A 74-year-old man was left in prison and Tahiri was released", Klodiana Lala denounces the double standard of the courts, the former minister's lawyer openly 'threatens' her: If I were in the studio, we would talk differently

"A 74-year-old man was left in prison and Tahiri was released",
x
BREAKING NEWS

The well-known lawyer "reveals" justice with the decision against Tahir: Premature parole rarely happens, it wouldn't be news if...

The well-known lawyer "reveals" justice with the decision against
x
BREAKING NEWS

"What will happen to the MPs expelled from Basha and Alibeaj"? Bardhi talks about their 'fate' and surprises with the statement: They are not a problem of division

"What will happen to the MPs expelled from Basha and Alibeaj"? Bardhi
x
BREAKING NEWS

The release of Tahir, the ex-prosecutor 'makes cold water' for the government: Luxury decision, just ask for a minister in prison as a result of justice

The release of Tahir, the ex-prosecutor 'makes cold water' for the
x
BREAKING NEWS

"If the mother of the children...", the well-known lawyer comes out with the 'bombshell' statement: I show you the strong evidence that can put Tahiri back in jail

"If the mother of the children...", the well-known lawyer comes out
x
BREAKING NEWS

"I thought it was chocolate in the envelope", journalist Hoxha reveals the sensational behind-the-scenes from the arrest of the senior health official

"I thought it was chocolate in the envelope", journalist Hoxha reveals
x
BREAKING NEWS

The "sweet" envelope sinks the senior official, the testimony of the General Secretary of Health is revealed

The "sweet" envelope sinks the senior official, the testimony of the
x
BREAKING NEWS

Tensions in the north, the German newspaper shocks with the article: Kurti's policies, in line with Serbian plans to destabilize the region

Tensions in the north, the German newspaper shocks with the article:
x

Politike

Enemies of the USA, Berisha and Meta closely connected with Moscow, this is how the coalition of "non grata" is going to the May 14 elections with the colors of the Russian flag

Enemies of the USA, Berisha and Meta closely connected with Moscow, this is how

Former Prime Minister Sali Berisha and former President Ilir Meta have formed a coalition with the claim to enter the May 14 elections, but in fact this is all an anti-American movement where all former ministers and officials are joining. highly corrupt for fear of SPAK action. Otherwise, the coalition they have created to enter the May 14 elections can be called the coalition of "non grata". Berisha-Meta are together mainly in the war against the USA, where they are coordinated and with a clear attack strategy. Knowing that both are 'non grata' in the USA, they started the attack on our biggest partner early on, before the elections of April 25, 2021. This fight intensified after Sali Berisha was declared "non grata" by the USA. On the other hand, Ilir Meta has sensed that he will enter the US "black list" just like Sali Berisha. He knows that in the papers that DASH has, the ally that the US says that Mr. Berisha committed corruption and prevented justice from doing its job, is the name Ilir Meta. It is precisely this fear that they both have, that has made them furious and they do not stop opposing the USA. But not only that. Russian shadows surround their coalition. As much as you look carefully, the coalition of "non grata" is going to the May 14 elections with the colors of the sigla like the Russian flag.

The logo as the Russian flag

Ilir Meta and Sali Berisha have published the official slogan of their coalition "We win together" a few days ago. A total of three colors dominate the logo. Red blue and white, where the similarity with the Russian flag is clearly visible. Recently, documents are coming out that prove Berisha and Meta's connections with the Russians. Meta's wife, Monika Kryemadhi, who received money from the Russians, appeared on stage. She has a leading role in the former president's party. It was also Lulzim Basha's statement about the involvement of the Berisha family with Moscow that caused a stir in the media. Not only that, Berisha and Meta are the only Albanian politicians who have been directly accused by foreign officials of having strong ties with Russia. For Berisha, it was former FBI official Mark Rossini in 2019. "Protests are taking place in Albania led by Sali Berisha, who is under Russian influence. He and his family have lost power. If SB returns to power, Putin will take control of Kosovo and Albania. Putin wants direct access to the Adriatic ports. "Don't think about it," he declared. We also mention here the strong reaction of the former EU official, Knut Fleckentes. Berisha himself told the media that the latter had stated in a meeting that the former prime minister is a man of the Russians. "He came to Tirana, Knut, in the summer and met the civil society. 5 organizations, all 5 sponsored by Soros, and they were told not to worry that Saliu is encouraged by the Russians", said Berisha. If SB returns to power, Putin will take control of Kosovo and Albania. Putin wants direct access to the Adriatic ports. "Don't think about it," he declared. We also mention here the strong reaction of the former EU official, Knut Fleckentes. Berisha himself told the media that the latter had stated in a meeting that the former prime minister is a man of the Russians. "He came to Tirana, Knut, in the summer and met the civil society. 5 organizations, all 5 sponsored by Soros, and they were told not to worry that Saliu is encouraged by the Russians", said Berisha. If SB returns to power, Putin will take control of Kosovo and Albania. Putin wants direct access to the Adriatic ports. "Don't think about it," he declared. We also mention here the strong reaction of the former EU official, Knut Fleckentes. Berisha himself told the media that the latter had stated in a meeting that the former prime minister is a man of the Russians. "He came to Tirana, Knut, in the summer and met the civil society. 5 organizations, all 5 sponsored by Soros, and they were told not to worry that Saliu is encouraged by the Russians", said Berisha. "He came to Tirana, Knut, in the summer and met the civil society. 5 organizations, all 5 sponsored by Soros, and they were told not to worry that Saliu is encouraged by the Russians", said Berisha. "He came to Tirana, Knut, in the summer and met the civil society. 5 organizations, all 5 sponsored by Soros, and they were told not to worry that Saliu is encouraged by the Russians", said Berisha.

Akuzat për Ilir Metën

Një tjetër element është se mediat ruse kanë shkruar me qindra artikuj që mbështesin Ilir Metën. Më poshtë po rendisim disa detaje jo shumë të njohura për lidhjet e vjetra të ish-presidentit me Rusinë.  Në vitin 2002, Ilir Meta ka zhvilluar një vizitë në Moskë. Vizita është mbajtur më 11 dhjetor dhe ka zgjatur disa ditë. Meta në atë kohë mbante postin e zv/kryeministrit dhe të ministrit të Jashtëm, ndërkohë që kryeministër ishte Fatos Nano. Që pas kësaj vizite afrimiteti i Metës me rusët është rritur ndjeshëm. Gjithashtu gazeta e ka thënë kohë më parë se opozita me në krye Metën dhe Beirshën po ndjekin skenarë që i shërbejnë vendeve armike. Madje dhe ndërkombëtarët kanë deklaruar disa herë se individë të caktuar në vend, e sidomos Sali Berisha kanë lidhje me rusët. Faktet deri më tani kanë treguar se vetëm këta dy personazhe kanë patur kontakte me Rusinë. Falë ndihmës së tyre bënin lobime në SHBA. Edhe tani dyshimet janë se Meta e Berisha po ndjekin skenarë për interesat e Moskës, me qëllim që vendi të shkojë drejt mosbindjes civile. Ajo që e fakton një gjë të tillë është se sipas ekspertëve ndërkombëtarë, Rusia ka kthyer sytë nga vendet në krizë dhe me paqëndrueshmëri politike duke patur parasysh dhe situatën e luftës në Ukrainë. Sipas tyre, në shtetet Ballkanike ku ka përplasje operojnë dhe fraksionet ruse dhe rajoni ynë është i duhuri për tu shfrytëzuar si një front i dytë nga Vladimir Putini.

Most read