BREAKING NEWS

"Cyber ??attacks in Albania, Berisha breaks the strong statement and warns: Groups from Russia and Serbia are also involved, this is why Rama hides the information from the citizens

"Cyber ??attacks in Albania, Berisha breaks the strong statement and warns:
x
BREAKING NEWS

COVID-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how many new cases there have been in the last 24 hours

COVID-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how
x
BREAKING NEWS

The meeting of the National Council, the document reveals, this is how the primaries in the DP will be organized

The meeting of the National Council, the document reveals, this is how the
x
BREAKING NEWS

Scary/ Alert issued, tornado risk in Ion, map published, here's where it's expected to happen

Scary/ Alert issued, tornado risk in Ion, map published, here's where
x
BREAKING NEWS

The arrest of the trauma doctor/ "You helped me, but I will kill you with stones", Lorenc Vangjeli: Under the policemen's masks, the portrait of every ungrateful Albanian

The arrest of the trauma doctor/ "You helped me, but I will kill you with
x
BREAKING NEWS

Funds from Russia/ The PD leadership meeting is closed, here is what is expected to happen today

Funds from Russia/ The PD leadership meeting is closed, here is what is expected
x
BREAKING NEWS

"If measures are not taken, we can expect only victims", Artan Hoxha raises great concern for Shkodra: It is not only crime!

"If measures are not taken, we can expect only victims", Artan Hoxha
x
BREAKING NEWS

The investigation into the "Partizani" complex, the former head of the FA Command, ends in SPAK

The investigation into the "Partizani" complex, the former head of the
x

Politike

Deputy Bujar Leskaj lists Rama's '22 evils' and gives a strong warning

Deputy Bujar Leskaj lists Rama's '22 evils' and gives a strong

Democratic Party deputy Bujar Leskaj, through a post on his social network 'Facebook', has lined up, according to him, '22 evils in nine years of Rama's government.

Full post:

???????????? ???? ??????????????? ??????????????? ???????? ???????????????????????? ???????? ????????????????????? ????????????????????????

Twenty-two evils in nine years of the Rama sect:

1.?????????????????????????????????????????? ????????????????????? ???? ??????????????????????????? According to the 2022 Report on the drug market in EU countries, of the European Center for Monitoring Drugs and Drug Addiction, "Albania has for several years been a leading producer of herbal cannabis intended for the European market".

2. ????????????-????????. According to the International Monetary Fund and the World Bank, in Albania, public-private partnership (PPP) concession contracts not only account for over 16.5 percent of national production, the highest figure compared to GDP in all of Europe, but are prepared without considering the cost-benefit ratio and in most of them, contain risks, which the State Budget bears either all or most of them.

3. ???????????????????????? ???? ???????????????????????? ???????? ??????????????? According to the prestigious organization Transparency International and the American Department of State, which has cited it in its reports, Albania "shines" in laws prepared on the exclusive basis of the interests of a business lobby, even of a certain business or oligarch. It is enough to mention the National Theater Law, the massacre of lands under the 2020 Law, as well as the massive abuses of the Strategic Investor Law.

4. ????????????????????????????????? ???? ?????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????, ruining the perspective of the competitiveness of the national economy, by participating in the initiative "Open Balkans" of Serbian President Aleksandër Vucic.

5. ???????????????????????????????? ???? ???????????????????? ???????????? ????????????????????????, me një rënie dakord me qeverinë e vendit fqinj, për ta adresuar çështjen në një gjykatë ndërkombëtare, duke dobësuar dukshëm pozitën kombëtare në përcaktimin e ujrave të Shqipërisë sipas rregullave të mirëdefinuara të vijës bregdetare.

6. ???????????????????????????????????? ???? ???????????????????????????? ????????????????????????. Në nëntë vjet 2013-2022, borxhi publik i Shqipërisë(ai zyrtari dhe borxhi i fshehur i detyrimeve PPP dhe detyrimeve të TVSH, etj.) ka kërcyer nga 68% në 116%!

7. ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????????? ????????????????????????????. Të gjitha të dhënat zyrtare nga Ministria e Financave dhe nga ajo e Infrastrukturës flasin për kosto të rritura me herë për ndërtimin e një km rrugë. Ato kanë një diferencë të lartë në rrugët e ndërtuara me para nga Buxheti i Shtetit, në krahasim me financimet dhe hua të buta nga donatorët. Kosto mesatare e 1 km rrugë është trefishuar në nëntë vitet e fundit!

8. ???????????????????????????????? ???? ????????????????????????????????. Shpenzime në nivele mbi 650 milionë euro në vit, jo sipas 3 E-ve(Efektivitet, Efiçiencë dhe Ekonomicitet) dhe parimeve të OECD/SIGMA të administrimit të përgjegjshëm të financave publike, si dhe dëm ekonomik mbi 200 milionë euro.

9. ???????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????????? ???????????? ????????????????????????????????????. Në nëntë vitet e fundit janë larguar rreth 600 mijë vetë, ose sikur të boshatiseshin qarku i Fierit, Vlorës dhe Kukësit bashkë! 345 mijë të larguar janë të rinj të gupmoshave 19-27 vjeç. Sipas EuroBarometrit, 74.8 përqind e grupmoshave 19-27 vjeç duan të emigrojnë, ose gati tetë në dhjetë të rinj, duke mos parë asnjë mundësi për të realizuar aspiratat e tyre në atdhe.

10. ???????????????????????? ???? ???????????????? ???????????????????????????????????????? ???????? ???????????????????? ???????????? ???????? ????????????????????????????????????????????. Politikë qeveritare që lejoi dhe nxiti abuzimet masive me koncesionet në naftën shqiptare dhe me blerjet dhe shitjet skandaloze të energjisë elektrike nga KESH.

Mund të shtojmë dhe të liga të tjera. P.sh.:

11. ???????????????????????????????????? ???? ???????????????????????????????????????????????? ???????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????. Asnje nga zyrtaret e larte te sektit Rama, te akuzuar per shperdorim detyre dhe korrupsion nga institucionet e pavarura te vendit, nuk eshte larguar nga detyra. Ne te kundert, disa jane promovuar. 

12. ???????????????????????????????????????????? ???? ???????????????????????????????? ???????? ????????????????????????. Fjalori denigrues, sulmet verbale dhe tentativat per blerje te perfaqesuesve te opozites jane kthyer ne dukuri te perhershme e te zakonshme te sektit ne qeverisje, te motivuar dhe duke dhene shembullin personal ne keto sulme vete Lideri Global. 

13. ???????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????. Nuk mjaftojne vetem insinuatat dhe sulmet verbale te mediave prane qeverise. Sa here mediat e pavarura te vendit sulmojne dhe denoncojne aferat qeveritare, nga organet tatimore dhe doganore nisin kontrollet selektive dhe gjobat ndaj kompanive qe i financojne keto media.

14. ???????????????????????????????????????? ???? ???????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????? ???????????????????????? “???????? ???????????????? ????????????????????”. Përdorimi i elementëve me të kaluar kriminale dhe i grupeve kriminale gjatë fushatave zgjedhore është tashmë një dukuri e zakonshme gjatë nëntë viteve të fundit, e denoncuar dhe nga raportet e OSBE/ODHIR.

15. ???????????????????????????????? ???? ???????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????? (????????????)???????????????????????????????????? ???? ????????????????.  Rasti i fundit flagrant ishte ai i përdorimit të Autoritetit të Dosjeve në sulmin e paprecedent dhe të turpshëm ndaj ish-Presidentit të Republikës Ilir Meta.

16. ???????????????????????????????????????????? ???? ????????????????????????????????????. Realizimi i politikave fiskale inkoherente dhe bllokuese të prodhimit të brendshëm. U zerua rimbursimi i TVSH 6 përqind në blerje për fermerët dhe u vu një taksë e re 10 përqind TVSH për lëndët e para. Pragu i rimbursimit të TVSH për investimet kapitale në bujqësi (blerje makinerish, linjash prodhimi, etj.) u dhjetëfishua! Buxheti i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural për vitin 2022 ishte më i ulët se ai i vitit 2021, ndërsa mungojnë për këtë vit  investimet për kanalet vaditëse dhe kulluese nga fondet e Buxhetit të Shtetit.

17. ???????????????????????????? ???? ???????????????????????????????? ???? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????? ???????? ????????????????????????????. Rimbursimi ndaj inflacionit i 348 mijë pensionistëve kryefamiljarë, pensionistëve me pension më të vogël nga gjysma e pagës minimale dhe familjeve në nevojë me 3 mijë lekë në muaj, edhe pse një fond shumë i vogël, nuk u rinovua pas skadimit të afatit tremujor të Paketës së Rezistencës(Mjerimit) Sociale, megjithë të ardhurat rekord me shtesë mbi 440 milionë euro në buxhetin e shtetit, gjatë gjashtëmujorit të parë janar-qershor 2022.  

18.  ???????????????????????????? ???? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????? ????????????. Janë me dhjetëra biznese të rrënuara nga kontrollet selektive dhe gjobat ndaj aktivitetit të tyre, ndërkohë që bizneset “mavi”, favorite të Ramës dhe sektit të tij, nuk kontrollohen asnjëherë dhe fitojnë tendera pafund nga buxheti i Shtetit.  

19. ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????. Çdo ditë, që nga orët e para të mëngjezit, mendja e qytetarit të thjeshtë bombardohet nga mijëra mesazhe dhe statuse, si dhe qindra shkrime, intervista dhe video në faqet në internet të institucioneve qeveritare, në mediat sociale dhe në mediat tradicionale. Çdo ditë deformohet realiteti, për të sprucuar vetëm bojën rozë të pseduo-“arritjeve” të sektit.   

20. ???????????????????????????????? ???? ???????????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????? ???????? ????????????????????????????????????. Kjo formë krejtësisht e pazakontë dhe e paprecedent në Evropë, e dhënies me koncesion privatit të thesareve arkeologjike të vendit, si Parku Kombëtar i Butrintit, përbën një goditje mizore dhe shkatërruese ndaj trashëgimisë sonë kulturore, ruajtjes dhe zhvillimit të saj.

21. ???????????????????????????????????????? ???? ???????????????????????????? ????????? ???????????????????????????????? ???????? ???????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????? ???? ???????????????????????????????????????? ???????? ????????????, ???????????????????? ???????????????? ???? “????????????????????????????????????????????????????”. Ndërhyrjet në Shesh përbëjnë një goditje të rëndë të simbolit dhe vetëdijes kombëtare për vlerat tona historike.

22. ??????????????????????????? ???????? ??????????????????????????????????????? ???? ?????????????????????????????? ???????? ????????????????????????????????? ???????????? ???????????????????????? Concession procedures are being carried out through occult contracts and agreements, severely damaging the interests of the national economy and the future development opportunities of these two main gateways of the country.   

At first I started this post as a decalogue of the evils of the Rama sect, but at least 22 evils came out and there are dozens more like these. I invite every citizen to say what he thinks.