BREAKING NEWS

Spartak Ngjela drops the 'bomb', discovers what is keeping Berisha and Meta awake and shows the hard blow they will receive soon: Wait and see...

Spartak Ngjela drops the 'bomb', discovers what is keeping Berisha and
x
BREAKING NEWS

"We are in a battle with this government", Berisha makes a strong statement: A trawler owner smuggles oil, often meets with Rama

"We are in a battle with this government", Berisha makes a strong
x
BREAKING NEWS

The new academic year / University of Tirana gives the important announcement, this is when the high school starts (Document)

The new academic year / University of Tirana gives the important announcement,
x
BREAKING NEWS

Sad/ The well-known Albanian artist passes away

Sad/ The well-known Albanian artist passes away
x
BREAKING NEWS

"The good news came, it came...", Artan Hoxha publishes the photo that is circulating rapidly, reveals the unusual event he has faced

"The good news came, it came...", Artan Hoxha publishes the photo that
x
BREAKING NEWS

Good news from the infectious disease/ the Ministry of Health publishes the figures, here are how many new cases there have been in the last 24 hours

Good news from the infectious disease/ the Ministry of Health publishes the
x
BREAKING NEWS

After Zef Mazi, another member of the negotiating team with the EU is replaced (Name)

After Zef Mazi, another member of the negotiating team with the EU is replaced
x
BREAKING NEWS

Temperatures drop? What is expected to happen with the weather tomorrow?

Temperatures drop? What is expected to happen with the weather tomorrow?
x

Politike

"They will come 'terribly'" / Frrok Çupi detonates the 'bomb' for Berisha and Meta and makes the frightening warning: These have sworn!

"They will come 'terribly'" / Frrok Çupi detonates

Journalist Frrok Çupi has come out with a sharp reaction regarding the warnings for destruction and overthrow that Sali Berisha and Ilir Meta are making, the first for July 7 and the second for July 24 when the term of the President ends.

Full comment:

Are we afraid after 7 and 24?… Yes.

These have sworn that they will come 'awful'. The first comes earlier, on July 7 - but without the presence of the second. The second comes as soon as he leaves the office of the head of state, on July 24. Both are presidents of our state, although at different times: Saliu and Iliri. In between words they have informed us that they will make us all the inventory of the condition, just like they would check us for parasites. They will thread our democracy and build another one - according to them. They will appeal who was with them and who was against during the last revolution. They will check who has an American flag in a box and this man will be accused of attempting to 'assassinate the president on Mount Gropa'. They will immediately change the government by force; you have no votes - what does it matter. To exterminate the SPAK, the Court, Reform and bring back those who were. If they find any money in the drawers - OK !, they will take it 'for the revolution' in the future. And how many times have they come (go and come) these two have already brought disasters: Destruction, fire, casualties, war, robbery, fall of the state, fear…

Jesus - according to the Bible, came late because he wanted to be sure that he would win against Epios - the son of Destruction.

The real man is afraid

With all the arsenal of invasion, the sons of Destruction are coming. Why should we say that we should not be afraid?…

Këtu edhe kemi disa argumente fillestare. Nuk duhet të kemi frikë sepse këta nuk janë më ata që ishin, dhe kjo është e vërtetë.  Shqipëria e tyre nuk ekziston; është më ajo që ishte kur e dogjën dhe e morën zvarrë. Një fëmijë do të pyeste: ‘A mund t’i shembin kullat e Tiranës? Kur ishin atëherë, nuk kishin kulla. Po stadiumin e ri, a mund ta hedhin përdhè? Po aeroportet a i djegin dot? A mund ta fshijnë menjëherë gjithë bregdetin?’.

Fëmija ka arsyetimin për sigurinë, por nuk ka garanci. Askush prej nesh nuk duhet të kemi garanci kundër të keqes- ky është thelbi. Çdo kafshë përjeton frikë, ndoshta qenia njerëzore më shumë

Po këta ‘bijtë e Shkatërrimit’, pse nuk kanë frikë nga Jezusi, dmth., nga ne njerëzit?

Këtu do të jemi e do të shikojmë zulmin e tyre që në datë 7 korrik. Sigurisht, nuk do të mund shkatërrojnë asgjë nga ato që përmendi fëmija: As kullat, as urat. Por atë ditë Berisha do t’i japë shans tjetër të keqes. Do të ndotë qytetin…, kjo nuk është pak. Do të shtyhet në një të keqe që do të detyrojë Drejtësinë ta arrestojë. Ky këtë po pret, që të akuzohet ‘për ndotje dhe pisllëk’, duke fshehur akuzat për krimet e mëdha. Madje është një shans që do të burgoset para fëmijëve. Do të provokojë Amerikën dhe do t’u japë mesazh atyre të llojit të vet se ‘fitova!’. Por edhe mund të mos bëjë asgjë Drejtësia. Sepse ende në Drejtësi janë njerëzit e Saliut dhe të Ilirit. Deri më sot këta janë dy njerëz të vetëm në botë që ‘lejohen të bëjnë çdo krim’… Të paktën do të bëjnë që gjithë njerëzimi të pyesë: ‘Ku është ky SPAK!?, ku është kjo Drejtësi?’. Edhe kjo nuk është pak, sepse po zbehet besimi ndaj Drejtësisë, nëse nuk merr këta të dy. Më në fund, këta nuk kanë pse të kenë frikë, sepse nuk presin gjë më të mirë në këtë jetë.

Dilema jonë: Të kesh apo të mos kesh frikë?

Ne kemi më shumë frikë sepse e njohim fytyrën e Shkatërrimit…

Nuk mund të thuash se tani kanë të njëjtat turma me vete; por kanë të njëjtat metoda mizore të zhdukjes, grabitjes dhe bezdisë. Është hera e parë që Rrezikut ia kemi parë fytyrën më parë; hera e parë në historinë tonë. Kur erdhën në vitin 1992, askush nuk e dinte cilët ishin. Njëri nga një fshat, tjetri nga tjetri- qyteti e pranoi dhunimin. Edhe shkatërrimin e pranoi; këta kishin thënë se kanë fytyrë ‘Jezusi’ që kurrë nuk u pa. Erdhën prapë në vitin 2005, të njëjtët. Të vetmit që janë kthyer disa herë me të njëjtën fytyrë frike. Askush tjetër. Diktatura komuniste kishte ardhur vetëm një herë; dhe nuk u kthye më. Llumi Haxhiqamilist- vetëm një herë. Sulltan Hamiti- vetëm një herë. E keqja vjen vetëm një herë për popujt e qytetëruar; sepse nuk e lejojnë vetë qytetarët të kthehet. Ne kemi frikë më shumë nga vetja se nga këta të dy; sepse nuk e njohim veten, nuk njohim qytetarët tanë në krah, as politikanët tanë, as ‘gardianët’ e burgjeve që i paguajmë po ne. Edhe ‘bijtë e Shkatërrimit’ e dinë se mungon qytetaria e pastër, dhe prandaj vërtiten të na dhunojnë

A i kemi me vete ‘tanët’, apo ‘tanët’ janë edhe të atyre?!

Pyetje trishtuese… Por po flasim për frikën, për frikën që duhet ta kemi.

Sa herë është krijuar përshtypja se ‘Elitat’ e vjetëruara janë bashkë. Sa herë kemi pikasur se ‘Drejtësia është me këta, me kriminelët!’. Disa flasin për procedura. Po ‘zonja Procedura’ po të ishte e drejtë, do ta kishte burgosur Saliun të paktën ditën kur sulmoi me dhunë selinë e PD, bie fjala. Shteti do t’ia kishte kontrolluar financat, nga vijnë paratë që paguan foltoret dhe zulmet kundër qytetit. Madje edhe paratë që në datë 7 korrik do të paguajë pakistanezët për t’i ardhur pas si turmë. Siç u paguan mercenarë iranianë kundër Vlorës në vitin 1997. Sa për procedurë, Drejtësia do mund të kishte hyrë në zyrën e presidentit e do ta merrte deri në Kërrabë; ‘ku është floriri?’, do ta kishte pyetur, e ta kthente prapë aty.

But I'm afraid 'our guards' are not with us but with them. The government itself can be with them. Our fear of 'sons of Destruction' is finally in the best interest of the government. A government that does not have a people afraid of danger, that government does not have to exist. This is a fundamental fact of human nature. Without popular fear, no government could endure more than twenty-four hours. David Hume teaches us that government relies on public opinion, but public opinion itself relies on something deeper: fear!

Most read