BREAKING NEWS

A fight breaks out within the anti-American gang, Berisha "fires" Bardhi as the head of the group and calls him a mere deputy, the former General Secretary of the DP ignores the Re-establishment Assembly

A fight breaks out within the anti-American gang, Berisha "fires"
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela announces shocking news from SPAK about Sali Berisha: Here is what is hidden behind the chaos caused by the former prime minister in the Assembly

Spartak Ngjela announces shocking news from SPAK about Sali Berisha: Here is
x
BREAKING NEWS

Here is the tape where Sali Berisha was recorded, who brought about all the murders in Tropoja, how SPAK will finally "bury" the former prime minister with the investigations in the "Haklaje" file, Romeo Kara reveals the hard details

Here is the tape where Sali Berisha was recorded, who brought about all the
x
BREAKING NEWS

Meloni opens a factory in Serbia and brings Africans to Albania, the Italian Prime Minister mocks Edi Rama and caresses President Vucic

Meloni opens a factory in Serbia and brings Africans to Albania, the Italian
x
BREAKING NEWS

SPAK in the "courtyard" of Rama, this is how the prosecutors are investigating the complete file of "McGonigal" in cooperation with the FBI, from letters and information with American intelligence, to the interrogation in complete secrecy in New York

SPAK in the "courtyard" of Rama, this is how the prosecutors are
x
BREAKING NEWS

Here are the two powerful women in the SP who can take the reins of the government after the departure of Edi Rama, what is expected to happen on December 8, the socialists in anxiety

Here are the two powerful women in the SP who can take the reins of the
x
BREAKING NEWS

SPAK before the trial by fire", Sali Berisha ignores justice and continues not to implement the court's decision, the third rejection of BKH agents is expected

SPAK before the trial by fire", Sali Berisha ignores justice and continues
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta is soon arrested, the prosecutors have closed the "CEZ-DIA" file, here's what's happening inside SPAK, Romeo Kara reveals the sensational behind-the-scenes

Ilir Meta is soon arrested, the prosecutors have closed the "CEZ-DIA"
x

Politike

This is why McGonigal was forced by the prosecutors to accept the charge that implicates Rama, the investigative report requested by Judge Kotelly before the decision will serve as an indictment file to start investigations against the Albanian Prime Minister

This is why McGonigal was forced by the prosecutors to accept the charge that

Bitter news awaits Prime Minister Rama. The "McGonigal" file is expected to sink him. The fact that the former FBI agent has pleaded guilty only in the case of Rama is an alarm bell for the Albanian leader. It is learned that the judge of the case, Colleen Kollar-Kotelly, has requested a "PRESENTENCE INVESTIGATION REPORT", i.e. a preliminary report of 225 thousand dollars in the form of a bribe from the Albanian citizen Agron Neza to start a criminal investigation against the American lobbyist agreed by the Democratic Party in 2017 The investigations have proven that the citizen Neza had close ties with the citizen Dorian Ducka, former external advisor of Prime Minister Rama. The Neza-Duçka couple have held several meetings between former agent McGonigal and Prime Minister Rama, where, among other things, several oil fields in the south of the country were discussed. The latter were surprisingly given to a company with strong Russian ties, in violation of the law according to court rulings. So the reward promised to ex-agent McGonigal went beyond the $225,000 value. Clearly, in this case we are dealing with "Active corruption of foreign public servants", a criminal offense punishable by Albanian criminal legislation. This is where SPAK comes into play. American justice is preparing the file and the strongest evidence for the involvement of the Albanian leader in corruption is the very words of "McGonigal". This will be easier for SPAK special prosecutors, who only take a letter of order to the United States of America to get all the information in their hands. the promised reward for ex-agent McGonigal went beyond the value of 225 thousand dollars. Clearly, in this case we are dealing with "Active corruption of foreign public servants", a criminal offense punishable by Albanian criminal legislation. This is where SPAK comes into play. American justice is preparing the file and the strongest evidence for the involvement of the Albanian leader in corruption is the very words of "McGonigal". This will be easier for SPAK special prosecutors, who only take a letter of order to the United States of America to get all the information in their hands. the promised reward for ex-agent McGonigal went beyond the value of 225 thousand dollars. Clearly, in this case we are dealing with "Active corruption of foreign public servants", a criminal offense punishable by Albanian criminal legislation. This is where SPAK comes into play. American justice is preparing the file and the strongest evidence for the involvement of the Albanian leader in corruption is the very words of "McGonigal". This will be easier for SPAK special prosecutors, who only take a letter of order to the United States of America to get all the information in their hands. American justice is preparing the file and the strongest evidence for the involvement of the Albanian leader in corruption is the very words of "McGonigal". This will be easier for SPAK special prosecutors, who only take a letter of order to the United States of America to get all the information in their hands. American justice is preparing the file and the strongest evidence for the involvement of the Albanian leader in corruption is the very words of "McGonigal". This will be easier for SPAK special prosecutors, who only take a letter of order to the United States of America to get all the information in their hands.

This is why McGonigal was forced to plead guilty

If we look in detail at the McGonigal file, it impresses that he has only accepted the case involving Rama. According to what has been made public, federal prosecutors agreed to drop all other charges filed: two counts of falsifying records or documents, punishable by up to 20 years in prison, and six other counts of concealing material facts or giving false statements. The indictment, filed in Washington, accused McGonigal of concealing payments of $225,000. So in the meantime there is also an American pressure that may have forced McGonigal to admit guilt. Charges that could have sent him to prison for many years have been dropped.

SPAK can cause earthquakes if it starts investigations since the investigative report requested by Judge Kotelly before the decision can serve as an indictment file to start investigations against the Albanian Prime Minister. This could equally repeat Ilir Meta's scenario with lobbying in the US, for which the Special Prosecutor's Office is nearing the end of its investigations. It was precisely the order letters that SPAK sent to the Americans to get the data that the LSI dome had introduced dirty money into the game, that is, undeclared in any country for their interests in the elections.

Rama accepts meetings with McGonigal

Çdo gjë është e qepur. Dhe prokuroria më e dobët nëse kryen një hetim të thjeshtë mund të tregojë korrupsionin dhe minimin e demokracisë që ka kryer lideri shqiptar. McGonigal pranoi akuzat ku është implikuar Rama, por edhe lideri shqiptar ka pranuar të gjitha takimet me të. Rama pak muaj më parë pranoi se të gjitha takimet në Shqipëri dhe Neë York midis tij, McGonigal duke përfshirë dhe persona të tretë, janë të vërteta. “Aktakuza nuk thotë asgjë as për mua, as për qeverinë, as për shtetin shqiptar”, u shpreh Rama në Kuvend. “Ta zëmë se unë e kam përdorur FBI-në, kryeministri i një vendi milingonë në hartën e botës. Nuk ka njeri, përveç zotit të Shtëpisë së Bardhë që të ketë këtë fuqi. Flasin dhe akuzojnë ata që kur ishin në qeveri paguan miliona nga taksat e shqiptarëve për lobim në Shtetet e Bashkuara, për të na goditur ne. Në mars 2018, ka qenë një takim me meje dhe McGonigal dhe kompanisë më të madhe ligjore e auditimit, ku është krimi këtu? Rasti tjetër: Takimi bashkë me një politikan kosovar. Nuk e di kush është politikani kosovar, por unë jam takuar. Bëhet fjalë për takim. Çfarë ka këtu. Ku është krimi? Te fantazia juaj Në janar 2018, takimi në Shqipëri: Po e kam takuar, ka ardhur në Shqipëri dhe e kam takuar. Të gjitha këto kanë ndodhur. Asgjë e hatashme, asgjë e qortueshme, as ka ndodhur dhe as shkruhet në aktakuzë. Aktakuza nuk thotë asgjë as për mua, as për qeverinë, as për shtetin shqiptar”, tha Rama.

Detajet e dosjes McGonigal

Ish-zyrtari i FBI-së, Charles McGonigal pranoi të premten fajësinë se kishte marrë 225,000 dollarë nga shqiptaro-amerikani, Agron Nezaj, i cili sipas dokumentave në gjykatë, u bë informatori për hetimin e FBI-së lidhur me kontaktet dhe takimet e tij në Shqipëri. Pranimi i fajësisë u bë në gjykatën federale në Uashington, në bazë të një marrëveshjeje mes prokurorëve dhe avokatëve të zotit McGonigal. Ai pranoi fajësinë për një prej pikave të aktpadisë, atë për fshehjen e provave materiale, dhe prokurorët hoqën dorë nga tetë pikat e tjera. Zoti McGonigal pranoi të gjithë akuzat që kishin të bënin me Shqipërinë, përfshirë kontaktet me kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama dhe këshilltarin jozyrtar të kryeministrit, Dorian Duçka. I pyetur nga gjykatësja Colleen Kollar-Kotelly, nëse më 25 nëntor, ai kishte “informuar Prokurorin e Departamentit të Drejtësisë … për një hetim të mundshëm kriminal për një shtetas amerikan, që ishte regjistruar për të bërë lobizëm ‘për një parti që nuk ishte e kryeministrit Rama’, zoti McGonigal u përgjigj “Po”. Zoti McGonigal kishte marrë informacion për këtë lobist nga zoti Duçka. Në akt-padi nuk identifikohet lobuesi amerikan dhe as partia shqiptare. Por më 14 nëntor të vitit 2017, lobisti Nick Muzin, depozitoi në Departamentin e Drejtësisë, ndonëse me vonesë, dokumentet mbi aktivitetin lobues të disa muajve më parë për llogari të PD-së, i cili më pas është bërë subjekt hetimi në Shqipëri për origjinën e parave. Më 26 shkurt 2018, zyra e FBI-së në Nju Jork hap zyrtarisht hetime të përqendruar tek lobisti amerikan me kërkesën dhe nën udhëzimin e zotit McGonigal. Gjatë seancës zoti McGonigal pranoi se i kishte krijuar lidhjet dhe kontaktet në Shqipëri përmes një mikut të tij, duke iu referuar Nezës, me synimin për të përgatitur terrenin që pasi të largohej nga FBI-ja të ndiqte mundësi biznesi dhe përfitimesh në Shqipëri. Zoti McGonigal pranoi në seancë faktin që ishte takuar disa herë me Kryeministrin Edi Rama.

Most read