BREAKING NEWS

A fight breaks out within the anti-American gang, Berisha "fires" Bardhi as the head of the group and calls him a mere deputy, the former General Secretary of the DP ignores the Re-establishment Assembly

A fight breaks out within the anti-American gang, Berisha "fires"
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela announces shocking news from SPAK about Sali Berisha: Here is what is hidden behind the chaos caused by the former prime minister in the Assembly

Spartak Ngjela announces shocking news from SPAK about Sali Berisha: Here is
x
BREAKING NEWS

Here is the tape where Sali Berisha was recorded, who brought about all the murders in Tropoja, how SPAK will finally "bury" the former prime minister with the investigations in the "Haklaje" file, Romeo Kara reveals the hard details

Here is the tape where Sali Berisha was recorded, who brought about all the
x
BREAKING NEWS

Meloni opens a factory in Serbia and brings Africans to Albania, the Italian Prime Minister mocks Edi Rama and caresses President Vucic

Meloni opens a factory in Serbia and brings Africans to Albania, the Italian
x
BREAKING NEWS

SPAK in the "courtyard" of Rama, this is how the prosecutors are investigating the complete file of "McGonigal" in cooperation with the FBI, from letters and information with American intelligence, to the interrogation in complete secrecy in New York

SPAK in the "courtyard" of Rama, this is how the prosecutors are
x
BREAKING NEWS

Here are the two powerful women in the SP who can take the reins of the government after the departure of Edi Rama, what is expected to happen on December 8, the socialists in anxiety

Here are the two powerful women in the SP who can take the reins of the
x
BREAKING NEWS

SPAK before the trial by fire", Sali Berisha ignores justice and continues not to implement the court's decision, the third rejection of BKH agents is expected

SPAK before the trial by fire", Sali Berisha ignores justice and continues
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta is soon arrested, the prosecutors have closed the "CEZ-DIA" file, here's what's happening inside SPAK, Romeo Kara reveals the sensational behind-the-scenes

Ilir Meta is soon arrested, the prosecutors have closed the "CEZ-DIA"
x

Politike

The American Congress deepens the investigation into the "Rama-McGonigal" affair, this is how the scandal can cause earthquakes in Tirana and Washington, Robert Pope reveals the latest news

The American Congress deepens the investigation into the

While Prime Minister Edi Rama has been in the USA for three days, it seems that there have been developments regarding the "McGonigal" file. Former FBI agent Charles McGonigal admitted to the financial affairs and made a deal with authorities. But this has not convinced members of Congress. During a long reaction to the "SOT" newspaper, which will be published today and tomorrow, the director of the "Focus TV" television in the United States of America, at the same time the well-known journalist Robert Papa revealed that the Judiciary Committee of the House of Representatives, threatens to subpoena the heads of the FBI for a trove of information about Charles McGonigal. The FBI and the Justice Department "may be attempting to conceal the true extent of McGonigal's criminal conduct to avoid further damaging the Bureau's reputation," committee chairman Jim Jordan claimed in a letter Tuesday to FBI Director Christopher Wray. Jordan requested in February that the FBI turn over documents related to McGonigal after he was indicted in New York and Washington, but the bureau never responded, a committee spokesman told US media. But now the congressmen are demanding the discovery of the facts by asking for the file of evidence to be made available to them. Meanwhile, referring to the situation, Mr. Pope revealed that McGonigal and Rama are under investigation by American justice, as he also shows the charges against them. a spokesman for the committee told US media. But now the congressmen are demanding the discovery of the facts by asking for the file of evidence to be made available to them. Meanwhile, referring to the situation, Mr. Pope revealed that McGonigal and Rama are under investigation by American justice, as he also shows the charges against them. a spokesman for the committee told US media. But now the congressmen are demanding the discovery of the facts by asking for the file of evidence to be made available to them. Meanwhile, referring to the situation, Mr. Pope revealed that McGonigal and Rama are under investigation by American justice, as he also shows the charges against them.

Here is the full reaction of the journalist Robert Papa

Rama and McGonigal are being investigated in the US

While the Department of Justice is seeking to be soft on the FBI "worm" and its collaborators, Congress is seeking to investigate. The FBI has not responded to the February letter, calling it political and cannot allow Congress to interfere in the investigation, because without a trial and final sentence, technically McGonigal and Rama are under investigation. There are oligarchs Edvin symbiosis who say that: "The trial in Washington has nothing to do with Albania".

Details from the indictment

1. I hereby give you the indictment: January 18, 2023. The Grand Jury indicts that, at or about the times and dates set forth herein: GENERAL INDICTMENTS. At all times material to this indictment, unless otherwise indicated:

2.      Departamenti i Drejtësisë i Shteteve të Bashkuara , një departament brenda Ekzekutivit. Dega e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara. Byroja Federale e Hetimit (“FBI”), krahu kryesor hetimor i Departamentit të Drejtësisë të Shteteve të Bashkuara dhe organizatë për siguri kombëtare,organizatë me përgjegjësi si për inteligjencën ashtu edhe për zbatimin e ligjit.

 

3.      I pandehuri CHARLES F. MCGONIGAL ishte një agjent special i ngarkuar ("SAC") i zyrës në terren të FBI-së në Nju Jork nga tetori 2016 deri në pensionimin e tij nga FBI më 14 shtator 2018, dhe gjatë asaj kohe ishte anëtar i Shërbimit të Lartë Ekzekutiv (“SES”). I pandehuri McGonigal ishte përgjegjës për mbikëqyrjen e kundërzbulimit dhe sigurisë kombëtare duke përfshirë vende evropiane si Shqipëria dhe Bosnja Hercegovina.

4.      I pandehuri McGonigal kishte një detyrë ligjore për të paraqitur një raport publik vjetor të zbulimit financiar në përputhje me “Akti i Etikës në Qeverinë i vitit 1978, 5 U.S.C. aplikacioni. 4 §§ 101, ef seg. Zbulimet financiare ishin bërë në Formularin 278 të Zyrës së Etikës Qeveritare ("OGE") ("OGE-278"), qëllimi i të cilit ishte që: (a) të nxiste transparencën, besimin dhe besimin në integritetin dhe vendimmarrjen e Degës Ekzekutive; dhe (b) të ndihmojë punonjësit publikë dhe agjencitë e tyre në shmangien aktuale ose të dukshme,konfliktet e interesit ndërmjet detyrave zyrtare dhe interesave financiare private. U kërkuan skedarë që t'i zbulojë me saktësi publikut, ndër të tjera, të ardhurat, asetet më të mëdha se 1000 dollarë, detyrimet mbi 10,000 dollarë, dhurata dhe rimbursime udhëtimi dhe transaksione të tjera financiare. Informacione të parashikuara në formularët OGE-278 mund të rezultojë në marrjen e masave për punësim kundër parashtruesit. Formularët OGE-278 u dorëzuan në mënyrë elektronike dhe u dërguan në selinë e FBI-së në Uashington, D.C.

5.      I pandehuri McGonigal kishte një detyrë dhe kërkohej nga Direktivat e Politikave të FBI-së dhe

6.      Politika e FBI-së në përgjithësi, për të raportuar me saktësi në FBI çdo udhëtim jozyrtar jashtë vendit dhe çdo udhëtim të vazhdueshëm,kontakte profesionale ose zyrtare me shtetas të huaj, si dhe kërkohet të raportojë me saktësi udhëtime  nga zyrtarë të huaja në FBI. Zbulimet zyrtare dhe jozyrtare të udhëtimit, duhej të bëheshin në Raportin e FBI-së të Formularëve të Udhëtimit të Jashtëm (“FD-772”) dhe FBI-së për Udhëtimet e Jashtme.

7.      Formularët e Debriefing (“FD-772b”), të cilët u dorëzuan në mënyrë elektronike dhe u dërguan tek selia e  FBI në Uashington, D.C. Zbulimet e kontakteve me shtetas të huaj , kërkohet të bëhen në Raportin e FBI-së për formularët e kontaktit të huaj (“FD-981”). Informacioni i dhënë në forma të ndryshme kishte implikime të sigurisë kombëtare dhe mund të rezultonte në veprime punësimi. (Rasti 1:23-cr-00021-CKK Document1 Paraqitur 01/18/23 Faqe 3 nga 16), duke përfshirë revokimin e lejeve të sigurisë kur është e nevojshme.

Pazaret e McGonigal me shqiptarët për llogari të Ramës

1.      Si mbajtës i certifikatës së sigurisë kombëtare, i pandehuri McGonigal kërkohej t'i raportonte FBI-së informacion të saktë dhe të plotë në lidhje me kontaktet e tij me zyrtarë të huaj dhe aktivitetet dhe detyrimet e tij financiare.

2.      Personi A ishte shtetas i natyralizuar i Shteteve të Bashkuara, i lindur në Shqipëri , i cili banonte në Nju Xhersi. Personi A kishte qenë disa punonjës i një agjencie të inteligjencës shqiptare dekada më parë.

3.      Kompania A ishte një organizatë biznesi në Delaëare e regjistruar nga Personi A në janar 2018.

 

4.      Personi B ishte shtetas shqiptar i punësuar nga një energji elektrike kineze konglomerat. Personi B vepronte si këshilltar informal i Kryeministrit të Shqipërisë, mbante një llogari zyrtare e-maili dhe pasaportë të qeverisë shqiptare dhe ishte shqiptar zyrtar i lartë i qeverisë. Personi A dhe personi B ishin miq dhe bashkëpunëtorë biznesi mes tyre.

5.      Personi C ishte shtetas i Bosnjë-Hercegovinës dhe këshilltar i një Anëtar i Kryesisë. Personi C ishte një ish-ministër i mbrojtjes i Bosnjës.

6. Person D was a citizen of Bosnia and Herzegovina and was the founder and CEO of a pharmaceutical company based in Bosnia and Herzegovina. Next up tomorrow...

Most read