BREAKING NEWS

Video/ The lights go out during Noizy's concert, the crowd revolts, shouting in unison: Rama is gone!

Video/ The lights go out during Noizy's concert, the crowd revolts,
x
BREAKING NEWS

Knives clash between cousins, 5 people are urgently sent to the hospital

Knives clash between cousins, 5 people are urgently sent to the hospital
x
BREAKING NEWS

Injured by the owner of the house, the IMT employee confesses his horror: He was drunk, I jumped on him and grabbed his gun after...

Injured by the owner of the house, the IMT employee confesses his horror: He was
x
BREAKING NEWS

Photo/ What's going on? Kilometer traffic on the Elbasan-Tirana axis

Photo/ What's going on? Kilometer traffic on the Elbasan-Tirana axis
x
BREAKING NEWS

"The tourist season in the South is failing because of...", the PD deputy harshly accuses the prime minister and publishes the photo: This is what Rama is trying to do

"The tourist season in the South is failing because of...", the PD
x
BREAKING NEWS

The weather takes a drastic turn, what about the temperatures next week

The weather takes a drastic turn, what about the temperatures next week
x
BREAKING NEWS

Covid-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how many new cases there have been in the last 24 hours

Covid-19 in Albania/ The Ministry of Health publishes the figures, here are how
x
BREAKING NEWS

"Shame on the Government of Albania!" Salianji after The Sun article: Rama is not doing anything to prevent the depopulation and trafficking of citizens

"Shame on the Government of Albania!" Salianji after The Sun article:
x

Politike

"Finally", Spartak Ngjela comes out with the message, warns of the long-awaited moment by Albanians: It is time that demands moral retribution to everyone who ...

"Finally", Spartak Ngjela comes out with the message, warns of the

"The time that is coming is the time of the Albanians in the Western Balkans", said Lawyer Spartak Ngjela on the occasion of Albania's Independence Day. “Happy November 28th; the day he laid the foundations of the new Albanianness; and brought with it, in time, the historical continuation for a united Albanian ", writes the lawyer.

Ngjela's post

November 28 of this year came together with the multilateral agreement Albania - Kosovo.

This was the first deal. But the sanctity of November 28 requires even more ...

l.

The real time of Albania's history has come: the first agreement on national unification between Albania and Kosovo has finally been reached. The two prime ministers of the two Albanian states in the Western Balkans, the day before yesterday, signed a very broad agreement between the two states. This was a giant step, which plunged the history of Albania into the abyss of the National Renaissance and that of Albanian heroism, to save the Albanian ethnicity in the Western Balkans: so that it would not disappear as an ethnicity from the Russian, Serbian and Greek hordes.

And this is exactly what the signing of the multilateral agreement Albania-Kosovo, two days ago, actually showed internationally.

ll.

But what does this broad Albania-Kosovo agreement really bring?

A new stage of Albania and Albanians began, for the concretization of national unity.

Historia e re Shqipërisë erdhi realisht, më në fund, pas dy shekujsh.

Era e re e saj, filloi në vitin 1999, kur solli çlirimin e shqiptarëve me një forcë e cila tani nuk mund të ndalet:

Ishte lufta e NATO-s kundër Serbisë që çliroi Kosovën; ishte shpallja e pavarësisë së Kosovës; ishte pranimi i Shqipërisë në NATO; ishte armatosja e Kosovës dhe ngritja e ushtrisë së saj; por, është edhe politika amerikane e angazhuar tërësisht për shqiptarët, me theksimin  e saj se "Shqiptarët janë aleatët tanë parësorë në Ballkanin Perëndimor".

Të gjitha këto po iu japin më në fund shqiptarëve vendin e tyre të merituar në histori, duke iu kthyer atyre territoret e pushtuara nga fqinjët.

Koha që vjen, është koha e shqiptarëve në Ballkanin Perëndimor.

lll.

Historia e dhimbshme e Shqipërisë ka filluar të rishkruhet brenda të vërtetës së faktuar; dhe, tani, të gjithë po e kuptojnë lojën  e shëmtuar antishqiptare që është bërë në favor të fqinjëve të Shqipërisë. U desh genocidi 200 vjeçar kundrejt shqiptarëve që të krijoheshin katër shtete në Ballkanin Perëndimor: Greqia; Serbia; Maqedonia dhe Mali i Zi; dhe, që të katër këta, nëpër territoret shqiptare. Por sot, në këtë zonë janë 8 milionë shqiptarë: në Shqipëri, Kosovë, Maqedoninë e Veriut, në Mal të Zi dhe në Serbi.

And the history of Albanians, which is now being written and transmitted worldwide among authentic documents, still has much to show: for the Albanian language as a language with great historical potential; for the history of the Arvanites in Greece, for the genocidal displacement of the Chams from the millennial territories of the Albanians; for the long anti-Albanian genocide, and, for the Albanian territories.

Therefore, now is the historic moment of the national unity of Albanians, because this is the time that demands moral retribution for all those who have undertaken anti-Albanian acts.

Happy November 28; the day he laid the foundations of the new Albanianness; and brought with it, in time, the historical continuation for a united Albanian.

Most read