BREAKING NEWS

Everything turns upside down, Vladimir Putin receives the biggest blow since the start of the war in Ukraine, Kiev is trying to take Crimea

Everything turns upside down, Vladimir Putin receives the biggest blow since the
x
BREAKING NEWS

The scheme is clarified, this is how pensions for the elderly will increase, the categories that benefit and the funds made available from the budget

The scheme is clarified, this is how pensions for the elderly will increase, the
x
BREAKING NEWS

Vucic rejects the label "Little Putin" amid fears of Russian intervention, "New York Times" analysis: Is the Kremlin using Serbia to instigate war in the Balkans?

Vucic rejects the label "Little Putin" amid fears of Russian
x
BREAKING NEWS

The economic expert gives the alarm: the Arab company will be the majority shareholder, here is the market of the Port of Durrës that the government does not tell us

The economic expert gives the alarm: the Arab company will be the majority
x
BREAKING NEWS

The Russian scenario for armed conflict in the region fails, how is the situation between Belgrade and Pristina going towards peace, here is the international movement to destroy Vu?i?'s plan

The Russian scenario for armed conflict in the region fails, how is the
x
BREAKING NEWS

Çupi warns of "earthquakes" in Albanian politics in September: Berisha's group will be considered a 'terrorist army', there cannot be a technical government for the troubles of Meta

Çupi warns of "earthquakes" in Albanian politics in September:
x
BREAKING NEWS

Albanians on dinghies to England/ The British Ambassador meets Gladis Nano and makes a strong statement: They will be penetrated, they can never have...

Albanians on dinghies to England/ The British Ambassador meets Gladis Nano and
x
BREAKING NEWS

The court document is published, Donald Trump is being investigated for 'Espionage', this is what was found during the search by the FBI (Document)

The court document is published, Donald Trump is being investigated for
x

Rajoni

"Bomb" warning for Albania, intelligence in Iran warns of riots in Manez, Durrës, here is the threat coming from Tehran

"Bomb" warning for Albania, intelligence in Iran warns of riots in

In Albania, from time to time there have been some media attitudes that the sheltering of Iranian mujahedeen within the territory of our country could turn us into a country endangered due to their constant conflict with the Iranian government. The Minister of Intelligence of the Islamic Republic of Iran, Hoxhat-ul-Islam Seyyed Ismail Khatib, on the occasion of the commemoration of the martyrs of 7 Tir and Judiciary Week, has threatened that the terrorists who have taken refuge in the territory of Albania will never be safe from the fire of revenge for their crimes. He said that "the unknown soldiers of the Imam of Time on the great front of the incessant war for the defense of the homeland will use all their strength to protect the rights of the Iranian people and the terrorists who have taken refuge in Albania will never they can escape the fire of revenge for their crimes. " According to the Iranian Minister of Information, MEK terrorists are increasingly being put at the service of leaders of official and state terrorism, such as former US President Donald Trump and his deputy, Mike Pence, and former US Secretary of State Mike Pompeo. In the message, Khatib stressed: "These criminals are increasingly afraid of the avengers of the blood of the great hero of Islam, General Kasem Soleimani." MEK terrorists are increasingly being put at the service of leaders of official and state terrorism, such as former US President Donald Trump and his deputy, Mike Pence, and former US Secretary of State Mike Pompeo. In the message, Khatib stressed: "These criminals are increasingly afraid of the avengers of the blood of the great hero of Islam, General Kasem Soleimani." MEK terrorists are increasingly being put at the service of leaders of official and state terrorism, such as former US President Donald Trump and his deputy, Mike Pence, and former US Secretary of State Mike Pompeo. In the message, Khatib stressed: "These criminals are increasingly afraid of the avengers of the blood of the great hero of Islam, General Kasem Soleimani."

Mike Pence at the MEK camp in Albania: America is the home of Iranians

Former US Vice President Mike Pence during his last visit to Albania a few days ago, has shown support for the Iranians sheltered in Camp Ashraf in Manez, Durres. "I thank you for this warm welcome for me and my wife to be here in Ashraf 3 where the flame of freedom is burning in Albania. It is a privilege to be here in the house of Iranian freedom. We share a common issue. The liberation of the people of Iran and the birth of a free and democratic Iran with the principles of a stable democracy. This is my first visit to Albania and I will not speak on behalf of the US government. The American people are with you fighting for the freedom of Iran. I know that many Americans and American citizens have their families and 1.5 million Americans were born in Iran, which means that America is the home of Iranians.

Albania's agreement with the USA

Muxhahedinët iranianë ose Organizata Muxhahedine e Popullit të Iranit (PMOI/MEK) është grupi kryesor opozitar ndaj regjimit të Iranit. Ata janë strehuar në vendin tonë në një kamp të ngritur në periferi të Tiranës pranë zonës së Manzës, që prej vitit 2013. Ishte një marrëveshje e qeverisë shqiptare, asokohe e drejtuar nga Sali Berisha, me SHBA-të për të strehuar në vendin tonë një numër prej rreth 300 muxhahedinësh me statusin e azilantit politik. Kjo marrëveshje erdhi fill pasi Uashingtoni e hoqi këtë organizatë nga lista e grupeve terroriste që veprojnë në botë. Ky grupim, i cili nga regjimi aktual i Iranit konsiderohet terrorist, është krijuar në vitin 1965 dhe nga pjesa më e madhe e botës perëndimore (përfshirë edhe Shqipëria) njihen si opozita iraniane në emigracion. Në fillimet e krijimit të tyre ata kanë qenë në opozitë me udhëheqësin e Iranit deri në vitet ‘70, Mohammad Reza Shah. Pas përmbysjes së regjimit të tij dhe triumfit të revolucionit islamik, kjo organizatë sërish mbeti në opozitë, pasi ishte kundër organizimit shtetëror që bëri lideri Ajetullahu Ruhollah Homeini. Në këtë situatë ku u shpallën të padëshiruar në vendin e tyre, ata u larguan nga Irani. Një pjesë emigruan në vendet perëndimore dhe një pjesë shumë e madhe u strehuan në Irak, ku ngritën kampin “Ashraf”. Pas konfliktit të SHBA-ve në Irak dhe hyrjes së ushtrisë amerikane në këtë vend për të rrëzuar regjimin e Sadam Husein, muxhahedinët iranianë dolën në krah të SHBA dhe ushtrive të NATO-s. Pasi ushtria e SHBA-ve mori në kontroll gjithë territorin, ky grupim filloi zhvendosjen nga kampi i krijuar në Irak. Në vitin e fundit të mandatit të tij si Kryeministër, Sali Berisha ra dakord me Sekretaren e Jashtme të SHBA-ve në vitin 2013, Hillari Klinton, që nga Iraku të mbërrinin në Tiranë 270 muxhahedinë. Këta të fundit morën të gjithë dokumentacionin e nevojshëm dhe u trajtuan me statusin e azilantit politik.

Most read