BREAKING NEWS

They published the investigative secrets for the arrest of Vangjush Dako, SPAK makes the urgent move

They published the investigative secrets for the arrest of Vangjush Dako, SPAK
x
BREAKING NEWS

The well-known journalist divulges details from the event in "Don Bosco", here is Nikoll Sherrnik, who was arrested before for murder

The well-known journalist divulges details from the event in "Don
x
BREAKING NEWS

Changes in the Ministry of Infrastructure and Energy, here is who is appointed the new deputy minister (Name)

Changes in the Ministry of Infrastructure and Energy, here is who is appointed
x
BREAKING NEWS

The 'key' person in the sensational assassination attempt against Ervis Martinaj's rival, where the bartender at "Don Bosko" was killed, is arrested

The 'key' person in the sensational assassination attempt against
x
BREAKING NEWS

The tragedy of Gërdec / Representatives of the US embassy in the trial of Mediu

The tragedy of Gërdec / Representatives of the US embassy in the trial of
x
BREAKING NEWS

After 9 hours of the chairmanship meeting, Bardhi reveals the date of the election of the DP chairman

After 9 hours of the chairmanship meeting, Bardhi reveals the date of the
x
BREAKING NEWS

The Gërdeci/Family members part of the process, their lawyer explains the details

The Gërdeci/Family members part of the process, their lawyer explains the
x
BREAKING NEWS

Vangjush Dako and the businessman in prison, who is still wanted (Official list)

Vangjush Dako and the businessman in prison, who is still wanted (Official list)
x

Politike

The PD of Lulzim Basha decides today for the elections of May 14, here are the 3 candidates proposed for mayor in the Municipality of Tirana

The PD of Lulzim Basha decides today for the elections of May 14, here are the 3

When it takes only 2 days from the end of the deadline for submitting lists of candidates, for mayors or council members, the Democratic Party still does not have a decision on how it will go before the voters on May 14. At yesterday's meeting of the Presidency and the parliamentary group, called by the commanding chairman of PD Alibeaj, there were debates. Deputies and members of the Presidency are divided whether they will have to have candidates for mayor or not. After about 8 hours of debates in the meeting of the Presidency and the Parliamentary Group, the democrats seem to be not unique. At the media release, the two most important figures, Bardhi and Alibeaj, spoke, in whose statements a kind of tension and division was noticed. The Commander-in-Chief of the Democratic Party, Alibeaj, emphasized that the decision will be taken tomorrow, that is, today, after hearing the College of Speakers. "The issue of elections is important for everyone, for this reason, the discussion will be held with all forums, to have all positions. Tomorrow the grassroots forums will meet, they will also bring what is needed. Until they become official, content yourself with the notifications you received today, you will officially find out tomorrow. Tomorrow you will find out everything. The final decision will consist of the presidency, the group and the college... tomorrow it will be complete", declared Alibeaj. In the same line was Gazment Bardhi, who has been a partisan to compete for mayor. He said he would take his stand once the final decision was made, saying he would respect whatever was decided. "Tomorrow the other forums of the Democratic Party will meet, I cannot say what will happen. I will definitely have a stay.

Here are the 3 names for the mayoral candidates in Tirana

Alibeaj himself and a part of the members who support him, have requested that the official Democratic Party appear in the local elections on May 14 with 61 candidates in all the municipalities of the country as well as with candidates for the municipal councils. But there were also those deputies who asked not to produce candidates for mayors, so that the Democratic Party would come up with unique candidates. Meanwhile, the "SOT" newspaper has learned that the Presidency has proposed three candidates for the Municipality of Tirana, Jonila Godolen, Roland Bejko and DP deputy Flutura Açka. However, the latter seems not to have accepted this offer-nomination. Meanwhile, at the meeting of the parliamentary group, MP Jorida Tabaku suggested yesterday that they go to the elections on May 14 with a common candidate, not divided. She says that PD should appear as an alternative in the elections for the battle against Rama. not to ask for votes against colleagues. "I have the same attitude I had in September. The opposition must come up with unique candidates. We must in no way do battle against ourselves. We have an opponent, we have the government, and there is no reason or excuse for us to be the ones that divide the opposition vote. We must protect the DP logo, put out the DP as an alternative in these elections. I can't bring myself to ask for a vote against my colleagues. I have no doubt that to win we must be together and more than that", stated Tabaku. We must protect the DP logo, put out the DP as an alternative in these elections. I can't bring myself to ask for a vote against my colleagues. I have no doubt that to win we must be together and more than that", stated Tabaku. We must protect the DP logo, put out the DP as an alternative in these elections. I can't bring myself to ask for a vote against my colleagues. I have no doubt that to win we must be together and more than that", stated Tabaku.

Çupi: Të nxjerrim kandidatura vetëm për këshilltarë bashkiakë

Ndërsa deputetja Dhurata Çupi këmbënguli që Partia Demokratike zyrtare duhet të shkojë e bashkuar në zgjedhjet e 14 majit. Në mbledhjen e djeshme të grupit parlamentar dhe Kryesisë, Çupi theksoi se s’duhet të dalin kandidatura për kryetarë bashkie, por vetëm me këshilla bashkiakë. Sipas Çupit, Enkelejd Alibeaj dhe Gazment Bardhi duhet të bëjnë të pamundurën për bashkimin me Berishën. Në të kundërt, sipas saj rrezikojnë zvogëlim akoma më të madh nëse ndahen. “Së pari ne duhet të mbajmë strukturat unike dhe fakti që kemi mendim pothuajse gjysmë për gjysmë kemi rrezikun që të ndahemi edhe një here e mund të zvogëlohemi përsëri. Kjo është përgjegjësi direkt e juaja Enkelejd dhe Gaz. Ju duhet të jeni përbashkues. Së dyti kam refuzuar sulmet e foltores si të shitur e të blerë dhe sot refuzoj akuzat këtu që ne që kemi mendim ndryshe të konsiderohemi që shohim interesat tona. Këtë e refuzoj edhe këtu. Më dhemb PD dhe do bëj çmos të rritet PD dhe të bashkohet sa të mundet. Ne kemi optimizmin të dalim me listën e këshillave bashkiak dinjitoze dhe figura dinjitoze dhe të votohemi shumë më shume se partitë e tjera. Ndërkohë nuk duhet te dalim me kandidatura për kryetar bashkie. Dhe këtë e kam për të mirën e PD dhe të bashkimit”, deklaroi Çupi.

Most read