BREAKING NEWS

About to break out "World War III", Sweden and Finland prepare for conflict with Russia

About to break out "World War III", Sweden and Finland prepare for
x
BREAKING NEWS

Name/ The storm brought down the socks tent in Saranda, the 22-year-old died in the hospital

Name/ The storm brought down the socks tent in Saranda, the 22-year-old died in
x
BREAKING NEWS

Tirana is 'burning' from high temperatures, while in Saranda the rain is making its name, vacationers run away

Tirana is 'burning' from high temperatures, while in Saranda the rain
x
BREAKING NEWS

He was killed with a bullet in the head/ New details are revealed, here's who the decomposed body belonged to on Malin e Gramozi (Name)

He was killed with a bullet in the head/ New details are revealed, here's
x
BREAKING NEWS

The Dutch Prime Minister surprises with the statement: We almost got physical with Rama in Sofia, Albania has problems with...

The Dutch Prime Minister surprises with the statement: We almost got physical
x
BREAKING NEWS

The gun "fires" in Shkodër, the first details are disclosed

The gun "fires" in Shkodër, the first details are disclosed
x
BREAKING NEWS

Journalists' protest starts in front of the Prime Minister's Office

Journalists' protest starts in front of the Prime Minister's Office
x
BREAKING NEWS

Joint conference with Rama, the Prime Minister of the Netherlands: We strongly support Albania for the opening of negotiations, but the problem is that...

Joint conference with Rama, the Prime Minister of the Netherlands: We strongly
x

Politike

President Meta receives US Director for Transparency: Open Gov Hub Washington DC, one of the most important centers in the world that promotes accountability and civic participation


President Meta receives US Director for Transparency: Open Gov Hub Washington

The President of the country Ilir Meta in a meeting with the director of the most important center that promotes transparency, accountability and civic participation in the world, Nada Zohdy stated that the situation in Albania is very serious due to the violation of democracy and the rule of law.

According to Meta, this has caused many Albanians, mainly young people, to leave the country. Meta stressed that "restoring the system of accountability at every level, the necessary transparency of public administration and listening to the voice of citizens are a vital need to return the country to the rails of democracy."

Full post:

It is a pleasure to meet today Ms. Nada Zohdy, Director of the Open Gov Hub Washington DC, one of the most important centers in the world that promotes transparency, accountability and civic participation.

Në bisedën e frytshme i shpreha shqetësimin për gjendjen shumë të rëndë, veçanërisht në vitet e fundit, që ka prodhuar cenimi i këtyre tre parimeve të rëndësishme të demokracisë dhe shtetit të së drejtës në Shqipëri, duke vrarë shpresën dhe detyruar gjithmonë e më shumë shqiptarë të largohen nga vendi.

Theksova se rikthimi i sistemit të llogaridhënies në çdo nivel, transparenca e nevojshme e administratës publike dhe dëgjimi i zërit të qytetarëve janë nevojë jetike për të rikthyer vendin në shinat e demokracisë.

E falenderova znj.Zohdy për punën që bën “Open Gov Hub Washington DC” dhe për hapjen e degës së “Open Gov Hub Albania”, që do të ndihmojë në promovimin e transparencën, llogaridhënies dhe pjesëmarrjes qytetare në Shqipëri.

I guaranteed that I would redouble my efforts to do everything possible to restore these values, which not only provide citizens with a way to get involved in decision-making processes, but also guarantee the rule of law and our European future.

Integrity of elections, transparency and accountable governance before the citizen are necessities for a better and functional democracy.