BREAKING NEWS

"Berisha has taken away Luli", ex-MP: People want Big Brother, not Saliu's fantasies

"Berisha has taken away Luli", ex-MP: People want Big Brother, not
x
BREAKING NEWS

Berisha challenges 'Live', Rama welcomes him to the meeting, here is the date

Berisha challenges 'Live', Rama welcomes him to the meeting, here is
x
BREAKING NEWS

Deputy Korreshi's 'pearl'/ What the deputy said that made the studio laugh (VIDEO)

Deputy Korreshi's 'pearl'/ What the deputy said that made the
x
BREAKING NEWS

Baton Haxhiu sheds light on the behind-the-scenes of the trip with Rama and Ducka and raises strong doubts: Dorian had a special treatment in Kiev, I was impressed by the bags...

Baton Haxhiu sheds light on the behind-the-scenes of the trip with Rama and
x
BREAKING NEWS

"The Prime Minister must face the truth", Dash Shehi reacts to the "McGonigal" scandal: Rama must resign!

"The Prime Minister must face the truth", Dash Shehi reacts to the
x
BREAKING NEWS

The Ministry of Finance comes out with the important announcement, here's what will happen with inflation during 2023

The Ministry of Finance comes out with the important announcement, here's
x
BREAKING NEWS

"Edi Rama is bowed 14 times and accused of a terrible thing", Berisha comes out with a strong reaction: He is the only prime minister who defends Serbia's decision not to impose sanctions on Russia

"Edi Rama is bowed 14 times and accused of a terrible thing", Berisha
x
BREAKING NEWS

Korreshi reveals the secrets of the DP group, reveals the request for merger: Gazmend Bardhi has sent a letter to Berisha

Korreshi reveals the secrets of the DP group, reveals the request for merger:
x

Politike

Why was 'Tualanti' being intercepted? Journalist Basir Çollaku breaks the 'bombshell' documents: The court decision and the order for the destruction of the CDs come out

Why was 'Tualanti' being intercepted? Journalist Basir Çollaku

On November 21, Ardjan Çapja, a well-known name in Elbasan, spoke at the ongoing trial against him for the murder of Gentian and Nezir Beqir and accused a "politician named Taulant" who appeared in the wiretapping of the February massacre of 2016. According to him, during the investigations, the name of a politician named Taulant came up in the wiretaps, but the wiretaps were deleted by order of the court.

The suspicions were that it was about Taulant Balla, former political leader of the Socialist Party in Elbasan, currently at the head of the parliamentary group of the Socialist Party. Balla has commented on the accusations as the other "Babalja" of the DP, even though Berisha publicly accused him, a few days ago in the Assembly hall, of being implicated in the murder of the lawyer Ravik Gurra, while Prime Minister Rama said that he believed the facts and not unproven accusations.

On November 24, 2022, the court's decision was published to cancel the wiretapping of "citizen Taulant", which was carried out a day after the massacre of February 3, 2016, where 3 people were killed and 8 others were injured. According to the decision, it was clarified that the "citizen named Taulant" was intercepted on February 4, while two days later, the prosecutors called it a slip and asked the court to cancel the decision. Together with him, several other citizens in Elbasan who were thought to be aware of the serious incident that occurred on 02/03/2016, at around 20:00, in the "Emin Matraxhiu" neighborhood of the city of Elbasan, in the citizen's bar, were put under surveillance. Agron Çapja, where unidentified persons fired firearms, killing citizens Agron Ramazan Çapja, Ardit Enver Sinakoli, and Eno Kujtim Bedalli and injuring citizens Ardian Zharri, Fejzulla Çapja,

While carrying out investigative actions on the operative route, the services of the Judicial Police in the Elbasan Local Police Directorate have received information about citizens who may receive or transmit communications from suspects, as well as citizens whose observation may lead to in discovering the location or identity of suspects.

On 04/02/2016, the officers of the Judicial Police, of the Elbasan Local Police Directorate, and specifically the specialist of the investigation for Serious Crimes, citizen Eduart Hasani and the head of the sector for Serious Crimes, citizen Edvin Ndreu, have filed in the prosecution at the Court of the First Degree Elbasan, an information with which they request the telephone interception of several numbers of mobile phone companies operating in the territory of the Republic of Albania. By means of this information, the Judicial Police has asked the prosecutor's office to establish the immediate permission to intercept the mobile phone number 0682055399, which is used by a citizen named Taulant.

Por dy ditë më pas, në identifikimin e saktë të numrit të telefonit 0682055399, që përdoret nga shtetasi me emrin Taulant, që është i njëjti numër që reklamon edhe në faqen e tij në Facebook Taulant Balla, u tha se është bërë një lapsus dhe oficeri i Policisë Gjyqësore Edvin Ndreu kërkoi ndërprerjen e menjëhershme të përgjimit për numrin 0682055399, që përdorej nga shtetasi me emrin Taulant.

Gjykata e Elbasanit vendosi fshirjen dhe asgjësimin e materialit të përgjimit të regjistruar në CD e ardhur në këtë gjykatë me shkresën nr. 140 datë 16/02/2016, e cila përmban regjistrimin e numrit të telefonit celular 0682055399 nga data 04/02/2016 ora 13:20 minuta deri në datën 06/02/2016 në orën 12:10 minuta. Vendimi i gjykatës prishi edhe burimin e provave, duke kërkuar asgjësimin e materialeve edhe në serverin e përgjimeve në Prokurorinë e Përgjithshme, duk mos mundësuar nisjen e një procedimi penal.

Vendimi për asgjësimin e përgjimeve e kishte firmosur e njëjta gjyqtare që urdhëroi nisjen e tyre, sipas vendimit të Gjykatës së Elbasanit të publikuar nga gazetari Basir Çollaku.

Sipas vendimit të nisjes së përgjimit, gjykata mori një vendim për përgjime të disa numrave telefonash celularë, për ngjarjen e rëndë me pasojë vrasjen e tre personave dhe plagosjen e shtatë të tjerëve me 03/02/2016 në Elbasan, pas kërkesës së prokurorisë. Përgjimi nisi në orën 01:20 minuta të datës 04/02/2016 dhe përfundoi pas 58 orë e 50 minuta kohë e përgjuar material ku përfshihet edhe numri telefonit të shtetasit Taulant si dhe të 4 shtetasve të tjerë, deri më 19 shkurt 2016. Sipas prokurorisë ekzistonte dyshimi i arsyeshëm mbështetur në prova se ka ndodhur ngjarja e rëndë dhe personat e mësipërm mund të kenë dijeni për autorët e kryerjes së kësaj vepre penale.

Pjesë nga vendimi nr. 88 datë 04/02/2016 për nisjen e përgjimit

“…Ndodhur në këto kushte nga ana e organit të procedurës është çmuar se ekziston dyshimi i arsyeshëm mbështetur në prova se ka ndodhur ngjarja e rëndë dhe personat e mësipërm mund të kenë dijeni për autorët e kryerjes së kësaj vepre penale…”

Vendimi i lejimi të përgjimit

Me datë 03/02/2016, Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së parë Elbasan, ka regjistruar procedimin penal nr. 229, i cili bën fjalë për vepra penale të “vrasje në rrethana të tjetra cilësuese” kryer në bashkëpunim dhe “prodhim dhe mbajtje pa leje e armëve luftarake dhe e municionit” parashikuar nga nenet 79 germa “dh” dhe “e” e 25 dhe 278 të Kodit Penal

Nga të dhënat që i bashkëngjiten kërkesës së organit të prokurorisë rezulton se:

Me datë 03.02/2016, rreth orës 20.00, në lagjen “Emin Matraxhiu” të qytetit të Elbasanit, pikërisht në lokalin e shtetasit Agron Çapja, persona të paidentifikuar kanë qëlluar me armë zjarri, duke vrarë shtetasit Agron Ramazan Çapja, Ardit Enver Sinakoli dhe Eno Kujtim Bedalli. Në këtë ngjarje janë plagosur shtetasit Ardian Zharri, Fejzulla Çapja, Ferit Muça, Luan Muça, Bujar (Panajot) Rreshka, Florenc Çapja dhe Arnold Çapja.

Shërbimet e Policisë Gjyqësore në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan, pas marrjes së njoftimit, kanë marrë informacion si dhe kanë kryer veprimet hetimore për dokumentimin e kësaj ngjarjeje.

Gjatë kryerjes së vendit të ngjarjes u gjetën dhe sekuestruan në cilësinë e provës materiale, një automatik model 56 me Nr 11113214 me një krëhër pa fishekë, një krëhër automatiku model 56 me 26 copë fishekë, 72 copë gëzhoja model 56 me kapsolla të goditura si dhe 3 predha calibër 7.62 mm, të cilat janë dërguar për ekzaminimet përkatëse laboratorike.

Sipas informacioneve paraprake lidhur me këtë vepër penale rezulton se dijeni mbi autorët e dyshuar të veprës penale mund të kenë shtetasit Ardian Çapja, Enver Çapja, Fejzulla Çapja, Bledar Muça si dhe lidhjet e tyre të ngushta Taulant dhe Sokol.

Organi i procedurës gjatë kryerjes së veprimeve hetimore me qëllim marrjen dhe administrimin e provave për veprat penale të kryera ka vlerësuar të rëndësishme kryerjen e përgjimeve të bisedave dhe komunikimeve telefonike midis shtetasve. Gjithashtu organi i procedurës ka vlerësuar të rëndësishëm faktin se nga vonesa mund t’i vijë dëm i rëndë hetimeve në këtë procedim.

Në rrethanat e përshkruara më sipër me datë 04/02/2016, ora 01.00, prokurori ka vendosur lejimin e përgjimit të bisedave dhe komunikimeve për shtetasve të mësipërm.

Ndodhur në këto kushte nga ana e organit të procedurës është çmuar se ekziston dyshimi i arsyeshëm mbështetur në prova se ka ndodhur ngjarja e rëndë dhe personat e mësipërm mund të kenë dijeni për autorët e kryerjes së kësaj vepre penale

Me vendimin datë 04.02/2016 është autorizuar përgjimi dhe vlerësohet e nevojshme shtyrja e afateve të depozitimit të akteve në sekretari që lidhen me këtë përgjim deri në fund të hetimeve, pasi në të kundërt mund t’i vijë një dëm i rëndë hetimeve..

Me marrjen e kësaj kërkese, gjykata, brenda 48 orëve nga marrja e këtij vendimi të prokurorit, u shpreh lidhur me ligjshmërinë e themelësinë e këtij veprimi të prokurorisë duke e vlerësuar atë si të ligjshëm nisur edhe nga parashtrimi që bëri prokurori i rastit në gjykim.

Për të grumbulluar të dhëna të nevojshme lidhur me përcaktimin e faktit dhe të veprës penale si dhe për individualizimin e përgjegjësisë penale gjykata çmon se ka arsye të bazuara për të menduar se nga vonesa mund t’i vijë dëm i rëndë hetimeve, prandaj çmohet pranimi i kërkesës së organit të prokurorisë bazuar në nenet 221 dhe 222 të Kodit të Procedurës Penale.

Rezulton se është gjykata ajo që vleftëson përgjimin, nisur nga fakti se ka arsye për të besuar se nga vonesa e dhënies së këtij vendimi mund t’i vijë një dëm i rëndë hetimit. Në këtë kontekst drejt ka vepruar prokuroria që ka vendosur përgjimin e shtetasve të mësipërm me akt të motivuar, duke e njoftuar gjykatën brenda 24 orëve.

Për këto arsye Gjykata vendosi:

Pranimin e kërkesës së Prokurorisë Elbasan.

Vleftësimin si të ligjshëm të vendimit të prokurorit datë 03/02/2016 ora 22:00 për lejimin e përgjimit të bisedave dhe komunikimeve telefonike për numrat celularë:

0692296145 që përdoret nga shtetasi Fejzullah Çapja

0696738363 që përdoret nga shtetasi Bledar Muça

0682055399 që përdoret nga shtetasi Taulant

0697512756 që përdoret nga shtetasi Sokol

0692296145 që përdoret nga një shtetas i afërm i familjes Çapja

Përgjimi i lejuar të fillojë në orën 01:20 të datës 04/02/2016 dhe të përfundojë në të njëjtën orë të datës 19/02/2016.

Shtyrjen e afatit të depozitimit të rezultateve të përgjimit në sekretari deri në përfundim të hetimeve.

Kundër vendimit mund të bëhet ankim brenda 10 ditëve në Gjykatën e Apelit Durrës nga i interesuari që ka ardhur në dijeni të përgjimit për shkelje të kritereve të parashikuara në nenin 221 të Kodit të Procedurës Penale

It was announced today on 05/02/2016....”

Most read