BREAKING NEWS

The meeting ends, SP officially announces the candidates for each district, here are the NAMES

The meeting ends, SP officially announces the candidates for each district, here
x
BREAKING NEWS

Elections of May 14/ The names are revealed, here are the SP candidates for the Tirana district

Elections of May 14/ The names are revealed, here are the SP candidates for the
x
BREAKING NEWS

The candidates for mayor in Elbasan are revealed, here are the names

The candidates for mayor in Elbasan are revealed, here are the names
x
BREAKING NEWS

SP candidates for the Shkodër region, Elisa Spiropali reveals the names

SP candidates for the Shkodër region, Elisa Spiropali reveals the names
x
BREAKING NEWS

May 14/ Ben Andoni clears up the scenario and makes a strong warning: There will be a mass boycott, the weakest elections ever held

May 14/ Ben Andoni clears up the scenario and makes a strong warning: There will
x
BREAKING NEWS

Scary/ The world on the verge of nuclear war? Putin signed the agreement with Lukashenko: We will put nuclear weapons in Belarus

Scary/ The world on the verge of nuclear war? Putin signed the agreement with
x
BREAKING NEWS

"Dissension" within the Presidency of the DP/ Two scenarios for the May 14 elections are discussed, the NAMES are revealed, this is how the members are divided

"Dissension" within the Presidency of the DP/ Two scenarios for the
x
BREAKING NEWS

What is happening in Albania? The Ministry of Health issues an important announcement for citizens

What is happening in Albania? The Ministry of Health issues an important
x

Politike

The USA expands the list of officials who are expected to be declared "non grata", is Ilir Meta part of the "black list"?

The USA expands the list of officials who are expected to be declared "non

The United States of America seems determined and promises that it will not stop until Albanian politics is cleansed of the corrupt and incriminated through the mechanism of declaring "non grata", but not only that, as the US is preparing new strikes. The newspaper has warned that Washington is expected to give another boost to the war against corrupt persons in Albania. So the "black list" is expected to be expanded for Albania and the strong message came a few days ago from only the American ambassador in Tirana, Yuri Kim. She said that there are officials who are not sleeping because they are afraid that they will be the next to be declared "non grata" or go to prison. For this, he called on prosecutors, judges, investigators to do their work without any hesitation. "They tell the story of concerned senior officials. I've heard a lot of stories about people who can't sleep, wondering if it's their turn to be declared "non grata" or prosecuted. And if you're worried, you probably have good reason to be. And I would again appeal to all prosecutors, judges, investigators, do your job," Kim said.  

Is Ilir Meta part of the "black list"?

The ambassador was very right, since the first one who has started to be afraid of the danger of being declared "non ngrata" is Ilir Meta. For the first time, the former president has accused Prime Minister Edi Rama of wanting to influence international decisions to declare her "non-women". In a way, Meta is giving signals that it could be part of the "black list" that the US is expected to publish next. "My name has been the first in every meeting of Rama, with every international. He has always had a concern about how to corrupt international people, to show that Meta has a problem with America and other countries because he wanted to be declared "non-grata", Meta said. It has been rumored for a long time that Meta will be declared "non grata". The culminating point where this scenario began to be discussed was the reaction from the US Department of State when Sali Berisha was blacklisted. DASH's letter states that "Furthermore, as the Secretary noted, Mr. Berisha's own rhetoric shows that he is willing to protect himself, his family members, and his political allies at the expense of independent investigations, efforts against corruption and accountability measures". But who are the allies of Sali Berisha, to whom the USA refers, as involved in corrupt practices, in the use of power to enrich themselves and who are protected by Berisha to escape the action of justice? Sali Berisha had Ilir Meta as his closest and main ally during the 2005-2013 exercise of power, during which DASH says he was involved in corruption. Sali Berisha. DASH's letter states that "Furthermore, as the Secretary noted, Mr. Berisha's own rhetoric shows that he is willing to protect himself, his family members, and his political allies at the expense of independent investigations, efforts against corruption and accountability measures". But who are the allies of Sali Berisha, to whom the USA refers, as involved in corrupt practices, in the use of power to enrich themselves and who are protected by Berisha to escape the action of justice? Sali Berisha had Ilir Meta as his closest and main ally during the 2005-2013 exercise of power, during which DASH says he was involved in corruption. Sali Berisha. DASH's letter states that "Furthermore, as the Secretary noted, Mr. Berisha's own rhetoric shows that he is willing to protect himself, his family members, and his political allies at the expense of independent investigations, efforts against corruption and accountability measures". But who are the allies of Sali Berisha, to whom the USA refers, as involved in corrupt practices, in the use of power to enrich themselves and who are protected by Berisha to escape the action of justice? Sali Berisha had Ilir Meta as his closest and main ally during the 2005-2013 exercise of power, during which DASH says he was involved in corruption. as involved in corrupt practices, in the use of power to enrich themselves and who are protected by Berisha to escape the action of justice? Sali Berisha had Ilir Meta as his closest and main ally during the 2005-2013 exercise of power, during which DASH says he was involved in corruption. as involved in corrupt practices, in the use of power to enrich themselves and who are protected by Berisha to escape the action of justice? Sali Berisha had Ilir Meta as his closest and main ally during the 2005-2013 exercise of power, during which DASH says he was involved in corruption.

Kreu i PL “non grata”?

Edhe aktivisti shqiptaro-amerikan, Gary Kokalari paralajmëroi pak ditë më parë shpalljen “non grata” nga Departamenti Amerikan i Shtetit të ish-presidentit Ilir Meta. “Unë e kam patur mendimin tim dhe ende e kam, që nëse ka kandidatë të denjë për tu sanksionuar nga SHBA ai është Ilir Meta. Sepse e kam thënë shumë herë  këta individë e duan dhe qëndrojnë në politikë vetëm për para, nuk e di nëse kanë bërë diçka të mirë për Shqipërinë, apo për demokracinë shqiptare, ata kanë menduar vetëm për xhepat e tyre asgjë më shumë. Prandaj duhet të ikin”, u shpreh ai. Pra panorama e politikës shqiptare po qartësohet. Sali Berisha dhe Ilir Meta janë bashkë në luftën kundër SHBA-ve, janë bashkë në frikën që kanë nga drejtësia dhe të koordinuar në gjithçka bëjnë dhe do vijojnë ta bëjnë deri në fund, derisa të vijë fundi i tyre. Por siç po shohim amerikanët nuk po falin askënd dhe siç mësohet SHBA nuk do të ndalet vetëm tek “non gratat”. Mësohet se janë nisur procedurat për të identifikuar qartë burimet ekonomike dhe mediatike që kanë mbështetur këta politikanë të korruptuar. Po ashtu janë bërë thirrje për institucionet e reja shqiptare që të vihen në lëvizje për të hetuar “non gratat”.

Most read