BREAKING NEWS

The well-known meteorologist warns of drastic weather changes: Here's what will happen to the temperatures in the next 5 days

The well-known meteorologist warns of drastic weather changes: Here's what
x
BREAKING NEWS

"There is still hope!", Albania 'smashes' Israel's gate, Uzuni performs a real magic (VIDEO)

"There is still hope!", Albania 'smashes' Israel's
x
BREAKING NEWS

"Witnesses can be killed"/ What Ervin Karamuço is warning: The scenarios are very scary, I hope they don't happen

"Witnesses can be killed"/ What Ervin Karamuço is warning: The
x
BREAKING NEWS

What are they looking for? Police forces shield Vlora

What are they looking for? Police forces shield Vlora
x
BREAKING NEWS

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the important announcement: What has happened in the last 24 hours

COVID in Albania/ The Ministry of Health gives the important announcement: What
x
BREAKING NEWS

"The Third World War has already started", the well-known Russian figure sounds the alarm: Nuclear catastrophe...

"The Third World War has already started", the well-known Russian
x
BREAKING NEWS

Oil is 'flying' again/ the Transparency Board changes prices again, this is how much fuel will be sold

Oil is 'flying' again/ the Transparency Board changes prices again,
x
BREAKING NEWS

The head of SPAK warns of sensational arrests among the corrupt, reveals that special prosecutors and BKH agents are cooperating with 20 joint investigative teams from EU countries

The head of SPAK warns of sensational arrests among the corrupt, reveals that
x

Politike

Stoltenberg's meeting with Vu?i? and Kurti, Berisha reacts: A very important meeting for peace and stability, NATO's engagement in the region is of vital importance

Stoltenberg's meeting with Vu?i? and Kurti, Berisha reacts: A very

The chairman of the Democratic Party, Sali Berisha, has reacted through a post on his social network 'Facebook', regarding the meetings held by NATO Secretary General Jens Stoltenberg with Serbian President Aleksandër Vucic and Prime Minister of Kosovo Albin Kurti.

Berisha wrote that the Democratic Party welcomes today's meetings at NATO Headquarters, fully supports them and considers of vital importance the efforts and direct commitment of Secretary General Stoltenberg and NATO to maintain peace and stability in our region.

Full post:

Declaration of the Democratic Party of Albania

A very important meeting for peace and stability in the region.

Dear friends,

Today, the Secretary General of NATO, Mr. Jens Stoltenberg hosted Prime Minister Albin Kurti and Serbian President Aleksandar Vu?i? in separate meetings at NATO headquarters.

These meetings took place after the tensions in the north of Kosovo from the threats and destabilizing actions of Belgrade, the concentration of the military troops of Serbia on the border with Kosovo, and Putin's efforts to incite a conflict in the Balkans. All this, using as a pretext the implementation of the reciprocity agreement for license plates and identity cards by the government of Kosovo.

The meetings took place on the eve of the meeting scheduled for tomorrow between the Prime Minister of Kosovo and the President of Serbia, again in Brussels, with the mediation of the European Union. Secretary General Stoltenberg, during the last two weeks, has made it clear that NATO is ready and will intervene to guarantee the stability of Kosovo.

After the meeting with the President of Serbia Vu?i?, the Secretary General of NATO emphasized the necessity of resolving the differences between the parties through dialogue facilitated by the EU and, among other things, stated that:

“Ne folëm më herët këtë muaj për tensionet në veri dhe vlerësoj faktin që u takuam sot për të vazhduar diskutimet. Përderisa situata është përmirësuar, është përgjegjësi e zyrtarëve në Prishtinë dhe Beograd që të shmangin eskalimin. KFOR-i vazhdon të jetë i fokusuar në mandatin e vet dhe është gati të intervenojë e marrë masa që të sigurojë një mjedis të qetë dhe liri të lëvizjes për të gjithë qytetarët. Dialogu është e vetmja e zgjidhje. Mirëpres raundin e ri të dialogut që fillon nesër dhe bëj thirrje tek palët që të jenë konstruktive”, tha ai.

Ndërsa pas takimit me Kryeministrin e Kosovës Albin Kurti, Sekretari i Përgjithshëm i Nato-s Stoltenberg insistoi për zgjidhjen me dialog të kundërshtive midis palëve dhe deklaroi:

”Trupa të trajnuar të udhëhequr mirë, forca të NATO-s nga të gjitha vendet dhe partnerët tanë, vetëm prania e këtyre trupave ndihmon në de-përshkallëzim, kur është e nevojshme e kemi demonstruar shumë herë që mund të të zbarkojmë dhe të rrisim praninë tonë, si në veri atë që kemi bërë në javën e fundit. Prapë mund t’i rrisim praninë tonë, përndryshe kemi patrulla të rregullta të trupave të KFOR-it edhe në veri. Veprimet tona do të jenë proporcionale, të matura, të qartë dhe do të bëjmë çdo gjë të nevojshme për të parandaluar çfarëdo lloj përshkallëzimi dhe për të siguruar lirinë e lëvizjes dhe sigurinë e të gjitha komuniteteve në Kosovë. Ajo që e kemi dëshmuar shumë herë për shumë vite, e demonstron atë që NATO arrin të bëjë kudo që është e nevojshme dhe e domosdoshme”.

The Democratic Party welcomes today's meetings at NATO Headquarters, fully supports and considers of vital importance the efforts and direct commitment of Secretary General Stoltenberg and NATO to maintain peace and stability in our region.

Most read