BREAKING NEWS

From the mention of Edi Rama's name 6 times in the file, to the messages and meetings with the former FBI agent, the American media show how the scheme worked and publish information that could shock the Albanian prime minister

From the mention of Edi Rama's name 6 times in the file, to the messages
x
BREAKING NEWS

27 January 2023

27 January 2023
x
BREAKING NEWS

Did you also start as Berisha? The economic expert explodes at the SP deputy: Bring us facts and not comments

Did you also start as Berisha? The economic expert explodes at the SP deputy:
x
BREAKING NEWS

SPAK raises the bar/ The EU Ambassador reveals the strong reason why she landed in Altin Duman's office: Sensational issues that have been opened and it does not end here

SPAK raises the bar/ The EU Ambassador reveals the strong reason why she landed
x
BREAKING NEWS

Are EU sanctions being prepared for corrupt officials? Ambassador Hohmann reveals the truth

Are EU sanctions being prepared for corrupt officials? Ambassador Hohmann
x
BREAKING NEWS

"McGonigal was a partner with 25% of an Albanian company", Salianji: Edi Rama should at least resign today

"McGonigal was a partner with 25% of an Albanian company", Salianji:
x
BREAKING NEWS

Has it been answered? Andi Bushati reveals it himself: This is what I urgently asked the American embassy yesterday

Has it been answered? Andi Bushati reveals it himself: This is what I urgently
x
BREAKING NEWS

The EU hits Rama: We do not agree on the funds that the Prime Minister is looking for, every Albanian sees what we have done

The EU hits Rama: We do not agree on the funds that the Prime Minister is
x

Rajoni

What is happening? Chaos on the streets of the capital, about 100 private buses block the roads

What is happening? Chaos on the streets of the capital, about 100 private buses

About 100 buses belonging to private transport associations blocked all the intersections of Skopje again on Monday, causing chaos on the streets of the North Macedonian capital.

The transporters are demanding to be paid the debt of about two million euros, which, as they say, is owed to them by the Public Transport Company, namely the Municipality of Skopje.

This is the second blockade in a week, with transporters saying it could escalate with doubling the number of buses - around 200 - to jam the city.

"The blockades are a warning for the awareness of the institutions that we will not give up our demands. We have not received salaries for four months. The condition of the drivers is serious as they support their families from this job. The leaders of Skopje are making fun of our feelings, but we will not allow this", said Lenin Jovanovski, chairman of the association of private transporters "Sloboda Prevoz".

The blocking of the crossroads has caused dissatisfaction among the citizens, who have been unable to perform their daily duties.

From the transporters' association, they say that they understand the citizens' revolt, but they ask for their understanding, since this form of protest, according to them, is the only way to realize their demands.

“Qytetarët nuk mund të na kritikojnë neve, duhet ta kritikojnë burimin e këtij problemi, që është kryetarja e Shkupit, e cila e ka lejuar këtë gjendje. Qytetarët nuk duhet të lejojnë që të kenë një kryetare të tillë që nuk i intereson – interesi i tyre”, tha Jovanovski.

Përplasjet mes transportuesve privatë dhe Komunës së Shkupit kanë nisur tash e një kohë për shkak të akuzave për shpërdorim të fondeve.

Por, kryetarja e Shkupit, Danella Arsovska, tha se problemi qëndron te transportuesit, respektivisht shoqata, e cila sipas saj nuk ka dorëzuar asnjë dokumentacion mbi paratë e shpenzuar apo fatura mbi transportin e kryer.

Arsovska pretendon se që nga viti 2017 deri në vitin 2022 kjo shoqatë nuk ka raportuar asnjë biletë të shitur në autobusët që lëvizin në linjat e qytetit.

“Bëhet fjalë për miliona para të qytetarëve që dikush i ka futur në xhep”, ka deklaruar ajo.

Transportuesit privatë që qarkullojnë në rrugët e Shkupit nuk marrin para të gatshme nga pasagjerët, pasi çdo biletë regjistrohet në sistemin elektronik që është i lidhur me institucionet e Komunës së Shkupit.

Ajo tha se kontrata me transportuesit privatë është anuluar dhe se nuk tërhiqet nga vendimi, teksa zgjidhjen e problemit e sheh në shpalljen e konkursit ku “mund të marrin pjesë të gjithë transportuesit në mënyrë individuale”.

Por shoqata konkursin e vlerëson të jashtëligjshëm dhe përpjekje të kryetares së Shkupit për përçarjen e tyre.

Situata me transportuesit privatë ka shkaktuar edhe përplasje mes partive politike.

Danella Arsovska është zgjedhur kryetare të Shkupit si kandidate e pavarur, por me mbështetjen edhe të partisë opozitare, VMRO DPMNE.

But, now two months her relations with the Macedonian opposition have been interrupted and VMRO accuses Arsovska of cooperation with the parties in power, as well as accuses her of causing chaos in order to bill VMRO DPMNE./REL

Most read